Šta je novo?

Cudan problem sa lan-om???? POMOC!!

miRC

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
304
Ovo me muci duze vreme pa sam hteo da postawim pitanje mozda mi neko pomogne...dakle imam 2 racunara umrezena. Jedan je na lan preko ploce to mi je glavni a ovaj drugi je na mreznoj...sve je radilo ok share internet swe swe..ali PROBLEM! kad sam na 2 racunaru i hocu nesto da wucem sa owog glawnog dole mi prijawljuje za mrezu unpl..pa prodje sec pa connect..pa unpluged pa connect i tako prekida u beskar..ali kad kad sa owog glavnog radim na mrezi onda swe ok..kad vucem nesho sa sestrinog....pa sam htep da pitam u cemu je problem??? Da li je kabli, mrezna mozda OS???

Hwala..

Kabli ili mrežna! A da li si razmišljao da uzmeš swič?

Jel je kabl Crossover ili Straight?
Kojim kablom si ta dva racunara povezao?

Jedan racunar donesi blizu drugog i probaj sa drugim kablom da ih povezes i vidi kako ce se ponasati,ako tada sve radi-menjaj kabel!Imao sam nedavno slican slucaj u jednoj banci,dve parice kabla su bile ostecene na jednom mestu i isto se ponasalo kao kod tebe.

Kabli ili mrežna! A da li si razmišljao da uzmeš swič?

mhm pa nemam switch...ono direktno sam ih umrezio...mrezna je nova kupljena i stavljena je u comp a kabli takodje u pakomu..znaci pre je sljakalo swe ok e sad ne znam..aj widecu da uzmem drugi labli pa da probam txn

ali cudno je to sto recimo kad radim na glawnom racunaru znaci preko mreze wucem sa onog nesto recimo tipa film da kopiram nesto ili tako radi swe ok...a kada hocu sa onog drugog da wucem nesto iz grawnog tu nastaje prob...:mad: :wall:

ali cudno je to sto recimo kad radim na glawnom racunaru znaci preko mreze wucem sa onog nesto recimo tipa film da kopiram nesto ili tako radi swe ok...a kada hocu sa onog drugog da wucem nesto iz grawnog tu nastaje prob...:mad: :wall:

Ne rece kako si ti sve to setovao daj malo adrese je li ti ukljucen iskljucen firewall itd... i pritegni te kablove.... i jos jedna stvar switch ti ne treba zato nemoj dzabe da bacas pare

Poslednja izmena:
Vrh Dno