Šta je novo?

Cudan problem sa mojim kompom

DaRio0

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2007
Poena
304
Imam amd 3200+am2,GeForce 7600 GT,2 gb ram 800mhz(1 pqi, a drugi transcend)seagate 160gb,400W napajanje,maticna je nvida 6100 sm-m.cesto mi se desava da igram neku igru i da on zablokira posle neodredjenog vremena(kod nekih igri vise vremena,kod nekih manje),slika postane nejasna(jedom sam izasao iz igre sa alt+tab i slika na desktopu je bila kao da nemam graficku,nije bilo boje,tj bilo ih je oko 8),radi jos nekih 5 sec. onda zablokira pa se komp restartuje i dobijem poruku system has recovered from a serious error,send error report/dont send.Zna da se desi u oblivionu,test drive unlimitedu,Pro Street-u,Hitman Blood Money-u,Driver 4 itd.....ali nedesava se kod,npr cs 1.6.Driver 4 nemogu da igram duze od 20 sec,dok ostale mogu do 20 min.Probao sam razne drivere,nosio u radnju gde sam ga kupio i kazu da su sve zamenili,osim harda,i da radi a kad sam kuci probao on opet,neradi.Formatirao sam ceo hard,reinstalirao sam windows(i sp1 i sp2)opet nista :smash: Stvarno neznam sta bi moglo da bude !!!

Dečko ti su te žestoko zavrnuli. Ne mogu "sve da menjaju", nego da ti kažu ŠTA su ti zamenili. ;)
Jel' se to tako manifestovalo od samoga početka? Jesi li stavio najnovije drajvere? Izvuci taj transcend, on je meni pravio takve probleme i sam, a kamoli sa još nekom memorijom. Prvo probaj sa jednim modulom, pa onda sa drugim. Naravno pre toga skini zadnje drajvere. Da li ti je ploča ECS slučajno ili Gigabyte? Meni, iskreno, "smrdi" na neispravnu grafičku ili memoriju. Manja verovatnoća je da ti je slot za grafičku neispravan. Ali probaj prvo da na čist sistem staviš najnovije drajvere i pustiš problematične igrice.

EDIT: A mogao bi da kažeš koje su ti tačno komponente u lućištu...Ono, značilo bi :d

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za graficku.

Lici da se pregreva!

Da je memorija pravila bi probleme i u programima koji i u samom win.

I ja bih rekao da je graficka jer slika bude kao da sam izvukao graficku pa radi samo softwerski,a i desavalo i kada sam imao 1gb rama(pqi).Pokusacu da izvadim pqi i ostavim transcenda pa da vidim sta ce biti.Neverujem da se graficka pregrejava,stavio sam i jedan kuler 12-ku.

Pokusao sam ono sa ramom,nije to problem.Graficka se ne pregrejava jer sam tek upalio komp.Da stavim neke screenshotove pa da vidite???

Poslednja izmena:
Nesto se ja sad razmisljam... nije nemoguce i da je problem sofverske prirode.
Koje drivere koristis za graficku pre svega.. a onda moguce i da je nesto drugo. Probaj da se setis dal si nesto updatovao skorije.

Druga stvar DirectX!! Dal si njega u poslednje vreme cacko... reinstalirao, updatovao??

Ako ti je comp vec otvoren jel nemas negde da zajmis negu drugu graf cisto radi testa?

Nakaci koji screenshot...

i ja tipujem da si neshto chachkao sa DirectX jer je CS OPENGL po defaultu probaj u opcijama (mislim na cs) promeni pod renderer na D3D!!!
pa onda probaj i vidi oce li raditi....

Poslednja izmena:
Probaj drugu grafičku za početak.... rekao si da si reinstalirao sistem, tako da DX nije u pitanju. da li si skinuo nove drajvere kao što sam ti rekao?

Da,imam najnovije drajvere 169.21.U dx nisam nista cackao.A kako da prebacim na onaj D3D? :d Tesko da cu nabaviti od nekoga grafu ali pokusacu....

Kazem vam meni kad se onaj problem desio uspeo sam da izadjem iz igre,na desktopu je bilo oko 8 boja.Slika je bila jaako losa tj skoro bez boja.E da jednom mi se izbacila i sledeca poruka posle vlokiranja igre:

The nv4_disp display drive has stoped working normally.Save your work and reboot the system to restore full display.the next time you reboot the machine a dialog will be displayed giving you a chance to upload data about this failure to microsoft. :smash:

Pa graficka je bre skoro sto posto!! Nesto ti tu ne valja... al moras naci neku za test. Sta je to AGP il PCIX? imam ja mog starog ATIja na prodaju :d ..... zezam se!

