Šta je novo?

CS: Source benchmark...

• Začetnik teme Začetnik teme DusaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
875
http://www.vr-zone.com/?i=1181&s=1
x800pro, x800xt pe, 6800, 6800gt i 6800ultra

he-noaa-1600.gif

he-4xaa-1600.gif

i jos jedan
http://www.gamers-depot.com/hardware/video_cards/source/001.htm

source.gif

source_aa.gif

Poslednja izmena:
kao shto smo i ochekivali ati uzvraca udarac... mada treba zametiti da je frame rate nije mnogo bolji nego u doom-u 3

pa CSS nema veliki poly count niti bilo kakve advanced efekte - HL2 ce zato bolje raditi na ATI-ju... Mada opet ne mnogo, i opet ce 6800GT biti bolji od X800 Pro...

byMaX je napisao(la):
pa CSS nema veliki poly count niti bilo kakve advanced efekte - HL2 ce zato bolje raditi na ATI-ju... Mada opet ne mnogo, i opet ce 6800GT biti bolji od X800 Pro...

tako je Maxo, objasni ovim zaludjenicima da je GT najbolja kupovina i da se ne prave previse pametni.

Tako je Maxo, reci im da kartica kosta samo 350 evra, mogu je kupiti na svakom trecem kiosku, i bez nje igranja igara jednostavno nema!

Kako bese onaj citat careva iz Mikra : "Svuda imate ADSL i kablovski internet, a u svakom vecem gradu mozete uzeti T1 konekciju." :d :d :d

Ko razume, shvatice 🙂.

@nesharm: taj citat je krvav 😀 😀 😀, mada treba uzeti u obzir da je taj clanak preuzet iz americke verzije casopisa.
btw. jesi li to lupio ili stvarno moze da se kupi za 350 evra?

Rezultati su izuzetno sumnjivi i osporavani na samim forumima odakle su i pokupljeni. Nisu rezultati pokupljeni sa nekog zvanicnog sajta vec sa raznoraznih foruma.

Naravno, ocito je da ce Ati biti favorizovan, ali s'obzirom na izgled i potencijal HL2 endzina za D3 endzin (samim tim i za nvidiju) nema zime, brdo autora ce se opredeljivati za njega a ne za osakaceni Far Cry endzin pod imenom Hl2 :d

Za sada su najavljeni rpgovi Vampire Bloodlines i Arx Fatalis i nista osim toga sto se HL2 endzina tice.

Poslednja izmena:
milenkoc23 je napisao(la):
@nesharm: taj citat je krvav 😀 😀 😀, mada treba uzeti u obzir da je taj clanak preuzet iz americke verzije casopisa.
btw. jesi li to lupio ili stvarno moze da se kupi za 350 evra?

Ma lupio...
Citat je vrh vrhova, a glodur koji je to pustio je pacer nad pacerima, pogotovo sto treba da se nazove profesionalcem. Nebitno sto je prevod, ovo je Srbija, citaju Srbi, ne Ameri.

Pa mogli su da testiraju 6900ultra.
X800 platinium jeste najbolja od ovih ali nikako nije best bay.
6800 ne zaostaje toliko za 6800ultra tako da razmiljam o kupovini ove karte.

_Weasel_ je napisao(la):
Pa mogli su da testiraju 6900ultra.
X800 platinium jeste najbolja od ovih ali nikako nije best bay.
6800 ne zaostaje toliko za 6800ultra tako da razmiljam o kupovini ove karte.

Gde ti vide 6900ultra, osim u onom budjavom Svetu Kompjutera?

Sto se tice kupovine, nemoj da kupujes 6800, nego 6800GT koji inace ima 16 pipelina. 6800 ima 8, ali ako imas srece mozda bude i sa 16 (uz pomoc Riva Tuner-a). Tako da ako si kockar....

po meni nije dobro vreme kupovati grafichku, osim ako se ne kupuje novi komp - nisam pametan shta kupovati pci-e ili agp (prvi josh nije zaziveo, a drugi je vec istorija)... ako vec mora, onda je izbor neshto do 200 e.

uNesc0 je napisao(la):
Sto se tice kupovine, nemoj da kupujes 6800, nego 6800GT
koji inace ima 16 pipelina. 6800 ima 8, ali ako imas srece mozda
bude i sa 16 (uz pomoc Riva Tuner-a).

Za taj Riva Tuner ce da saceka, kao i mi ostali, nazalost. :S:

Inace 6800 ima 12 pajpova, a ne 8 kao sto si ti napisao,
a pogodio si da gt ( i ultra ) imaju 16. :d

A sto se te razlike tice u brzini tice:

DOOM3: A64 3000+/MSI K8T Neo/1 GB Corsair CAS 2.5

High Quality = 8X AF.

6800NU ............6800GT.............GT @ NU 325/700

10X7 4X8X
52.9fps .................64.3........... (ne znam sta ovde ide )

12X10 0X8X
60.7FPS.................70.4..........62.8

12X10 2X8X
50.6FPS.................61.5..........52.0

12X10 4X8X
36.6FPS.................47.1........37.6

16x12 0X8X
46.9FPS..................57.6.......49.5

16x12 2X8X
38.4FPS................. 48.1.........40.0

16x12 4X8X
4.9FPS ( :trust: ) ....35.7..........28.0

Ovo je c/p sa AT foruma.

