Šta je novo?

cudan problem sa nalogom u server mrezi pod win2003

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
imao sam server pod win2003 server i izvrsio sam prebacivanje citavog domena, domen kontrolera itd. na drugi server takodje pod win 2003, tako sada imam dva servera. medjutim pojavljuje mi se problem, najednoj masini koja je bila pod win me. kad ugasim stari server taj racunar pod win me-om mi ne vidi mrezu, tako da ne mogu koristiti sharovani stampacna primer u kanacelariji na drugom racunaru. Ostali racunari u mrezi su pod XP-om Pro, kad je stari server iskljucen rade ok. Taj stari racunar sa Win Me sam sklonio i postavio novu masinu na kome je postavljen XP Pro ali je problem ostao isti. Planiram uskoro da stari server sklonim i da ostane samo ovaj novi. Sta da radim da ova klijent masina funkcionise i na novom serveru?
Hvala

Pitanje je malo zbunjujuce ... Kad iskljucis taj server ... sa te klijentske masine ne mozes da pingas nista po ip adresi ili ih ne vidis po imenu ... problem moze da bude da si stavio stari server za DNS tom racunaru ... samim tim kad ga ugasis on ima problema sa razresavanjem imena. Ovo je samo predpostavka ... morao bi da das vise informacija da bi ti vise pomogli.

Probaj da ga isclanish iz domena i uclanis ponovo u domen, mozda ti je na starom DCu bila ukljucena neka rezervacija, daj jos malo infoa o problemu,
pozz

nije mi jasno kako sam to uradio tj. kako sam stavio DNS starog servera. Naime kad sam ubacivao ovaj novi klijent racunar sa XP-om u domen ja sam jednostavno samo ubacio ime domena user i pass naloga koji je postojao na racunaru pod Win ME-om i novi racunar je usao u domen bez problema. Nisam nista drugo radio. Meni se cini da ovaj nalog ima problema, jer svi ostali rade. Ne znam sta da radim.

Pricamo o parametrima mrezne kartice ... Sta si stavio kao DNS server ? Ako si za DNS server stavio ip adresu starog servera tebi ce racunar lepo da se uclani u domne (koliko sam razumeo stari server je jos uvek DC) ali cim ugasis stari server racunar vise nece moci da razresi nista od imena na mrezi ... samim tim vise nece moci ni da se loguje na domen ... Mozda gresim ali ovo je jedan od gresaka koja se ljudima cesto dogadja a na koju malo ko obrati paznju.

opet sam se bavio ovim problemom,ali nista kad je stari server iskljucen,a novi ukljucen klijent masina uopste neceda mrdne.Cak sam pokusavao da napravim nov nalog ali u domenu novi server ne postoji. na mreznoj kartici na toj klijent masini, kartica je Realtek 8139d postoje dve lampice, jedna od njih non stop svetli zeleno, ne trepce.
probao sam i sa komandama ipconfig /flushdns i ipconfig /registerdns
zatim ipconfig /release i ipconfig /renew ali nista. Vadio sam mrezni kabal koji ide do switcha i vracao ga nazad ali isto. Ne znam sta vise da radim.
Napomena: Primary master domain controller je na starom serveru. Ne znam da li to ima veze DNS server je takodje na starom serveru 192.168.0.100. Novi server je na adresi 192.168.0.101.
PS: u podesavanjima na mreznoj kartici na klijentu nije stavljeno nista

kad ukucam ipconfig na serveru u DHCP i DNS-u mi stoji ip adresa starog servera 192.168.0.100

Primetio sam da u DHCP konzoli kad je stari server ukljucen na starom serveru pored imena dhcp servera stoji zelena strelica na gore a kod novog servera u DHCP konzoli stoji crveni kruzic.

To znači da ti dhcp na novom serveru ne radi, tj. da nije autorizovan u AD-u. Desni klik na server pa opcija "Authorize".

na njemu samo stoji opcija unauthorize nema authorize a kazem stoji crvena tackica

Opet problem u vezi ovog cuda. Pomagajte ljudi.
Naime danas na klijent racunaru sa kojim sam imao problem javljaju se opet problemi. Opet nece da udje u mrezu,pa onda posle nekog vremena udje i tako.
U Event viewer-u novog servera sam nasao gresku
event ID 4321
source: NetBT
The name "imdomena: 1d" could not be registered on the Interface with IP address 192.168.0.119(IP adresa novog servera). The machine with the IP address 192.168.0.100(IP adresa starog serera) did not allow the name to be claimed by this machine.

Malko sam guglao i nasao sledece predloge

- In my case, cleaning WINS (duplicated IPs) & runing "nbtsat -r" on the affected server, followed by a restart of the server solved the problem.

- I cleared this event by adding a WINS server entry onto the offending clients network settings. The WINS server was the server that would not allow the offending client to claim the address.

- NetBIOS code "0: - Upon performing a check of "nbtstat -an" at the server, it lists <server name> a status of "Conflict". In order to resolve this, I opened up WINS, right mouse clicked on Active Registrations, Display Records, clicked Find Now, found the <server name> [OOh] record and deleted the entry. I then went back to a command prompt and ran "nbtstat -R", rebooted the server and the error went away and upon a recheck of nbtstat -an, the server name was registered.

Sta mi predlazete?
Izgleda da su ostale neke duple adrese i sad brlja

Nazad
Vrh Dno