Al moras naci negde grafu samo na par sati ti treba da probas nis vise.

To je PCI-X. Traži da ti je zamene u servisu gde si je pazario.

Moram reci da se i ja slazem. Graficka. Kad budes stavio drugu, javi.

Slusaj ovo uzmi tu grafiku i gumicom za brisanje koja se koristi u skolama jelte:D trljaj po kontaktu(deo koji ubacujes u PCI slot)obrisi suvom cetkicom i ubodi ponovo!Ja sam to ovde procitao i na taj nacin osposobio MX460 Geforce smejao sam se ko budala kada sam to procitao ali meni je to upalilo!Vodi racuna da ne izgrebes ne daj boze pinove!Ako imas mogucnost ponesi tu grafu kod nekog ortaka instaliraj na njegovu masinu drajvere bocni je u slot i ako opet zeza idi u servis i nemoj izlaziti dok ti ne daju drugu!Ako pocnu da palamude tu je Trzisna inspekcija;)Inace sto se tice Transdenta Villy mora da si naleteo na neki skart takve tripove koje si ti imao sa njom ume da pravi i NCP a i Twinmos kod DDR1 inace meni se ni taj Pqi ne dopada previse u njegovoj konfiguraciji:)Mislim kombinacija memorija je od zla oca i jos gore majke mozda bi ubacivanje makar jednog modula neke druge memorije u njegovu plocu dalo odgovore na sva njegova pitanja naravno da prvo izvadi njegove!To mu je opet najmanje cimanje pa nek posle ide redom krajnju opciju sam mu vec napisao:D

Poslednja izmena:
Verovatno je grafika (Zalili su se ljudi na foxconn), jesi li skinuo novi chipset za plocu? Mozda da probas i sa novim BIOS-om

Pa skino sam drivere za plocu (8.26_11.09 nforce) pre nekih mesec dana,ali nista se nije promenilo.A bios nisam gledao.Gde ima to da se downloaduje i kako se to menja???Ne bih rekao da je ram u pitanju jer sam probao i jedan i drugi.Ako nista drugo odnecu kod druga grafu pa cu probati.E ljudi stvarno vam hvala za pomoc :)

Idi na site proizvodjaca, tamo mora da imas bios, uz svaku verziju biosa dolazi spisak stvari koje ispravlja, vidi dali mozada nesto pasuje.
Uz BIOS ide i uputstvo kako da ga instaliras, nije isto za sve proizvodjace
(Trebace ti FDD i nova disketa)

He,ja nemam flopi drajv,mislim nikada nisam mislio da ce mi trebati.E a moze flash disk,npr mp3 player i slicno??

To je PCI-X. Traži da ti je zamene u servisu gde si je pazario.

Nije PCI-X, vec je PCIe!

Slusaj ovo uzmi tu grafiku i gumicom za brisanje koja se koristi u skolama jelte:D trljaj po kontaktu(deo koji ubacujes u PCI slot)obrisi suvom cetkicom i ubodi ponovo!

Prvo ovo uradi

Probaj da smanjis PCIe frekvenciju. Imas u biosu, konsultuje se sa manualom.

GeForce6100SM-M BIOS - To ti je bios, skini na hdd, i procitaj readme. Flashuje se iz wina!

Kazi gde si kupio komp!

Flash iz win-a nije najsigurniji, mozes nesto da zeznes, imam dosta lose iskustvo sa tim

Kupio sam u Vodacompu.A jel moze neko malo da mi objasni sta treba da radim da promenim bios,ipak nikada to nisam radio pa nebi nesto da uradim kako netreba.

Uputstvo za flash biosa imas u onoj knjizici koju si dobio sa plocom i dobijas ga sa biosom koji skines.
Flash iz wina je dosta jednostavan, pokreces ga preko klasicne aplikacije za flash ( procitaj u uputstvu tacno kako, nije isto za sve proizvodjace ). Ako nabavis FDD na disketu snimis novu verziju biosa, namestis da ti boot ide sa fdd ili kod nekih ploca imas flash utility kome pristupas pritiskom na neki taster (pogledaj uputstvo) dok se sistem podize, kad dodjes ovde trazice ti da uradis backup starog biosa, uradi to, ko zna ... Mislim da ces se dalje snaci sam, ako ne javi pa ce mo se cuti. Srecno

Znaci da snimim ovaj bios na flopi,pa kad se pali komp da ga boot-ujem i to je to?

Mozda imas flash utility pogledaj, ako ne ,onda je to to

Vrh Dno