Šta je novo?

Cudan "problem" u Photoshop-u CS

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
825
Imam JPEG fotku u 210x210 i ona je 8,9KB. Kada uradim resize u 50x50 i sacuvam sa Quality na 8, velicina bude 11.9KB ??? :trust:

Kako je ovo moguce ?

Poslednja izmena:
stavi ovde tu sliku od 210x210 🙂

Pomeraj slajder za odridjivanje kvaliteta na nizi kvalitet kad te budes uradio "save as".

Poslednja izmena:
Ovo radi i sada je taj gif 3KB. 🙂

Ne razumem zasto nece u obican JPEG da se snimi kako treba ?

Znam da radi zato sam ti i rekao 😉

Btw poenta je sto na taj nacin sacuvava u 256 boja sto se naravno na malom broju pixela nemoze ni primetiti!!!

poenta je u standardima. jpeg je loosy standard (gubi se kvalitet prilikom kompresije fajla) - fotoshop kada uchita sliku, on je u tom trenutku chuva u svojoj temp memoriji i automatski odradi JFIF enkodiranje, koje se razlikuje na mnogo programa (JFIF je sistem kompresije za JPEG file) stim shto postoji mnogo varijacija za stvaranje JFIF formata. kompresija u JPEG zahteva da se reprezentacija boja promeni u YCbCr, koji je bolji za kompresiju bez znachajnog gubitka kvaliteta, e sad, odredjeni programi su podesheni da priikom kompresije ipak sachuvaju RGB model, iako su konvertovali u YCbCr, te je moja pretpostavka da PS ima odredjeni deo file-a koji chuva RGB model, bez obzira dal je on definisan ili ne.

blage nemam dal je ovo razlog, ali nadam se da ce neko struchniji pomoci oko toga, te da sam ga uputio na pravi smer.

@colt
ne znam šta si ti radio ali 50x50 slika je 2.2KB...ps jpeg very high...

Prilozi

• Csi-Miami-50.webp
    Csi-Miami-50.webp
    888 bajta · Pregleda: 77
  • Csi-Miami-50-sharper.webp
    Csi-Miami-50-sharper.webp
    1 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Hmm.. ne znam stvarno do cega je, ali sve sam uradio kao sto pise u prvom postu. Mozda je, nekim ludim slucajem, do Viste ?

Probao sam samo da resizujem iz ACDSee 5.0 i rezultat je 1.35 KB.

Nazad
Vrh Dno