Šta je novo?

Cudan problem sa modemom

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naime imam Lucent 56k modem. E sad dok je kuciste otvoreno (jer je AMD konfiguracija u pitanju:)) modem radi, a kad kuciste zatvorim ne radi (dijagnostika kaze da modem ne odgovara). Naravno on nije ispao iz PCI slota ili tako nesto...u cem je problem?

Uuu, da nemas mozda xp? Kod mene to nema veze sa otvorenim/ zatvorenim kucistem (Intel je), mislio sam cak u pocetku da treba svaki put da se modem izvadi i ponovo ubaci u slot da bi radio... Jednostavno ga posle par restarta ne vidi, i onda moras da cekas da se poonovo pojavi.. najbolje je da ga zamenis za neku drugu seriju (ako je to u pitanju).

Jeste XP ali procesor:) inace Windows 2k drzim...

Ako je u pitanju zatvaranje i otvaranje kucista,a sumnjam da zbog toga nece raditi ,probaj staviti nekakav cooler na modem ocigledno se pregrijava i nefunkcionise.

Ne nisam resio...i ja sam pomislio na pregrevanje ali kako se to nije desavalo kada je napolju bila temperatura 30 stepeni a kuciste je bilo zatvoreno???? Nije mi bas nista jasno...

Jesi li probao da promenis slot?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne nisam resio...i ja sam pomislio na pregrevanje ali kako se to nije desavalo kada je napolju bila temperatura 30 stepeni a kuciste je bilo zatvoreno???? Nije mi bas nista jasno...
Znaci ti vec imas taj modem neko vreme i sad je odjednom poceo da pravi problem? Moguce da je slot, mada meni to nije pomoglo... Evo juce sam bas stavio jedan Motorolin, malo je stariji pa nema drajver za xp: radio prvi put ok, danas hocu da se prikljuicim, ma i drajver da promenim, bilo sta oko njega - komp se samo slogira i restartuje sam, pa onda xp dok skenira hd, nadje i ispravi neku "tesku" gresku...FX i opet sam bez modema do daljnjeg (jel sa 'nj'?).

za Motorolu

soulfly je napisao(la):
Znaci ti vec imas taj modem neko vreme i sad je odjednom poceo da pravi problem? Moguce da je slot, mada meni to nije pomoglo... Evo juce sam bas stavio jedan Motorolin, malo je stariji pa nema drajver za xp: radio prvi put ok, danas hocu da se prikljuicim, ma i drajver da promenim, bilo sta oko njega - komp se samo slogira i restartuje sam, pa onda xp dok skenira hd, nadje i ispravi neku "tesku" gresku...FX i opet sam bez modema do daljnjeg (jel sa 'nj'?).

Digresija - Motorola odlicno radi pod XP-om, ako se ubaci ok drajver. Oni koje sam probao na vise motorola (kod razlicitih korisnika, na razlicitim centralama) nose naziv v.84.40 (9. mart 2001) i to su drajveri za win2000 (specificni za xp ne postoje posto je motorola prestala da ih razvija, jedino ukoliko je neko drugi to uradio u medjuvremenu)
Pre instaliranja ovog drajvera vrlo bi bilo uputno otkloniti prethodne drajvere, i to sa utilom koji sluzi za uninstall drajvera (u nekim verzijama drajvera se zove mocleanup.exe ili pci-sm56clean.exe)

Svi modemi koje sam ja probao su bili speakerphone, pa ako imas verziju koja nema i tu funkciju (dakle samo je data/fax/voice) onda pazi da skines verziju drajvera koja je bas za tvoj tip modema. U svakom slucaju ima ih na mrezi, ako malo potrazis. Ja bih ti rado poslao ali su teski nekoliko MB.

Probaj da uvek pre starovanja izvadis kabl za napajanje.

Desava se da ni sam XP ne zna u kom stanju je ugasen, zavisno od ploce ili napajanja. Zato bi hladan restart trebalo da pomogne.

