Šta je novo?

cudan trip sa temperaturom e8400

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
danas mi se desio cudan trip,temp procesora u everestu mi je bila 25 u idle a npr crysis preko leta max 35 sa obicnim intel kulerom,e8400 je u pitanju,i to mi je oduvek bilo cudno da leti u krizi bude tako niska temp sa ovim shit kulerom al ajde.. danas sam ocistio samo kulere od kucista[cm mistique] tj 2 kulera onako bezveze. i malopre upalim everest jer me dr,kaju ovi 9,11 drajveri u dirtu 2,da vidim temp i imam sta da vidim=temp procesora je 45c !! a core 1 i 2 vise ali nisam zapamtio,ploca je 45 grafika u normali 51-2 c. sta li je ovo? nije do dirta,i u f cry 2 isto a do juce nije prelazilo 35 c !! e da evo sada u idle je 28c a pre 5min sam izasao iz dirta a spada polako..

ps sada stoji na 30 i nece da spadne a u sobi nije bas toliko toplo..:smoke:

danas mi se desio cudan trip,temp procesora u everestu mi je bila 25 u idle a npr crysis preko leta max 35 sa obicnim intel kulerom,e8400 je u pitanju,i to mi je oduvek bilo cudno da leti u krizi bude tako niska temp sa ovim shit kulerom al ajde.. danas sam ocistio samo kulere od kucista[cm mistique] tj 2 kulera onako bezveze. i malopre upalim everest jer me dr,kaju ovi 9,11 drajveri u dirtu 2,da vidim temp i imam sta da vidim=temp procesora je 45c !! a core 1 i 2 vise ali nisam zapamtio,ploca je 45 grafika u normali 51-2 c. sta li je ovo? nije do dirta,i u f cry 2 isto a do juce nije prelazilo 35 c !! e da evo sada u idle je 28c a pre 5min sam izasao iz dirta a spada polako..

ps sada stoji na 30 i nece da spadne a u sobi nije bas toliko toplo..:smoke:

hej, predpostavljam da ga u medjuvremenu nisi klokovao.
Vidi, te temperature su sasvim uredu. Jedino mozes
ako te ne mrzi da skines kuler i ocistis ga kao i sam procesor
pa onda lepo stavis novu pastu (OCZ Freeze, AS5) najbolje su
i vratis taj box cooler. Sigurno ce sve biti uredu.
Ako hoces da ga klokujes, verovtno bi i na 4GHz on okej radio sa tim box-om
ja mislim u zavisnosti od ploce da mu je dovoljno nekih 1.25v mozda i manje
za tu radnu frekvenciju.
P.S. Kad vracad kuler, budi siguran da je dobro legao na CPU.
A kako ces to znati? Pa tako sto ces sve 4 nozice cuti kad cvaknu i onda
ces znati da je montiranje kulera dobro. E tako, srecno.

nisam ga joj kloknuo ali planiram. znam da su ok temperature ali bile su mnogo nize do juce pa zato sam sve ovo pitao. nisam samo siguran da bi mogao na 4Ghz sa ovim stroka kulerom ali na 3,6 sigurno:smoke: u te paste se ne razumem koje li su cene za tu npr ?

Pitaj Djoleza (koji je trenutno banovan, vidim tek sad) ili pronjuskaj po gradu. Arctic Silver 5 ti je negde oko 10€.

Proveri da li si slucajno pomerio kuler, tj. da li je iskocila koja nozica kulera iz ploce pa sad ne naleze u potpunosti na telo procesora. Mada su ti temperature i ovako dobre :)

provericu,hvala:smoke:

Ne tripuj se nista, sigurno si malo mozda dodirnuo CPU, recimo. Taj 775 soket je takav. Uzmi skini opet kuler, skini i vrati procesor i vidi nakon toga.

Meni se juce desilo da sam skidao kuler i vratio i nije hteo da podigne sistem. Nakon nekih pokusaja, uzmem i otvorim soket, skinem i vratim procesor. Mozes tipa da dunes malo. I kako sam to uradio i vratio kuler, shljakao je sve po starom.

Tako da eto, probaj to. Znam da zvuchi chudno, ali ovo mi se desilo sa 3-4 procesora 775 soketa, nije prvi put.

Vrh Dno