Da rezimiramo, razlika izmedju gt i nu na istoj brzini
je citavih 5%, izem ti ta 4 pajpa sto ne rade. :-devil-:

Bas me zanima kako se ponasa 6800nu na gt brzinama. 😉

uNesc0 je napisao(la):
Gde ti vide 6900ultra, osim u onom budjavom Svetu Kompjutera?

Sto se tice kupovine, nemoj da kupujes 6800, nego 6800GT koji inace ima 16 pipelina. 6800 ima 8, ali ako imas srece mozda bude i sa 16 (uz pomoc Riva Tuner-a). Tako da ako si kockar....
6800 ima 12 pipelines, tek predstavljeni 6600 ima 8 pipelines.
@Sasha: pogledaj vreme postovanja.

Poslednja izmena:
zerbah je napisao(la):
po meni nije dobro vreme kupovati grafichku, osim ako se ne kupuje novi komp - nisam pametan shta kupovati pci-e ili agp (prvi josh nije zaziveo, a drugi je vec istorija)... ako vec mora, onda je izbor neshto do 200 e.
mislis da je bolje uzeti radeona 9800pro(neshto do 200),nego uzeti obican 6800???

rastafarian je napisao(la):
mislis da je bolje uzeti radeona 9800pro(neshto do 200),nego uzeti obican 6800???

sta ima da trazi matori 9800 pored 6800?
6800 je skuplji ali vredi i vise od toga (tako sam zakljucio po testovima i po recima onih koji ga imaju).
kad pogledas ko se igra u vecoj rezoluciji od 1024 kad nemamo ni monitor za tako nesto, a bas tu je goli 6800 odlican...

[sarkazam]To ATI-eva kartica od 600 € je pobedila nVidinu karticu isto od 600€ to znaci da je ati-eva kartica od 150 € bolja od nVidije[/sarkazam]

Ne znam sta se zalecete pa u skorije vreme nesto ne verujem da ce neko da ima ati x800XT ultra giga platinijum ediciju...(mozda Kokos eventualno 🙂 ) sacekajmo srednju klacu da onda ce da nastane prepiraka tabora 🙂

Poslednja izmena:
Ja se slazem.

rastafarian je napisao(la):

ne, ja sam zbunjen - ako bi danas trebao da kupim novu karticu, ne znam shta bih kupio...

zerbah je napisao(la):
ne, ja sam zbunjen - ako bi danas trebao da kupim novu karticu, ne znam shta bih kupio...
But i do,i isto nemam pojma...
imam i za "obican" 6800 i cini mi se da je trenutno najbolja kupovina za oko 290-tak evra

zerbah je napisao(la):

to je verovatno zato sto "navijas" za ati-ja a vidis i sam da nV ima dobru kartu pa se kidas u sebi izmedju ostati tvrdoglav i privrzen vs biti pametan jer ne posedujes deonice ati-ja :d

ceka se taj 6600 da ga vidimo u praksi pa ce se znati mnogo vise.

:wave:

Stator je napisao(la):
[sarkazam]To ATI-eva kartica od 600 € je pobedila nVidinu karticu isto od 600€ to znaci da je ati-eva kartica od 150 € bolja od nVidije[/sarkazam]

Ne znam sta se zalecete pa u skorije vreme nesto ne verujem da ce neko da ima ati x800XT ultra giga platinijum ediciju...(mozda Kokos eventualno 🙂 ) sacekajmo srednju klacu da onda ce da nastane prepiraka tabora 🙂

Sto, imam ja ASUS AX800 XT PE... Eto, dvojica vec ... 😉

zerbah je napisao(la):

Dakle radis intezivno 3d animaciju u max-u i pitas se koju graficku da uzmes.... ,) khm..nVidia..khm 😛

problem je u tome shto imam komp sa agp portom i intel-a, cekam da izadje win64, photoshop 64 i 3ds max 64 pa da predjem na amd, a tada cu verovatno uzimati vec neku plochu sa pci-e. Ne daje mi se sada 300 e za karticu koju cu (mozda) menjati za jedno godinu dana. Proshle godine u maju sam kupio r9700 za 230 $ i super sam zadovoljan i dan danas! Doom3 je preziveo, sada cemo da vidimo kako ce se snaci sa HL2. Ne zelim da kupujem karticu samo zbog jedne igrice. Ako se pojavi jedno 5-6 koje ce mi loshe raditi onda bih kupio.
I da, iako ne volim nvidiju (iz mnogih razloga, uglavnom lichnih i vezanih za 3dfx), smatram da je gf fx6800 daleko perspektivnija kartica od x800. Eto 🙂

P.S. shto se tice animacija u max-u, tu mi je dovoljan i ovaj moj radeonchic - max radi kao satic i nije toliko zahtevan u viewportovima kao nove igrice (doom3 khm...) 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno