Šta je novo?

Cudan problem sa instalacijom Ubuntu 8.04

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Skinuo sam Ubuntu sa ETF servera i krenuo da instaliram... Zeleo sam preko vec postojeceg 7.10, koji vise ne radi zbog mog cackanja. Ali do tog koraka nisam ni stigao. Kada sam ubacio disk, i izabrao install, pojavio mi je poruku sa slike. Onaj check je prijavio 7 gresaka na disku. Narezem na drugi CD, drugi proizvodjac, isto. Skinem opet, ovaj put preko Torrenta... Isto.

Pozajmim disk od prijatelja koji je instalirao sa istim tim diskom kod sebe... ista poruka. WtF?!

Prilozi

• Picture.jpg
    Picture.jpg
    294.4 KB · Pregleda: 110
instaliraj neku virtuelnu masinu (preporuka VirtualBox) pa probaj tako sto ces da stavis ISO kao CD...

Isti ovaj disk sam upravo pokusao na drugom racunaru, radi odlicno.... :)

I sta sam jos tek sada zapazio. Kada se ubaci disk u Windowsu izbaci onu Ubuntu poruku sa onim izborima (Wubi, Demo itd.)

Kod mene to ne izbacuje, vec pokaze ovo:
NSIS-error-message.jpg

Nije problem, uradicu to. Samo sto ne primecujem nikakve probleme u radu inace.

Zanimljivi rezultati :).

Na testu #5 (to je pomeranje blokova od 64K ako ne gresim) napravio je 48 gresaka. Ostalo sa 0. Mada, na par mesta sam procitao da u testu #5 i #8 greske ne moraju da znace pokvarenu memoriju.

Možda ti se memorija pregreva, pa ti izbacuje greške u testu. Meni se to dešavalo.

Poz

Mozda... Meni je cudan sklop memorije :) . Imam 768MB, jedan AData modul od 256 i jedan Geil od 512, obe na 400MHz. Procitao sam da tako nesto moze da se desi u testu #5, ako su na neki nacin memorije nekompatibilne. No... i dalje nema resenja mom problemu sa Ubuntuom ;(.

Pucanj u prazno.
Celo jutro sam vrteo testove. I memtest i gold su prosli bez i najmanjeg problema. Ali ja ne budem lenj pa izmenjam module, samo jedan, samo drugi...I nista, i dalje isto.

Ovo mi najvise smrdi na lose skinut image. Probaj skinuti image sa nekog drugog servera. Takodje se desavalo, ako si skidao preko akademske mreze (posto je proxiran saobracaj) da ukoliko je neko pre tebe skinuo taj fajl lose, uvek ce biti skinut lose bez obzira odakle skidao. Ako se opet isto desi, onda probaj skinuti preko ADSL-a, kablovskog ili WiFi.

Ne pratis na casu :).

Ja sam skidao 2x sa razlicitih servera, jednom sa torrenta. Kod sebe imam disk koji su dvojica iskoristila da regularno instaliraju Ubuntu, kod mene je isti mucak, dakle 101% nije do diska/image.

Problem resen... Jedna rec: ATA KABL!

Vrh Dno