Šta je novo?

Cudan problem - WinXp SP2

Overkill

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
320
E ovako...nesto sam muljao sa nekim video kodecima i malo sj... sistem,pa sam odlucio da preformatiram hdd i instaliram WinXp sa integrisanim SP2.
U pocetkiu je sve bilo relativno ok,osim malog usporenja racunara prilikom same instalacije OS-a.Uglavnom instalirao sam win,inf update,pa driver za grafiku i prilikom prvog restarta prilikom bootovanja pojavio se samo crni ekran.CTRL+ALT+DEL nije pomoglo pa sam restartovao masinu fizickim putem :crash: .Naravno odmah sam ponovo probao da reinstaliram win i opet je sve bilo ok do prvog restarta.Naimeopet se desilo isto samo sto sam umesto VGA drivera prvo instalirao driver za zvucnu kartu.Ovog puta sam resio da sacekam malo i vidim sta ce da se desi.Masina se sama restartovala i pojavila se opcija bootovanja ...safe mod...start windows normaly.Probao sam ovu posledju opiju i pojavilo se obavestenje da win ne moze normalno da se startuje jer je niki fajl (hal.dll) ostecen ili nedostaje.Tu odlucim da je vreme da opet reinstaliram win,medjutim vec prilikom same instalacije pomenutog OS-a pojavio se vec opisani problem :mad: .
Tada pristupam takticki ovom problemu i u rekordno kratkom roku dolazim do novog primerka OS-a,takodje sa integrisanim SP2.But problem remains the same.Doduse bez onog hl.dll errora ali crni ekran posle restarta.Uglavnom posle sedmog pokusaja (uporan mali,nema sta) pocinjem da sumnjam na hardverski kvar..tipa hdd,ram ili ko zna sta.Al' ne lezi vraze probam da instaliram WinXp + SP1 i gle cuda...sve normalno radi.
Sad postavljam pitanje...WTF? :trust:
Apsolutno mi nije nista jasno.Da li neko ima ideju u cemu je problem.Napominjem da su oba primerka windowsa koje sam probao da instaliram ispravni isto kao i moj dvd drive.
Sys spec :
Intel 3.GHz
Asus P4P800-E Deluxe
Maxtor SATA 80Gb
2x1Gb DDR 400 Corsair VS
Pioneer DVDRW 108
SB Audigy 2
MSI 6800 LE
No O/C prilikom instaliranja.

Hvala za odgovor...eh,da...google...ma toliko sam bio isfrustriran da mi jednostavno nije palo napamet da trazim preko googla.
Ono sto je zanimljivo jeste da sam provalio da zapravo imam problem sa grafickom kartom.Iz nekog razloga nije htela da se inicijalizuje posle restarta.Problem je slucajno otklonjen prilikom cackanja po unutrasnjosti racunara :smash: .Salu na stranu,ukapirao sam da nesto nije u redu sa grafikom jer prilikom svakog restarta monitor je ispustao vrlo neprijatan piskav zvuk.A sutra dan prilikom paljenja racunara culo se i cuveno "beep,beep,beep..."(ko razume shvatice).Blagim pomeranjem graficke karte :smash: sve je proradilo kako treba.
Medjutim kako je do trenutka kada sam odlucio da reinstaliram windows sve bilo ok.'Ajde da sam otvarao masinu,vadio delove....pomerao kabl monitora ili ne znam sta vec.

Nazad
Vrh Dno