Šta je novo?

ctrl+shift+alt+1 ili 2,..,6 ne radi !!!!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme acdc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acdc

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Ovi shortcut-i su jednostavno prestali da funkcionišu!?
Kad se to pritisne tamo gde bi trebalo da se definiše shortcut za neki program (npr. desni klik na ikonu na desktop-u pa properties pa shortcut key) ispiše ctr+shift+alt , ali kad pritisnem neki od brojeva 1 do 6 ono se poništi i piše none kao da ništa nisam pritisnuo!?
Nemam pojma šta se desilo niti mogu da se setim da li sam nešto instalirao pa se to zeznulo.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
Ima li neko neku ideju u čemu je problem kako ne bi zbog toga morao da instaliram ponovo windows?? :crash:
Inače ovo su shortcut keys na daljinskom one glupe asus tv karte pa mi trebaju inače se ne bi ni cimao.

Tastature generalno imaju problem sa pritiskanjem puno tastera u isto vreme. Taj problem zavisi od tastature do tastature i ima puno razlicitih manifestacija. Obicno moze 4-5 tastera u isto vreme ali to moze zavisno od kombinacije na istoj tastaturi da bude i samo 3 i cak 8 tastera. Sve je do realizacije tastature jer naravno da nemas posebno zicu za svaki taster pa jos masu do kompa 😀

recimo kada igras NFS MW ne mozes da koristis nitro, das gas i skreces desno a mozes levo. Onda uzmes neki od programcica koji pokazuju koji su tasteri upaljeni i izabreri kombinaciju gde to radi.

probaj na googlu
KeyboardTest v2.2
radi trial 21dan i mozes da proveris koji se tasteri istovreme mogu koristiti

Ja sam imao takav problem na Win98, ispostavilo se da je stvar zeznuo neki tweak za skidanje strelice sa shortcut ikona.

Nemam nikakvo instant rešenje, ali postoji hrpa programa koji određene sekvence tastera dodeljuju nekoj komandi, pa se posluži nekim takvim programom. Ima ih puno na SnapFiles. Ja sam npr. programom Hotkeycontrol XP remapirao CTRL+Z na CTRL+Y jer mi je užasno neudobno da na YU rasporedu kad god hoću da uradim undo moram da rastežem šaku preko pola tastature.

BTW to Y<->Z na YU tastaturi je uvek bio veliki id1otluk

resava se sa besplatnim programom za remapiranje (u lite verziji)
Keyboard Layout Manager LITE

Poslednja izmena:
I_L_I_J_A je napisao(la):
BTW to Y<->Z na YU tastaturi je uvek bio veliki id1otluk

resava se sa besplatnim programom za remapiranje (u lite verziji)
Keyboard Layout Manager LITE
Hotkeycontrol XP je takođe besplatan i radi još hrpu stvari, tako d aje izuzetno koristan. On ne remapira tastarturu poput klasičnih remapera nego "hvata u letu" pritisnute tastere i softverski im dodeljuje neku drugu funkciju.

Probao sam ovaj Hotkeycontrol ali se u njemu potpuno isto dešava. Znači poništi se sve kada pritisnem ctrl+shift+alt+neki od brojeva 1 do 6 . Neverovatno, nešto se gadno zeznulo.
Probao i Keyboard Layout Manager, ali da bi se nešto promenilo mora da se plati, a to mi se baš i ne isplati.
Probao sam i Hotkey editor, e on već nešto konkretno kaže. Kaže: Hotkey iz used by another application. Još samo da vidim koji mi to program koristi ovaj dragoceni resurs pa da ga se otarasim 😀 .
Probaću još neke programčiće pa ću javiti šta sam uradio. :wave:

Ja sam bio skinuo novu verziju. :d
Ova stara radi i problem je rešen!!!!
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno