Šta je novo?

Cudan problem

butamin

Cenjen
Učlanjen(a)
19.07.2011
Poena
155
jel se desavalo nekom nesto slicno:

WP20161209213704Pro1.jpg

odjednom se ekran skroluje na jednu stranu i samo restart pomaze da se vrati u normalu. Pocelo je od skoro kad sam jednom prilikom pokreno Titan quest anniversary edition, a do tad je sve pa i ova igra radila normalno.. Do sad se desavalo samo u igrama a evo od veceras i u winu. Reinstalirao drajvere za gpu i opet isti djavo.. Kablovi pricvrsceni i nisu labavi. Do monitora kontam da nije jer kad stisnem onaj taster za njegov meni, izbaci ga na sred ekrana kako i treba da bude. Event viewer ne prijavljuje nikakvu gresku. Jedino mi preostaje da ponovo podignem win pre nego sto pocnem da sumnjam u graficku il eventualno napajanje..

Pre nego je ovo pocelo da se desava nekoliko puta je komp crashovao sa porukom:

WHEA-Logger
A fatal hardware error has occurred.
Component: AMD Northbridge
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: HyperTransport Watchdog Timeout Error

Nista nije clockovano. Sve stoji po defaultu. Temperature normalne. Ciscen komp re nekoliko dana.

konfiguracija: phenom II x4 960t, radeon 6790, seasonic 500w, 8gb ram

Sta raditi? :d

Poslednja izmena:
Ne bih da malerisem ali cini mi se da ti gpu crkava, ubaci neki drugi hard, podigni test system i proveri da nije do njega ali sumnjam.

Sent from my D6603 using Tapatalk

nije problem i da nesto crkne, kupio bih novo.. al samo kad bih bio siguran sta treba da se menja. Po netu guglah kaze moze da bude sve i svasta lol

Butabilan fleš napravi sa Linux Mintom (sa Unetbootinom ga napravi).
Pa butuj sa njega i koristi ga toliko vremena koliko je potrebno da bi bio siguran.

Ako je hardver uzrok (gpu ili nešto drugo) imaćeš isti ili neki drugi problem i u linuxu.
Ako je softver nećeš imati problem pod linuxom pa ga u krajnjem slučaju možeš rešiti i reinstalacijom windowsa (imaš još mogućih opcija, system restore na primer)

nesto sam u stisci sa vremenom pa nisam stigao nista da odradim sa kompom.. danas mi se pojavi bsod ponovo, prijavljuje nesto oko grafickih drivera, a brisao sam ga u fulu i reinstalirao nema nedelju dana.

55.png

pustih fumark, reko ajd da istestirm karticu, da krenem od neceg. Poce program temperatura kartice ok, voltaze ok, posle nekih 2 minuta zabrljavi ekran, raznobojne linije i BSOD. Sad ne mogu da podignem win normalno. U safe mode oce al baca raznobojne linije i artefakte po ekranu. Rip graficka :d

Nazad
Vrh Dno