Šta je novo?

Cudna stvar u toolbar

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Pojavilo mi se cudan "window" u toolbaru [pogledajte screenshot]. Kda kliknem na njega pokaze mi se samo pozadina sa desktopa, bez ikakvih ikona i bez toolbara [slicno kao kada se ubije explorer.exe]. Jedini izlaz je alt+tab. Sta moze da bude ovo? Nema virusa, na msini instalirani look n stop, avast i ad-aware.

Prilozi

• Capture-1.webp
    Capture-1.webp
    3.3 KB · Pregleda: 73
Što ne znači da ti je mašina čista, možda imaš neki rootkit, to teško da otkriva bilo koji od ovih programa. Generalno, preporučljivo je jednom u par meseci mašinu detaljno pregledati Rusinovičevim "alatljikama". Recimo, pored svih reg cleanera uvek se pokaže da postoji hrpa đubreta koje nije očišćeno ("startuju" se drajveri kojih odavno nema na kompu itd).

Osim toga, ja sam danas otkrio 8 reg ključeva koji sadrže "null" i nevidljivi su za Regedit sve ostalo dostupno iz user interface-a. Nevolja je što je nešto tako "zaključalo" i par bitnih Win sistemskih ključeva pa mi se posle čišćenja Windows poprilično rasturio, ali moja teorija je da Windows uvek može da se popravi ako se dovoljno zezaš. Dovoljno sam se zezao, kao i obično. 😉

Kakav crni Rusinovic?🙂

Ili sam ja lud ili si ti nesto preskocio 🙂
koji program iz Win Sysinternalsa?

Nazad
Vrh Dno