Šta je novo?

cudan rad procesora/ploce

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
Naime odjednom se prebaci magistrala sa 198 na 178mhz, tako tvrdi cpu-z
ako malo sacekam, vrati se na postavke iz biosa. To moze potvrditi i superpi jer se uzastopni testovi razlikuju u 2 sec, tj. nekada se razlikuju, nekada ne...
Uzrok?
Napajanje?
ploca, bios, memorija ili nesto drugo?
I da li je moguce da se to desava zato sto sam zatvorio L5 bridge...

to sto spominjes vise bi imalo logike da se magistrala dize a ne spusta ili?
pregledao sam postavke i nisam nasao nista sumnjivo

Cek, zar to nije onaj mod (pretvaranje desktop proca u mobilca) sto inace NE RADI na nForce2 plocama???? A ti imas NF7S (bar po onome sto pise u "moja masina"). Nagadjam, ali mozda je do toga problem...

Jeste taj mod, ali meni magistrala varira, ne mnozioc. On je ostavljen na originalu a procesor je prije bio na drugoj ploci gdje je mod radio. Moje pitanje i jeste da li taj mod moze da utice na normalan rad na nforce2?

Sigurno je do ploce ili njenog biosa,ali kako i zasto nemam pojma:).

Imao sam isti problem na MSI K7N2 Delta-ILSR ploci sa NF2 ploci. Posle nedelju dana od kako sam ja to primetio ploca je riknula.

Jeste taj mod, ali meni magistrala varira, ne mnozioc. On je ostavljen na originalu a procesor je prije bio na drugoj ploci gdje je mod radio. Moje pitanje i jeste da li taj mod moze da utice na normalan rad na nforce2?

Pa koliko mi se cini niko sa Bench-a nije potvrdio da je taj mod uspeo (na nforce2) - verujem da nije ni pokusavao - valjda zato sto je vec receno da ne radi na nforce2.

Nadji u BIOS-u fsbspread spectrum i stavi na disabled, pa onda probaj meni se deshavalo da varira za 1-2 mhz, i kad sam iskljuchio onda se sve vratilo na normalu.

Vrh Dno