Šta je novo?

Cudan problem sa TV-outom na GF4MX

DiSLOcAtEd

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
620
Ovako, problem nije na mom racunaru, vec prijateljevom, tako da se izvinjavam zbog moguceg nedostatka informacija. Konfiguracija je sledeca: Duron 1.2 , MSI KT3V, 256 MB, Gainward GF4 MX440 (e sad ne znam da li je full ili osakacena verzija - ima na sebi samo pasivni hladnjak (ako nesto znaci)), Win98 (ne znam ni koji su Detonatori).

Problem je u tome sto se TV out jako cudno ponasa: naime na monitoru se sve super vidi, ali na TV-u se vidi samo wallpaper (ukoliko je u pitanju rad u Windowsu). Ako se pusti DivX, onda se vidi samo slika (bez titla). Najgore je sto se to nije desavalo pre, nego tek odskora. Naravno, ovo se u principu moze resiti ako se odea o Display Properties->Settings-> i enabluje se Clone. Ali cak ni to ne moze da se uradi(jednostavno taj deo je "osencen" tj. ne moze se bukvalno nista uraditi). Pokusao sam sa reinstalacijom Detonatora, ali nije uspelo.
Ima li neko ideju u cemu je problem?

Pozdrav

Ja imam isti problem sa GeForce4 MX 440!

Ja imam potpuno isti problem,ali se kod mene sve to javilo odmah po instaliranju GeForce4 MX440.Posto sam ugradio pomenutu karticu(instalirao sam samo Cd koji mi je dosao uz karticu) zbog gledanja Divx-a (nazalost sve je ok sto se tice slike i titla na monitoru),ali na TV dobijam sliku bez titla.U pocetku sam imao i na monitoru i na Tv sve identicno sto se tice svih radnji osim kada je Divx u pitanju,ali sada na TV-u imam samo Wallpaper (bez ikonica).Probao sam sa svim mogucim playerima i samo mi je BSplayer dozvolio da ubacim titl i to samo u okviru slike i kada bih probao da spustim titl u crni deo okvira filma BSplayer bi me odmah kidao i trazio da ga anuliram.Svi drugi playeri izvanredno rade,ali bez titla na Tv-u.Na kraju sam preko Preference na BS-u uspevao da namaknem titl,ali sam uvek morao po 3-4 puta da zatvaram player ili da resetujem PC dok ne uspem da namestim titl.Takodje ne mogu da na pronadjem Clone jer ga definitivno u opcijama kartice nema.Nisam nesto vican u tim stvarima i ne znam da li je problem u grafickoj ili mozda ja ne znam da sve to konfigurisem kako treba. Molim nekog da mi pomogne da resim ovaj problem i da mi Divx izadje na TV sa titlom kao sto mi ide preko monitora.
Unapred zahvalan i pozdrav svima

To sto se vidi samo wallpaper je u stvari ukljucen Extended Desktop...
Pomeri misa u desno da izadje sa monitora i pojavice se na TV-u

Pre nego sto pokusas da uklucis Clone mode , moras da iskljucis
Extendend desktop , pa tek onda da ukljucis Clone mode......
Probaj , trebalo bi da resi problem

Problem sa titlom resava program TV-tool

Pozdrav

Hvala ti Nrdecu!

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
To sto se vidi samo wallpaper je u stvari ukljucen Extended Desktop...
Pomeri misa u desno da izadje sa monitora i pojavice se na TV-u

Pre nego sto pokusas da uklucis Clone mode , moras da iskljucis
Extendend desktop , pa tek onda da ukljucis Clone mode......
Probaj , trebalo bi da resi problem

Problem sa titlom resava program TV-tool

Pozdrav

:happy: To bilo to,resio sam problem.Hvala ti puno!!! cheers

Nazad
Vrh Dno