Šta je novo?

Cudan problem sa Desktopom :-(

Učlanjen(a)
24.07.2003
Poena
619
Kod drugara se na desktopu, sa leve strane, pojavilo "nesto", neki meni i nikako ne moze da ga ukloni. To je onaj isti plavi deo sa leve strane kao kada se otvori MyComputer. Nije klasican Toolbar.
Ne reaguje na desni klik misem i ne moze se selektovati.
Od kada mu se to desilo ne moze ni ikonice da pomera, fiksirane su na desktopu, a sam desktop se cudno ponasa. Ponasa se, mozda, kao prozor pa kada se klikne na njega on prekrije sve druge otvorene prozore.
Nije ukljucen Web View a nije ni sam zakljucavao ikonice.

Kako da se ovo ukloni i da se povrati normalan desktop. Bas ga nervira a ja mu ne mogu pomoci jer sam sve probao i nista. :crash:

Poz.

Proverite prvo startup sekcije, da vidite da li se možda odatle nešto startuje (najbolje onim Rusinovičevim jutilitijem, on prikazuje sve, www.sysinternals.com). Postoje zezalice koje nalepe "lažni desktop" pa čovek bezveze klikće a u stvari je ono što vidi samo slika desktopa, možda je tako nešto. Tek kad se isključi neka takva zezalica, virus i sl. ima smisla razmatrati da li se nešto zbrljalo u Windowsu (ja nisam do sada čuo za takav zbrlj).

Da ne otvaram novi thread

Imam problem vrlo slican gore opisanom.
Da ne ponavljam navedeno, kod mene je razlika utoliko sto taj novi taskbar ima mogucnost da se razvuche do pola desktop-a sa leva na desno, ali u tom polju mogu da pomocu desnog klika u njega dodam sve ono shto se moze dodati normalnom taskbaru. "Samo" nikako ne mogu da ga uklonim.
Razlog moze biti virus koji sam pre toga fasovao, ali i precheshljao sa update-ovanim KAV-om.
Josh sam:wall: turio i neki sumnjivi activex....ochigledno puno chachkano, a mrzi me da reinstaliram Win., ako postoji lakshe reshenje.
Odradjen i Spybot i Ad-Aware.
Startup, bar meni, nije sumnjiv.
Koji je ovo Q, i kako da ga izubijam?

Evo nekih pozicija tog s..nja na desktop-u,

screen04qx7.jpg
,

screen05uz4.jpg
,

screen06js6.jpg
,

i hvala na interesovanju za ovo! :wave:

Prevx1 kaze da sam chist!
J ebay ga, udaricu :crash: mu karate = формат ц !
Fala trudnima!

Format c - lek za sve. Cak se i rimuje.🙂

idi start>run iskucaj msconfig pa enter. klikni na startup i vidi da ne ima nesto sto ne bi trebalo biti tu. ili daj screenshot.

Probaj sa Spyware Doctor. Spybot i Ad-Aware nisu bas dobri u otkrivanju i otklananju spyware i ostalih sr*nja.

Pao je reinstall. Zao mi je, ali nisam mogao da kopam vise!

Nazad
Vrh Dno