Šta je novo?

Cudan problem u konteksnom meniju

vrsac22

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2008
Poena
304
Na slici se vidi sta se dogadja prilikom pokusaja koriscenja kontekstnog menija na Local Disk D i C. Na drugoj slici se vidi shta se dogadja prilikom dvoklika na Lokal Disk C ili D. Pristupanje Lokal Disc-u D ili C uspeva jedino preko Windows Explorera. Swe ostalo funkcionishe kako treba! Molim za pomoc i resavanje problema.:trust:

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 102
  • 02.jpg
    02.jpg
    90.3 KB · Pregleda: 90
neka viruscina je u pitanju
bas isto to sam pre mesec dana skidao sa nekog kompa

skini norton 2008 i instaliraj ga
sam ce ga skinuti

Ali imam NOD32 i sve sam skenirala nista nije nasao.

skini norton 2008 i instaliraj ga
uh, ovakav savet ne videh jaaaaako dugo :D

@ vrsac: koje programe si poslednje instalirala? neki virtuelni disk? neki arapski program? (kao da su prve dve stavke sdesna u levo?)

Poslednja izmena:
Pa nista novo, doduse ovaj komp koristi vise ljudi i dece pa zato sve je moguce...i svasta se skida s neta. Inace savim normalno mogu da pristupim particijama kroz explorer. Trazila sam po netu i nasla svakakve savete ali mislim da mi je najbolje za pocetak da skinem NOD i stavim neki drugi AV. koji preporucujes.

Mozda problem sa fontovima... glupo? Koristim Adobe Type Manager za rad sa fontovina. U stvari sad sam skoro aktivirala neki novi paket fontova. Dal to moze da ima veze?

Ovo nije prouzrokovano nijednim legitimnim programom, imas (rezidentnu) infekciju na racunaru... Skini Malwarebytes' Anti-Malware i SUPERAntiSpyware, izvrsi update istih i preskeniraj ceo sistem (Full scan). Pobrisi sve sto nadju. Ako to ne pomogne sa context menu-om, ima jedna operacija u reg bazi, ali bolje prvo da pocistimo sve sto mozemo od infekcije, pa onda da isprobavamo reg promene... :)

I tako, uradjeno, skenirano, ocisceno, sve sto su nasla oba programa a problem i dalje postoji.
Upomoc! Sta dalje?:wall:

Start>run>regedit, nadji HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\
... za svaki slucaj ga exportuj/bekapuj (right click>export), pa ga onda obrisi (celog)... Restartuj racunar... bolje?
("currentversion..." treba da je zajedno, forum ga rastavio :p)

Poslednja izmena:
Pokusacu popodne, sad sam na poslu pa javim sta je bilo

Poslednja izmena:
Danilo uspelo je, mnogo hvala. Javi se na [email protected] ako ti treba neka usluga iz oblasti grafickof dizajna ili stampe, pripreme i sl. Mnogo pozdrava iz Vrsca.

Nazad
Vrh Dno