HAHAHAHAHAAAAAHAAA!!!!!

E ovo sam tek sada procitao pa nisam mogao da se obuzdam od smeha.:D :D
Prvo ti se "desi" GF4MX440 koji se sam clockuje,a sada i modem koji radi samo sa otvorenim kucistem:D :D :D
Da ti ,blago meni odes u crkvu i zapalis svecu za zdravlje svog racunara:D
Ili su gremlini u pitanju:D .

Ma blagi uzas....pre se nije desavalo (GF4 resavam Simpsone ali ako GF3 ne bude radio tesko tebi sto si mi komsija)..Ne znam sta cu...slot je ok, sve radi kad je otvoreno kuciste...

U slotu ne moze biti problem. Pa kakve veze ima to sa otvorenim/zatvorenim kucistem? Nikako ne kapiram jednu stvar a ta je da je sve ok funkcionisalo pre 2 meseca a sada ne (??) Uklet mi komp :) okacicu amajliju

Re: za Motorolu

DS9 je napisao(la):
Digresija - Motorola odlicno radi pod XP-om, ako se ubaci ok drajver.
Jeste speakerphone. I znaci, preko tog uniinst programa (video sam ga dok je instalirao) izbrisem driver. Ali ja taj driver koji sam instalirao jeste za Win2k. Treba noviji? Jel znas mozda neki link, nemam puno vremena za lutanje posto se kacim sa drugog kompa?
zormanic je napisao(la):
Probaj da uvek pre starovanja izvadis kabl za napajanje.
Desava se da ni sam XP ne zna...
Covece koje su to fore, pa i da si u pravu (nisam jos proverio), ali..ma daa, odmah prelazim na DOS ctp;

MOTOROLA SM56 PCI Speakerphone pod winXP

ftp://ftp.armonia.it/pub/drivers_aggiornati/Modem/Motorola/SM56PCIW2K84.40.exe

Ako gornji link ne radi, skini ga sa driverguide:

http://www.modem-drivers.com/drivers/49/49616.htm
user: driver
pass: all

Pre nego skines ovaj drajver, proveri kod svog drajvera koja je verzija, da ne bi skidao nesto sto mozda vec imas. Pogledaj fajl Revhist.doc - na samom pocetku ces videti koji je Build
Inace, bilo bi dobro da sasvim deinstaliras prethodni drajver, ugasis komp, izvadis modem, upalis komp, dignes XP, obrises eventualno zaostale fajlove od prethodne motoroline instalacije, ugasis komp, stavis motorolin modem, upalis komp, dignes XP, instaliras drajver.
&srecno!
Za one koji su probavali razlicite verzije drajvera, treba napomenuti da je 84.40 onaj koji radi pod XP-om (inace je za w2k), dok je 84.41 za 98/me

Nazalost, *itu je bilo srecno. Ni sa tim drajverom, ni sa 84.32 koji je takodje za win2k. Evo tek sad mi kao radi neka beda, ovaj Generic / Conexant od 12 evra.

Zao mi je, jedino bih mogao da zakljucim da ta motorola nije bila ispravna, mada bi svasta moglo da bude u pitanju.

Sta fali koneksantu?

Ma dobar je, samo i njega sam isao da menjam pa sam to rekao pod utiskom da mi je to peti modem po redu za kratko vreme; njemu su dovoljni xp drajveri. Ali medjutim elem, prvi put posle restarta nije hteo da zove, pa reko' vidi trebaju mu oni sa cd-a. Kad tamo neka dva razlicita, ne zna se pod kojim manje radi... Onda ga zamenim i sve lepo proradi iz prve i evo sad mogu na net kad god pozelim :happy: . Inace i ranije sam imao Rockwell 33.6 koji je radio ko da je neki odlican 56k, medjutim navodno nije bilo nacina da ga namestim u xp-u. A ovi su kao naslednici...

Nazad
Vrh Dno