Šta je novo?

Cudan problem sa Teac-om 40x 540E

MarkoS

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Ostatak masine je Epox8rda+, 1700+@2100, 256 twinmos pc2700, quantum lct 20 30Gb, DTK 300W... OS je win98se.
Problem je sledeci:
Kada pokusam da da kopiram neki (veci) fajl, film ili instalaciju igre, kopiranje krene, ali se desi da se u nekom trenutku (nekada na pocetku, nekada pri kraju) jednostavno iskljuci CD (ugasi se lampica), a hd dioda ostane ukljucena, i naravno komp se zablokira. A nekada i uspe da zavrsi do kraja......
Ovo se ne desava kada je DMA iskljucen, ali je onda strasno sporo.
CD sam otvorio i ocistio.
Sve je ovo licilo na problem sa CD-om, a onda sam odneo CD kod kuma i kod njega radi normalno, na NF7S v1.2, 2.2GHz, 2x256Mb, maxtor 60Gb koji je prikljucen na SATA. Sledeci korak ce biti da njegov cd, takodje 540E, odnesem kod mene pa da ga probamo.
E sad, CD izgleda da radi ok, a problem nije u HD-u posto se nekada komp zablokira i kada pustam nesto sa CD-a (film, igru), dakle kada ne kopiram na HD.
A posto je sve lepo radilo na KD7E, koji je pre dva meseca pustio dusu, izgleda kao da je problem sa plocom, u sta mi je malo teze da poverujem posto ona radi savrseno stabilno i bez ikakvih problema od kada je kupljena.

Nadam se da neko ima predstavu sta je u pitanju ;)

Probao sam da stavim HD na secondary, a CD na primary, ali beuspesno, i tada blokira.

I jos nesto, nemam gremline u kucistu, proverio sam.

a da tebe ne zeza sam windows? da sam na tvom mestu isntalirao bih jos jedan win (npr 2k ili xp) - to ti je 30-tak minuta posla i do 2 gb na hard disku

D-KEE je napisao(la):
a da tebe ne zeza sam windows? da sam na tvom mestu isntalirao bih jos jedan win (npr 2k ili xp) - to ti je 30-tak minuta posla i do 2 gb na hard disku
Ne verujem da me zeza win posto sam ga skoro instalirao, posle formatiranja diska.

Imao sam isti problem sa istim modelom teac-a ali sa drugom plocom i win je bio xp ..........
Ispostavilo se da sam imao lose narezan disk sa xp-om. Instalacijom novog win-a , problem je resen. Ako te ne mrzi , pokusaj sa istalacijom novog win-a.
Pozdrav i srecno

Meni sa Epox i845 plocom, isti Teac je davao iste simptome. Zamenjen je sa LG i sad sve radi. Inace Teac je bio ispravan...

Bax je napisao(la):
Meni sa Epox i845 plocom, isti Teac je davao iste simptome. Zamenjen je sa LG i sad sve radi. Inace Teac je bio ispravan...
:oops: :oops:
Jesi li proverio da nemas gremline :beat:

marko ne razumem taj tvoj komentar coveku koji ti je pokusao da odgovori na tvoje pitanje i tvoj problem....
ako nisi do sada upoznat teac cdrw 40x je jedan jako cudan uredjaj - potrazi malo po forumu threadove vezane za njega pa ces brzo da shvatis koliko je problematican...

ako mislis da je kod tebe sve u redu a ipak ti nesto ne radi kako treba onda ni nemoj da postavljas pitanja ovde. ja sam te posavetovao da probas neki drugi windows ti neces - covek ti je "rekao" da promenis cdrw ti neces - pa sta ti u stvari hoces??? da se skupi par majstora dodje kod tebe popravi/zameni cdrw/plocu/ceo komp, donesu ti palacinke, pizu, koka kolu i da ti jos plate???

D-KEE je napisao(la):
marko ne razumem taj tvoj komentar coveku koji ti je pokusao da odgovori na tvoje pitanje i tvoj problem....
ako nisi do sada upoznat teac cdrw 40x je jedan jako cudan uredjaj - potrazi malo po forumu threadove vezane za njega pa ces brzo da shvatis koliko je problematican...

ako mislis da je kod tebe sve u redu a ipak ti nesto ne radi kako treba onda ni nemoj da postavljas pitanja ovde. ja sam te posavetovao da probas neki drugi windows ti neces - covek ti je "rekao" da promenis cdrw ti neces - pa sta ti u stvari hoces??? da se skupi par majstora dodje kod tebe popravi/zameni cdrw/plocu/ceo komp, donesu ti palacinke, pizu, koka kolu i da ti jos plate???
Nema potrebe za takvim komentarom. Mene je samo zanimalo da li je neko imao slican ili isti problem, i da li neko mozda zna resenje. A ne znam zasto se vredjas sto se tice win-a. Necu da menjam zato sto mi 98 sasvim odgovara, a nemoj mi molim te reci da na njoj ne radi CD :cuss:
Ne trebaju mi nikakvi majstori, posto sam savrseno sposoban da odradim sve sto je potrebno,da reinstaliram sistem, ili ako bude trebalo da zamenim plocu, ili da mozda probam CD neke druge marke. A glavni problem mi je vreme.
I nije cdrw nego samo cdr. (D)
Poz.

Zar Teac 40x nije CD-RW, moj je i rewritable ?!?

naviklo se na rw a teac 40rw je zaista sampion u cudljivosti - ne zameri
ja i daje tipujem na windows - jedan slican slucaj sa nt4.0 lg52 je zakucavao nt dok mu se nije instalirao service pack 6

Ako te zeza samo u D M A modu onda te zeza sam WIN98,( logichno zar ne) imao am slichan problem ali meni se nije zakucavala mashina nego je cd radio kao 2x na nekim diskovima ,koji su na liteonu CDRW radili normalo,
kada sam reinstalirao win sve je bilo O.K.
POZDRAV

Nazad
Vrh Dno