Šta je novo?

ctfmon.exe

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Do juce mi je u startup-u stajao ovaj fajl. Pojma nemam sta je to. Onda sam ja to obrisao a posto sam u medjuvremenu instalirao Startup monitor, kada god ukljucim kompjuter, on me obavesti da program pokusava da se "instalira" u startup i pita me da li zelim da prihvatim tu promenu. Ja, naravno, kazem NE.

Da li neko ima ideju koji je to fajl? Inace, nalazi se u c:\Windows\System32.

Pa što ga izbrisa? Ako nisi hteo da ti se učitava trebao si samo da ga u System Config-u isključiš.

Hmz, pa startup bi trebao da prepozna ako je negde ostao ukljuce, no. probaj: "Registry Clean" prog. on vidi neke stvari koje startup monitor ne ...

A inace pogledaj i systep propertis pa u startup programs, vidi gde se nalazi taj fajl o5 i izbrisi ga ...
Jer koliko znam, ako taj program vise ne postoji u kompu. win ti nebi trazio da se startuje ..

Ma to je neki Microsoftov fajl koji je povezan sa Officom,ja ga brišem iz startup-a i ne izvaljujem razlike niti znam zašta služi.Već je bilo pitanja oko ovoga i bilo bi dobro neko ko zna napiše, da rešimo jednom za svagda.Ajmo znalci...

Meni se izgubi Language bar kada isključim ctfmon.exe u MSconfigu... hmm pa valjda je za to!

Ripper je napisao(la):
Meni se izgubi Language bar kada isključim ctfmon.exe u MSconfigu... hmm pa valjda je za to!

Upravo tako ....

ctfmon.exe
This is your “Language Bar.” Don't know what it is? I bet you do not need it. Head to Control
Panel -> Regional and Language Options -> Languages TAB -> Details BUTTON -> Language
Bar BUTTON (under “Preferences”) -> select the “Turn off advanced text services” check box.
This little detail will save you between 1.5 MB and 4 MB of RAM. If you are using a “non-US”
version, you may be required to install the English localization to remove this “feature.”

Ovaj tekst sam pokupio negde sa black viper sajta...

:wave:

Stvarno je to to!!! Nisam ni provalio da nemam language bar. Bas vam hvala, dobro je sto nisam izbrisao taj fajl.

Bas je glupo sto jedan nezavistan fajl regulise to.

Ogi. je napisao(la):
Stvarno je to to!!! Nisam ni provalio da nemam language bar. Bas vam hvala, dobro je sto nisam izbrisao taj fajl.

Bas je glupo sto jedan nezavistan fajl regulise to.

Uvek nije lose da pre nego sto pokusas da obrises neki fajl...isti probas da potrazis na gugletu.... 🙂

Kako mislis da potrazim na google-u? Upisem u search polje? Nikada to nisam probao. Sta mi izadje?

@Nenad Pa stvarno mi nije palo na pamet da je taj fajl odgovoran za language bar - kakav je to debilizam!? To bi trebalo da bude integrisano u sam OS ili tako nesto. Jednostavno sam mislio da je to neko djubre, jer sam pored toga nasao jos gomilu gluposti.

Poslednja izmena:
Ja sam obrisao iz startup-a ovo i sve radi, jedino sto nema ikonice u task baru, ali i dalje sa Alt+Shift menjas tastature (za sta sam i jedino koristio navedenu ikonicu)

Ogi. je napisao(la):
Kako mislis da potrazim na google-u? Upisem u search polje? Nikada to nisam probao. Sta mi izadje?

Pa zar ti nije lakse da ovo ukucas u google i VIDIS sta dobijes, nego da ovde postavljas pitanje :zgran:

Nazad
Vrh Dno