Šta je novo?

Cudan problem sa memorijom - za verovali ili ne?

acidmonkey

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2012
Poena
170
Ploca - Gigabyte GA-F2A88XM-DS2P FM2
Proc - FM2+ Athlon X4 845
Memrija 2x8ddr3 1600 kingston ili 2x4ddr3 SiliconPower

Znaci problem koji stvarno do sada nisam video...

Probam da podignem windows 10 on zakuca na "win logo" i resetuje racunar...pokusavao sve i svasta u bios-u da podesim uvek izadje na isto.
Uzmem Windows 8 instalaciju i onda prodje bez ikakvih problema (oba modula 2x8gb).

Onda probam u win8 da pokrenem instalaciju win10 i kad prodje par koraka i resetuje racunar izbaci gresku da nije mogao da instalira win10 i kod greske. Ukucam kod i neko imao isti problem
koji je resio tako sto je izvadio jedan ram modul. Ja reko ajde da izvadim jedan modul. Izvadim dimm1 ostavim dimm2 isto zakuca. Izvadim dimm2 ostavim dimm1 kad ono gle cuda pokrenu instalaciju windows10
koja je prosla bez problema ali samo sa jednim modulom. Vratim modul posle instalacije racunar zakuca na pocetku startovanja win10. Izvadim modul sve radi.
E sad kazu moguce da je crko jedan kanal na procesoru. Reko ok ako je crko jedan kanal kako onda oba kanala rade na win8 bez problema i prijavljuje 16giga rama podize sve bez ikakvih problema.
Ako je crko kanal na procesoru onda valjda ne bi radio i u win8 takodje zar ne? Onda sam menjao razne memorije koje sam imao i sa svim memorijama se isto ponasao.

Onda je verovatno ploca? Ali opet kako je ploca ako u win8 sve radi normalno?

Stvarno nisam ovo video jos ako neko ima neku ideju sta bi mogao da pokusam da uradim neka javi.

Da napomenem jos da sam pokretao memtest sa usb flesha sa oba modula 2x8giga i da nije izbacivao gresku....
ploca uvek korektno prijavljuje sve module koje sam ubacivao u bios-u.

Hvala u napred

Djordje

Naravno, samo hocu da kazem da problemi sa memorijskim sistemom/RAMom mogu da se ispoljavaju na cudne nacine

Koji je bios na ploči?
Da probaš zadnji bios,win 10 bla,bla...možda pomogne..

Ako ti je cimanje instalirati Win 8, neko moje misljenje je da je dimm2 falican na osnovu ovog dela:
Izvadim dimm1 ostavim dimm2 isto zakuca. Izvadim dimm2 ostavim dimm1 kad ono gle cuda pokrenu instalaciju windows10

Ostavi ga da radi 2h, 99% problema se ispolji u tom roku

Ne znam iskreno. Jesi siguran da je Windows 10 ISO koji si koristio ispravan, ili USB koji si koristio da bude polu faličan?

Ne znam iskreno. Jesi siguran da je Windows 10 ISO koji si koristio ispravan, ili USB koji si koristio da bude polu faličan?
usb je isti onaj sa kojim sam i win8 podigao. win10iso je dobar.probao i win11 bez tpm/secure isto zakuca.
taj isti flash prodje bez jednog ram modula. znaci nije to. jedino nesto mozda u biosu ali opet sta moze da bude od opcija povezanih sa ovim problemom...

Poslednja izmena:
Po svemu sudeći ploča ne podržava novije Windows verzije. Ne znam šta bi drugo moglo da bude, ako prolaziš testove memorije pod Windows 8.1

Po svemu sudeći ploča ne podržava novije Windows verzije. Ne znam šta bi drugo moglo da bude, ako prolaziš testove memorije pod Windows 8.1
win10 drajveri postoje na gigabyte officialnoj strani od ploce!

win10 32bit isto prolazi.naravno vidi samo 3gb. ali pise u win da ima 16 od kojih koristi 3gb.

Da vidis jel se uopste podize ili se isto ponasa kao 10 64bit

Možda je ovo problem što je opisano u ovom postu.

Jedino da nađeš neku prastaru verziju Windowsa 10 i probaš sa njom.

Možda je ovo problem što je opisano u ovom postu.

Jedino da nađeš neku prastaru verziju Windowsa 10 i probaš sa njom.
da ja imam bas isti problem. Hvala ti. Pokusacu da prepravim boot.wim pa cu da vidim sta ce biti

Nazad
Vrh Dno