Šta je novo?

cudan problem na xp-u

takashi miike

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2003
Poena
619
instaliran xp sp2 vec najmanje godinu ipo.
Nisam siguran da li od starta, mozda koji mesec posle instalacije desava se da se sat sam pomera, i to u 90% slucajeva za 3 sata +am u pm ili obratno. To se desava i dok je kompjuter upaljen tako da sam izbacio mogucnost da je problem u ploci. Ili mozda jeste?
Druga stvar koja je pocela da se desava od skoro je da na desktopu imam prazan dir koji se sam vraca skoro svaki dan. Bilo da upalim komp a on se pojavio, ili u toku rada... spustim neki prozor kad ono eto ga :trust:
Inace skenirano sve i nema nikakvih virusa, trojanaca, spajvera...
Mrzi me raditi reinstal jer sem pomenutog radi OK...

Ma imas neki zlonamjerni kod u kompu, al' pogledaj da nisi na netu kliknuo na ceste poruke o pogresnom vremenu, tj vidi u control panelu gdje pratis vrijeme prema cijem serveru sinhronizuje vrijeme kada se konektujes na net, po defaultu je microsoft, pa moguce da si zakacio neki divlji.

Izgleda da moras koristiti neko efikasnije sredstvo za ciscenje, tipa Ad-Aware, Spybot Search&Destroj, Asquvared, pa cak i CCleaner
A to sa satom...poslusaj sta ti je rekao frogman za BIOS. Sasvim je moguce da je to u pitanju, mada moze biti i posledica nekog zlonamernog koda

1) Timezone ti nije CET (Belgrade, Sarajevo...)
2) Nadji program Unlocker (opisan u posl. broju SK, ne znam sad direktan link za d/l), vidi sta koristi taj folder, ubij to i obrisi ga.

hvala na odgovorima 🙂
zaista, timezone mi nije bio ok. ne znam kako se ne setih to da pogledam, valjda mi ta ploca stalno bila u glavi. evo stavih na bgd pa ce valjda biti ok.
inace malopre skapirah i u vezi dira, stajao je kao default folder u koji media player smesta eventualne grebovane fajlove i pojavljivao se posle svakog startovanja mplayera...

Nazad
Vrh Dno