Šta je novo?

Cudan problem

Manson

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2003
Poena
609
Imam procesor XP3000 Barton i Gigabyte 7nnxp i uspeo sam da podignem magistralu na 210MHz pri kloku od 11. Svi testovi mi prolaze bez problema i nemam nikakvih problema dok masina radi. Medjutim posle par dana ili sati (kako kada), kada pokusam da upalim masinu, ploca nece da se probudi i pomaze jedino resetovanje biosa???
Probao sam da dignem voltazu za procesor ali to nije pomoglo.
Ima li neko ideju zasto se to desava. Jel moze tu nesto da se uradi :smash: da to funcionise normalno?

Inace, memorija koju koristim je twinmos DDR 400, a napajanje Chieftec 360W

To kad nece da se upali moze da bude svasta. Jel to nf2 ploca?

Istestiraj sistem sa prime95 i memtestom da vidis da li je zaista stabilan, ako vec nisi.

Poslednja izmena:
Jeste nf2 ploca.
Istestirao sam i sa prime95 i sa memtestom (prime je cak vrteo celu noc). Proslo je sve bez problema. Takodjer sam pustio i gomilu 3d benchmarka i isto je sve proslo u redu.
Zanimljivo je da nisam uspeo da probudim plocu ni na jednoj drugoj magistrali sem 210, a da nema nekih problema, znaci cak i nize vrednosti od toga su pravile problem.

Probaj da stavis drugi bios.

Mozda da stavis noviji bios, a moguce je i da sama ploca ima probleme, tj da joj nedostaje napona za cipset.

Inace, najcesci uzrok problema sa paljenjem je napajanje, ali u tvom slucaju ne bi trebalo da zeza.

@manson: to sto se tebi desava se zove "coold boot problem" i nije neuobicajen, najcesce je do neslaganja ploce sa ostatkom kartica i hardwera ili do same ploce kojoj treba malo vremena da se "zagreje". Kao sto ti Bad MF rece, probaj da podignes voltazu za vdd tj. za chipset ako imas tu opciju.

Ne znam koja je ovo ploca, ali sam ranije sa primercima Gigabyta imao problema kod o/c - jednostavno, zbog konkurenciju su morali da ubace mogucnost oc-a ali se pri tom losije ponasaju i od jeftinijih ploca.

Nazad
Vrh Dno