Šta je novo?

cudan problem

• Začetnik teme Začetnik teme ica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Primetio sam da pri instalaciji jednog istog uredjaja vise puta prouzrokuje u Device Manageru cudan problem. Npr. svaki put kada promenim USB port mojoj Sweex web cameri, Windows zatrazi drajvere i ona se normalno instalira ali kao Sweex webcamera #2 ili #3...do sada sam stigao sa #5. Isto tako kada sam promenio PCI port svojoj MSI PC11b wireless kartici ona se prijavila kao #2. Jel moguce nekako da se uklone te prethodne instalacije ili to tako mora?

Ovo sa wirelees karticom prilicno moze da pravi probleme jer mi Windows ne dozvoljava da kartici #2 dodelim istu (moju) IP adresu kao i kartici #1 jer ona navodno postoji ali nije prikljucena!?!

Digni racunar u Safe Mode-u i tada bih u device manager-u trebao da vidis sve bivse instalirane kartice pa probaj da ih uklonis!
P.S. Prije uklanjanje #1 mrezne kartice na istoj iskljuci IP adresu pa tek onda je obrisi.

Poslednja izmena:
Meni se to redovno desava sa modemom,usb adapterima a za ostale komponente ne znam jer ih ne menjam cesto. win mi je update-ovan sa svim zakrpama.

To je i mene nerviralo sa mreznim kartama, kada sam manjao par modela. Anyway, kod njih sam mogao da forsiram IP adresu iako ju je on navodno dodelio toj fantomskoj koja vise ne postoji.

Pa i nije... ja licno nisam nasao nacin da trajno izbacim te fantomske uredjaje. Mozda neko cackanje po registry-u?

Nazad
Vrh Dno