Šta je novo?

cudan problem sa dhcp-m

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Ovakva je situacija: Zakacim racunar na Telekomov adsl ruter on dobije adresu 192.168.1.3 i sve je super. Na netu sam. Ali to traje 5 do 10 sekundi. Pukne net. Kad probam da uradim renew nemoze i dobijem adresu 169.254.x.x . I normalno nisam vise na netu. Kad posle toga probam da dodelim staticku adresu, sve u sardnji sa tehnickom podrskom, ona je prihvacena ali nema nikakvog boljitka po pitanju interneta. Naravno ruteru koji je 192.168.1.1 a moja adresa je npr. 192.168.1.10 nemogu da pridjem.
Mogu da deinstaliram mreznu i opet nanovo. Dobije adresu radi 5 sec i opet je izgubi.Da li virus moze ovo da prouzrokuje? Uradio sam jednom reinstalaciju ali sam ostavio podatke na D particiji (jesam je skenirao ali...). Sad cu da probam sve da izbrisem ali ako mi se neresi problem neznam gde dalje :) . Da li moze biti problem mozda do rutera? Probao sam na laptopu. Radi normalno. Stavio sam i drugu mreznu karticu u racunar, identicno se ponasa

Čim laptop radi normalno, problem nije do rutera već do tvog operativnog sistema. Da li imaš neki custom firewall?

Probaj sa drugim mrežnim kablom, a probaj i da resetuješ ruter kada ti pukne net pa vidi da li će proraditi (možda se ruter zaglupljuje).

Iskljuci dhcp u ruteru i podesi mreznu na fiksnu adresu 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 (adresa sa kojom pristupas ruteru moze biti i drugacija od ove zavisi od rutera) preffered dns 212.200.13.13 alternate dns 195.178.32.2 Trebalo bi da pomogne..

to je kao da si pitao kako da iskljucim gprs na mobilnom?

prvo sto bi me pitao bilo bi a koji mobilni, tako da reci ti nama koji ruter imas, u tarot ne gledamo ,)

Udjes u podesavanje rutera preko svog brauzera..Kod mene je kao na slici...Sigurno je slicno i na tp linku

Prilozi

• ScreenShot006.jpg
    ScreenShot006.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 78
Hvala al` nije tako kod mene... trazim i ne mogu ga nadjem ... probacu da googlam pa cu javiti da l` sam nas`o ili ne... hvala jos jednom...

Nesto se jako cudno desava. Odneo sam komp na drugu mrezu gde radi dhcp zasigurno. On opet dobije 169.254.x.y . Fleshovao sam bio na ploci (Abit KN9) , to nije.
Stavio drugu mreznu.Isto.
Kad probam da promenim na staticku adresu, one ne zapamti podesavanje.Znaci promenim, upisem staticku adresu,subnet,gateway.Kliknem na OK.I kad opet tu pogledam opet je ukljuen DHCP ? Totalan zbun.
DO kog dela hardvera ovo moze biti prolem? Po meni samo do ploce. A sigurno je ( dobro, nista nije sigurno) do hardwera jer sam probao i xp i vistu.Tu je po meni nesto do TCP/IP-a ali neznam sta. Ali opet kakve to ima veze sa plocom ,...Nemam pojam.Probacu da nadjem drugu plocu

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno