Šta je novo?

Cube Talk 9x U65GT

dragan76

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
320
Probacu da predstavim po meni a i po mnogim drugim pisanjima trenutno najbolji kineski tablet. Moj je kupljen na Aliju, crni 32gb sa futrolom izasao oko 277$ i carina oko 1600 din - ukupno 24.500 rsd.
Oko 2 meseca sam gledao i citao na netu koji od kineskih tableta da uzmem gde su kriterijumi bili 9-10" ekran, brzi procesor, iskljucivo full hd ili retina ekran, 3G mi nije bio bitan. Prvo je odluka bila Onda v979m, pa Pipo i na kraju je ipak konacna odluka pala na Cube talk 9x U65GT. Razlog zasto, jer Onda i Pipo imaju dosta problema tipi baterija slabo drzi, standby ocajan, wifi slabo hvata pa morate da otvarate tablet kako bi zamenili antenu....

Cube Talk 9x - ekran koji je zaista retina, 2048x1536 sa fenomenalnim uglovima gledanja, MTK8392 1.67Ghz octa core, Mali 450, 2gb ram/16 ili 32gb, baterija 10.000Mah, OS 4.4.2,zadnja kamera 8 prednja 2 mega pixela, tezina 560g.
Kada je stigao ono sto se prvo primeti da je tablet vrlo tanak (oko 7mm) i da podseca na Ipad. Ekran je zaista ok i poredjenja radi ako je ocena ekrana na Ipad-u 10/10 ovde je 9.5/10. Ostrina, odziv, brightnes je na visokom nivou. Mozda malo prst teze klizi ali se to resava nezaobilaznom folijom.
Ceo tablet odaje utisak vrlo skupe igracke jer je spolja odradjen na visokom nivou. Aluminijumska ledja jos vise doprinose eleganciji.
Poseduje slot za microSD do 64Gb i slot sa strane za SIM karticu koja se stavlja kao na Ipad-u.
Antutu bencmark je oko 27.000 poena sto je na nivou S4 - iako negde pisu skor od 40.000 on nije tacan. Iskreno ne znam koliko bi brz bio sa 40.000 ali sa ovih 27.000 skora tablet prosto leti. Full HD materijal pusta bez ikakvog seckanja, brzo premotava a slike su naravno fantasticne.
Igrice nisam igrao na njemu ali vidim na stranim forumima po iskustvima drugih radi odlicno.
Surf je fenomenalan - sajtovi koji su zaista optereceni se ucitavaju i premotavaju bez seckanja. Mala zamerka sto Chrome iz nekog razloga ne moze da se instalira - valjda niie kompatibilan sa Mediatek procesorima ili sta vec. Ali tu su Firefox i Dolphin.
Baterija je posebna prica - celu noc na standby-ju i izgubi 1% sto znaci da nista ne crpi bateriju i to bez Instaliranog JuiceDefendera. Nisam testirao tablet sa full opterecenjem ali opet iskustva drugih kazu 7-10 sati heavy usagea a cak i do 20h citanja knjiga iz pdf-a. Za ovih 10ak dana sam tek drugi put punio ali to i nije merodavno jer sam ga dva putaflashovao do sad. Ovog vikenda je izasao i novi rom koji radi jos fluidnije. Inace je taj rom zaista dobar pa i nema potreba za 1000 razlicitih romova kod kojih te ne radi ovo te ne radi ono.
Kamera zadnja i nije nesto ali je to vec problem svih kineza. Prednja zavrsava posao za skype.
Wi fi - samo jedna rec - fenomenalan, 3G (HSDPA) takodje i vrlo je bitno da se vrlo brzo kaci na obe mreze kao i da brzo prebacuje sa jedne na drugu konekciju. Ovo je isto bolna tacka kineskih tableta da wi fi te hoce te nece vrlo sporo prebacuje konekcije....

Generalno, moja preporuka za ovaj tablet jer ima odlican odnos cena/kvalitet.
Ako nekog interesuje nesto posebno pitajte.

Hvala puno na opisu i svaka cast.

Imam ja nekoliko pitanja, nadam se da neces zameriti :)
1. Kada si narucio, od kog prodavca (ako moze link), za koliko je stigao i da li si dobio Tracking Number?
2. Kakav je ekran na spoljasnjem svetlu?
3. Ako mozes da kazes koje si ROM-ove probao, kako su se pokazali i linkove do njih.
4. Da li si uspeo da rutujes tablet?
5. Ako budes mogao da odradis neki test baterije (nije hitno). Recimo pustis da gledas filmove pa koliko sati moze tako da izdrzi (continuous video playback test)

6. Koliko mu vremena treba da se napuni baterija od prazne do 100%

P.S. izvinite za dvamposta za redom. Isteklo mi vreme za edit.

baterija se puni 6-7 sati koliko sam procitao. meni to nije problem posto uvek punim uredjaje nocu. ko dopunjava ***. i mene zanima kakv je ekran na suncu i direktno i npr u autu pola pola po suncanom danu. i zanima me koliko ove battery apps sa g playa pokazuju da ima bateriju posto kinezi lazu imazu kako stignu. Onda nema ni 4000mah.

Narucen 19.07, stigao 13.08 sa
Cube Talk 9X U65GT MT8392 Octa Core 1.66GHz Android 4.4 2GB 32GB WCDMA 3G Phone Call Tablet PC 9.7 " IPS Camera Bluetooth GPS
http://www.aliexpress.com/item/Cube...droid-4-4-WCDMA-3G-Phone-Call/1907392441.html
(from AliExpress Android)
Nisam probao ekran napolju.
Rom koji koristim je sa drugog foruma, ne znam da li smem da postavim linkove ovde. Ubacivanjem ovog roma dobijas root a postoje dva ili tri nacina da se rootuje.
Baterija je vrh. Napisao sam gore - izgleda da su optimizovali rom sto i nije bas slucaj sa kinezima. Do sada su izbacili dva update a.
Narednih dana cu pustiti video playback test pa cu napisati rezultate - da li je bitno da je materijal hd ili sd?

Slobodno ostavite linkove.

Za rom-ove i root je onda suoer vest :)

Za ekran i punjenje pogledaj kad budes mogao.
A za test baterije bolje da je hd materijal (moze i 720p) kad testiras.

Zaboravio sam da pitam i za zvucnike, vidim da ih nisi pomenuo? Mono, stereo, okrenuti ka nazad, jacina, kvalitet...

Jel neko zna razliku izmedju belog 16gb i crnog 32gb? nelogicna je ovako velika razlika u ceni (50+$).
Na svom sajtu u podrsci kazu da je samo kolicina memorije a negde na aliju sam pronasao da je i razlika u ekranu, mada opisima prodavaca ne verujem. Ako je samo memorija radije bih uzeo jeftiniji.

I ja sam to cuo i video da pisu na xda, ali je sve to rekla-kazala.
Iskreno, sta da radis sa 16gb kad je ekran ove rezolucije, pa ce i aplikacije biti gabaritne.

@Varalica3, uređaj ima u 16 i 32gb varijanti. Ima slot za memorijsku karticu, danas su bar jeftine, 32gb ispod 2000 din. Ako ćeš da stavljaš zahtevnije igre tu onda drugi problem. Uređaj ima 2gb (ne mešaj sa 2 gb ram-a) za aplikacije tzv app storage. Za normalnu upotrebu to je dovoljno. Za 3 zahtevne igre koje ne dozvoljavaju instaliranje na storage možda i nije.

@nemanja123, da, proveri molim te jel app storage ograničen na 2 gb.

Poslednja izmena:
@Varalica3, uređaj ima u 16 i 32gb varijanti. Ima slot za memorijsku karticu, danas su bar jeftine, 32gb ispod 2000 din. Ako ćeš da stavljaš zahtevnije igre tu onda drugi problem. Uređaj ima 2gb (ne mešaj sa 2 gb ram-a) za aplikacije tzv app storage. Za normalnu upotrebu to je dovoljno. Za 3 zahtevne igre koje ne dozvoljavaju instaliranje na storage možda i nije.

@nemanja123, da, proveri molim te jel app storage ograničen na 2 gb.
Vrlo rado, kad bih ga posedovao :D

Za rom-ove i root je onda suoer vest :)

Za ekran i punjenje pogledaj kad budes mogao.
A za test baterije bolje da je hd materijal (moze i 720p) kad testiras.

Zaboravio sam da pitam i za zvucnike, vidim da ih nisi pomenuo? Mono, stereo, okrenuti ka nazad, jacina, kvalitet...

Da, zaboravio na zvucnike. Nisu okrenuti pozadi vec su dole levo i desno od micro usb-a. To pravi problem kada gledas film da nemas osecaj stereo zvucnika ali to resis slusalicama. Jacina sasvim dovoljna, fali jaci bas kao i kod drugih.

Zaboravio da napisem u prvom postu da micro sim kartica osim sto sluzi za net moze sluziti i za sms kao i za pozive jer je po defaultu ubacen dialer i sms app.

Poslednja izmena:
jbs patch...
bez obzira ovo je best buy,za 150 e je ne moguce traziti bolje.al bas me interesuje,posto nikad nisam ni pomisljao da kupim tablet uvijek sa preferirao tu oko 5 inca tel,kakko vi ovo koristite jel ga nosite sa sobom ok mi je kuci da se odgleda film i da se surfuje al opet svi vjerovatno imate lap top...

Poslednja izmena:
A jutarnje informisanje na šolji :)

Šalu na stranu, meni je sad sedmica mala za bilo šta i jedina prednost je što stane u torbicu ili jaknu. Ekran od 9.7 je visok koliko je sedmica dugačka.

Poslednja izmena:
Upravo probao continued video playback. Za 4h baterija je pala sa 97 na 54%. Rekao bih odlicno.

Kad se poruci i stigne jel potrebno neko podesavanje softvera i sl ili je prihvatljivo da se koristi stock i da se nista ne dira? Ako sam bio jasan, posto nisam vican rutovanju i tim zezancijama pa da znam na vreme :)

Kad se poruci i stigne jel potrebno neko podesavanje softvera i sl ili je prihvatljivo da se koristi stock i da se nista ne dira? Ako sam bio jasan, posto nisam vican rutovanju i tim zezancijama pa da znam na vreme :)

Moze. Ali nećeš imati root i imaces neke kineske aplikacije koje nama nisu potrebne. U svakom slučaju mogu da pomognem oko ubacivanja novog softwarea jer je zaista prosto. Ja imao problema oko drivera na win8.0 dok sam provalio kako. Kad ubaciš drivere upload novog roma ide za 2 min.

Poslednja izmena:
Jel mozes kvalitet i jacinu zvuka da uporedis sa nekim telefonom?

I ostao si nam duzana za vreme punjenja uredjaja, kao i za ekran napolju i na direktnom suncevom svetlu :)

Dve slike cisto da se stekne utisak. Inace ja na S4 na direktnom suncu ne vidim nista ili 10%.

Malo kasnije cu uporediti zvucnike sa S4 zvucnicima.

I jos jednom kao sto neko rece: cena je u odnosu na ipad koji u varijanti 3g 32gb kosta jedno 600 eur a Cube 200 - ipad je mozda 1.5 puta bolji, nikako 3 puta. A opet se ovde dobiju sva zadovoljstva Androida - open system, brzina....

Nazad
Vrh Dno