Šta je novo?

Cudan direktorium na disku

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
..sa cudnom sadrzinom u attachmentu
Ovo sam video iz Nera, a razlog sto ranije nisam video je to sto ceo dir ima system protected atribut sto sam ja stavio na hide (kao i ovaj Found.000)

Sta ovo moze da bude? Nemam virus, niti adaware nalazi nesto cudno :trust:

Prilozi

• prva.webp
    prva.webp
    2.9 KB · Pregleda: 66
  • druga.webp
    druga.webp
    4 KB · Pregleda: 76
Found.000 (001,002,...) fajlove/direktorijume obicno pravi scandisk.

Partiija ti je fat? Kad scandisk skenira sistem posle nasilnog restarta, bloka ili sta vec tu stavlja fajlove koji su otisli... Mozes da brises slobodno
A ovo drugo ne znam sta je

Incernate je folder koji pravi System Mechanic. To je nešto kao recycle bin, samo što kada se sa njim obrišu fajlovi nemoguće ih je vratiti sa raznim unerase programima. Incernator umesto da samo obriše fajl iz FAT tabele ili MFT-a (zavisi od fajl sistema) upiše 0 preko celog fajla.

edit:
Za drugu sliku mi nije jasno na šta misliš? Ako misliš na desktop.ini to je skriveni fajl u kome stoje podešavanja kako Windows treba da prikaže sadržaj foldera. Uglavnom je prazan, ali recimo u Favorites folderu se nalazi jedan na kome možeš da vidiš šta radi (dodaje ikonicu folderu). Takođe u History folderu (Documents and Settings -> <username> -> Local Settings -> History) imaš jedan desktop.ini. Otvori ovaj folder iz Windows Explorera i iz Total Commandera pa ćeš videti razliku. Posle možeš da premestiš desktop.ini, pa da vidiš kako će onda da ga Explorer otvori (samo posle ga vrati inače ti History neće raditi lepo).

Poslednja izmena:
Ovaj desktop.ini i info.shr bi trebalo da se nalaze unutar Incinerate foldera, jel' tako ?

System Mechanic, sve je potpuno normalno !

Interesovala me pojava tog dir-a i info.shr fajla (za desktop.ini naravno nema frke :type: )

Hvala na odgovorima, vise necu da se tripujem za Incernate :smoke:

drapin:
jesu, oba su u pomenutom Incernate folderu :crash:

Nazad
Vrh Dno