Šta je novo?

Cudan zvuk iz zvucnika (Edifier R1380DB)

zeroberto

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Phenom II X4 955 BE & LC Power LC-CC-120
Matična ploča
Gigabyte GA-770TA-UD3
RAM
MUSHKIN SilverLine Stiletto 12GB 1333MHz (2x4GB + 2x2GB)
GPU
Asus GTX 1050 Ti 4GB Expedition
Storage
Sasmung SSD 860 EVO 250 GB & Samsung HD154UI 1.5TB 5400 RPM & WD Blue 1TB WD10EZEX
Zvuk
Creative X-Fi Xtreme Gamer
PSU
Chieftec CFT-650-14CS 650W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced
Monitor
Dell U2414H
Miš & tastatura
Logitech MX518 & Rampage KB-R78
Mobilni telefon
Sasmung A13
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U pitanju je Edifier R1380DB koji je star dva dana. Cuje se neko kratko zujanja iz levog zvucnika ponekad kada promenim jacinu zvuka u windowsu i kada se pojavi ona zvucna notifikacija. Nigde drugde se ovo ne cuje sem jos u generatoru tona, i to samo oko 500Hz.

Pomislio sam prvo da je do stola, ali isto se cuje kada podignem zvucnik, tj. kada ga drzim u ruci. Prestane kada ga okrenem u horizontalni polozaj.
Kada utisam zvuk ispod odredenjog nivoa takodje se ne cuje.

Desava se i sa integrisanom zvucnom i sa creative. Takodje i na linuksu. Sve kablove sam izvukao i vratio nazad, nije pomoglo. Ima li neko ideju sta moze biti?
Inace se to zujanje ne cuje koju god pesmu, film, yt klip da pustim, cak ni na vecoj jacini. Zato ne znam da li da ih reklamiram i da li ce uopste da prihvate reklamaciju. A nisam ni 100% siguran da je do zvucnika.

Evo i snimka

jesi li probao na drugom izvoru? tipa neki drugi računar. takođe, jesi li proverio preko Bluetooth?

u pitanju su ovi zvučnici?

ne sećam se da je neko imao takav problem sa zvučnicima te marke. "njihova" tema:

Poslednja izmena:
Da, ti su zvucnici u pitanju.
Nemam drugi racunar ali upravo sam probao generator tona da pustim preko telefona i bluetootha, i isto zuji taj levi zvucnik na 500Hz.

Nazad
Vrh Dno