Šta je novo?

Cudan problem pri startovanju xp-a

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Od nedavno imam cudan problem na Windows XP masini... Naime, sve one stvarcice koje su se nekada automatski pokretale po logovanju, sada to vise ne cine. Znaci sve ono sto stoji u Startup direktorijima i u registri bazi na vec dobro poznatom mestu.

Cini mi se da se problem prvi put pojavio nakon sto sam iskljucio izvesne (nepotrebne?) servise... :crash:

Hvala unapred.

Pa posto ti se to desava ti servisi su ti verovatno potrebni. Pali jedan po jedan dok ne vidis koji ti treba, ili citaj objasnjenja za sve koje si iskljucio.

Poslednja izmena:
Pa da... Nego, mislio sam da neko možda zna tačno koji, jer nisam ih gasio bez veze. :)

da ih nisi gasio bezveze ne bi imao probleme koje trenutno imas ;)

pa nisi ni naveo sta si pogasio a sta ne :)

probaj da startujes fajl u ovoj arhivi. On ce ti automatski podesiti XP servise. imas tu default kao kada XP prvi put instaliras.

InfiniteXPServices-StartSettings.reg ce ti podesiti servise kao na mo sajtu tj pogasiti nepotrebne.

Javi sta si uradio.

Prilozi

• Infinite WinXP Services.zip
    8.6 KB · Pregleda: 64
Kewl, pokretanje registry datoteke je zaista bolja alternativa od podešavanja jedan po jedan. :) Sada radi ok, mada me u istom smeru zeza Sygate-ov firewall, ali to je druga priča...

Ovaj fajl ti podesava SAMO originalne XPove servise. Ostale ne dira i oni ti ostaju takvi kakvi jesu.

Da, da, znam... Rekao sam da je to druga priča. :)

A system restore? I to ti vraca podesavanje (uklj./isklj. servisa kako su bili)

Da, ali ako podesis servise tako da ti oni ubrzaju racunar onda prvo ide Error reporting i System restore, tj. oni se prvi gase. Tako da posle nemas vise system restore.

Inace moj drugar je imao 5 GB u system restore direktorijumu. Malo previse ako se ja pitam.

Mr.No je napisao(la):
A system restore? I to ti vraca podesavanje (uklj./isklj. servisa kako su bili)
Ma kakav system restore... Rađe ću da reinstaliram Windows jednom u šest meseci (kada nešto zaje*em), nego da mi taj servis usporava već dinosaurus mašinu. Neka hvala. :)

I tkodje isprazni Prefetch dir u Windows direktorijumu. Onda Win ima da se ucitava dosta brze.

Nazad
Vrh Dno