Šta je novo?

cudna muzika iz zvucnika

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
dakle, imam neke najjeftinije ms zvucnike koji mi prave male probleme. iskljucivo ih koristim da imam bilo kakav zvuk na racunaru, dok ih ne zamenim boljim.

problem se sastoji u tome sto iako ne pustam nikakvu muziku ni zvukove na zvucnike, kada ih pojacam do kraja, cuje se neki radio (neka muzika). prvo sam mislio da sam se istripovao, ali sam onda uzeo slusalice od fona, utakao u zvucnike i zaista se cuje neka muzika, kao neki radio da je u pitanju. primetio sam da kada kabl zvucnika dodirnem sa kucistem, cuje se cudno pucketanje (sto me podseca na to da je kuciste verovatno pod nekim malim naponom, dakle nije izolovano skroz). opet, pojma nemam.

ne znam u cemu je problem i kako se moze otkloniti?

imao sam i ja odavno identican problem sa nekim prastarim zvucnicima. nisam siguran da li sam hvatao neku obliznju radio stanicu ili je nesto drugo bilo u pitanju. ja sam samo ignorisao problem.

probaj da prepoznas pesmu pa potrazi na radiju.

Isti problem sam vidjao kod moje sestre na 2.1 sistemu nekom matorom.Jednostavno jako tiho se cuje neka radio stanica.Jos jedna stvar,kad god je dugme na cd romu pritiskano da se otvore vratanca desava se to da zasuste zvucnici.

w2bxub.jpg

To pucketanje imam i ja :)
I kod brata na kompu isto...

A ovo prvo ... Ja imam istu stvar na bratovom kompu... Al on ima tv kartu... Iako je skroz iskljucena kad zvucnike pojacam do kraja cuje se tv ili radio nemam pojma sta

Kablovi skupljaju radio signal iz etra, klasika kod najjeftinijih zvucnika i posledica je lose izrade.

Misterija rešena. Hvala :)

Drugar na istu foru hvata neke Kineze, ja rekoh na prvu nema sanse, kada odoh i uverih se nisam verovao :).

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno