Šta je novo?

CS Source Benchmark i specifikacije masina iz Source-a :)

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Rec je o stress testu koji ide uz CS Source. Vreme je da se konacno uz D3 benchmark okrenemo benchmarcima sledece generacije, a ne da testiramo u Q3 ili bezveznom marku u skladu sa kojim se ne ponasa nijedna igra. E pa ovako:
1024, setovano sve rucno na high (modeli, teksture, bla bla)

80.94 fpsa

Masina je XP1700+@2ghza (trenutno, mrzelo me da dizem samo zbog testa, morao sam da probam), 512 mb rama, Radeon 9700Pro, raskantan Windows

Toliko sto se tice testa. Sad malo o masinama koje su ubacene u igru 🙂 Guru i ja smo malko svrljali po office mapi i razbijanjem tamosnjih PC-eva (nozevima, pistoljima, puskama) konstatovali sledece: u pitanju su P4 masine (socket 478 se jasno vidi kad se puca u kuler pa ovaj otpadne), Asusove ploce sa VIA cipsetom :d, Asia tech napajanje, Radeon graficke i SB Live/Audigy 1 (ovde nismo sigurni), sve to propraceno WD-ovim hddom. Cisto da imate u vidu ko je sve platio da ubace deo kompa po njegovom proizvodu u CS 😀 Vadio sam i sotke ali me mrzi da ih postavljam 🙂

Poslednja izmena:
Ajde, ljudi, ne stidite se, postujte rezultate...i obavezno navedite makar graficku, da vidimo sa cime se CS (tj HL2) bolje slaze 🙂 (doduse to vec znamo, ali ono, cisto da potvrdimo 🙂 )

Ti4200 64MB, XP 1700+, 768MB PC133
sve na high, 1024x768x32

DX 8.1: 45 fps
DX 7.0: 80 fps
DX 8.1 bez bumpmapping-a: 57 fps

Poslednja izmena:
Celeron 1.33 GHz, 512 MB SDRAM, i815, Abit GF4 Ti4200
Windows XP Service Pack 2, DirectX 9.0c, Detonatori 61.77

--------------------------------------------

* 1024x768
* Modeli, teksture, refleksije, senke i shaderi na high, trilinearno filtriranje
* 41,16 fps

* 800x600
* Modeli, teksture i refleksije na medium, senke i shaderi na high, trilinearno filtriranje
* 51,08 fps

* 640x480
* Modeli, teksture, refleksije, senke i shaderi na low, bilinearno filtriranje
* 59,82 fps

9800xt P4 3ghz 512 rama
1024 768 sve na high reflect all AA 4X AS 8X =75 fps

9800SE@PRO@400/72oMhz XP1700+@10x200Mhz, 768Mb rama
1024x768 high AF 4X 85fps

mašina iz potpisa u 1280X1024,sve high 69fps

edit:zaboravih reći da su driveri 61.77

Poslednja izmena:
nešto me buni....u adv video opciji pokazuje hardware dx level=8.1 ,a software dx level=9
danas sam gledao na http://www.newgenerationorder.org/cssdx.html fotke gde je upoređen prikaz dx8.1 i dx9 efekata,kod mene izgleda kao na fotkama koje se odnose na dx9
naknadno sam uradio test i sa 4XAF i dobio 58fps(image na quality i aniso opt. u driverima),takođe 1280X1024

Dobro je, vec sam se uplasio da se 3dmark 05 vise igra od CS Source-a :d

Inace dodao bih da meni ovih 80 fpsova iz testa i nije bas igrivo. Sa malko vise botova frejm rejt ume i te kako da opadne, tako da nemojte misliti da ako imate 60-70-80 fpsova da ste sad kao neke baye 🙂

ja bih bio prezadovoljan kad bi imao ping 50,a fps može da pada koliko hoće....ovako mi pokazuje šatro 60 latency,a kad uđem na server ide od 100-200...pu jeee,mada je to verovatno do radijus vektora,biće bolje posle ponoći...odoh da pržim

Ne da nije igrivo nego je NEIGRIVO 🙁 Sa ukljucenim 4xAA i 8xAniso imam 77.7Fps, a bez AA i 4x Aniso 85ps kao sto sam napisao gore u postu (rezolucaija 1024x768). Cim se dodaju botovi fps u toku igre pada i na 40 sto je neprihvatljivo... Probao sam i sve na low, jeste brze ali opet sa botovima ne "klizi" kao sto treba... E da, verzija je sa "satelita" tako da dok se ne nadje na policama ne racunam da je final finala 🙂

XP 1700+@2210MHz (210x10.5), 2x256MB TwinMOS 11-3-2-2.0, Abit AN7, MSI FX5900SP stock, WinXP SP2, Forcewar 66.81

1024x768x32 sve na high, AA=off,filtering=trilinear -> 94.25 FPS

Poslednja izmena:
Evo mene sa jos malo iskustava iz igraonice - neigrivo, ali zavisno od mape. Na zalost na najpopularnijima kao sto je dust2 i slicno najvise zeza. Kad nas je vec 4-5 prilikom rokanja bruka koliko smara...

ja sam picio nocas na netu...bilo nas je oko 20 na mapi...i ide ok sa pingom 50-100(made by radijus vektor) samo me malo zeza ponasanje oruzja kod pucanja(drugaciji recoil,ali to nije mana-samo nesto na ste se treba naviknuti)...a fps mi nije pao nijednom ispod 35(tj. to je najmanji koji sam uspeo da zapazim),pa pretpostavljam da u igraoni nije sve podeseno kako valja

Koje servere koristite za online igranje, odnosno koji imaju najmanji ping?

Floyd je napisao(la):
ja sam picio nocas na netu...bilo nas je oko 20 na mapi..., ...a fps mi nije pao nijednom ispod 35(tj. to je najmanji koji sam uspeo da zapazim),pa pretpostavljam da u igraoni nije sve podeseno kako valja
Pa nema tu sta da se podesava 😀
Ako sam ja dobro shvatio Opti-ja on se zali na neigrivost zbog slabih masina na kojima secka do besvesti kada se u kadru nadje vise od 1 igraca :d
Jedino ako mogu da podese MX400 da radi kao 9800Pro 😛 😀

Ne. Zalim se na to da ma koliki frejm rejt ja imao u trenutku kad zapucam dodje do malog delay-a...ali ko to ne shvata neka igra...Vietcong :d 🙂
Masine su sasvim pristojne

OptiPlex je napisao(la):
Ne. Zalim se na to da ma koliki frejm rejt ja imao u trenutku kad zapucam dodje do malog delay-a...ali ko to ne shvata neka igra...Vietcong :d 🙂
Masine su sasvim pristojne
Pa cekaj, na sta pucas ? Na lose programiranu mreznu komunikaciju ?
A Vietcong se podrazumeva 😀. Nema bolje multiplay igre od nje :smoke:

Poslednja izmena:
maxer je napisao(la):
Pa nema tu sta da se podesava 😀
Ako sam ja dobro shvatio Opti-ja on se zali na neigrivost zbog slabih masina na kojima secka do besvesti kada se u kadru nadje vise od 1 igraca :d
Jedino ako mogu da podese MX400 da radi kao 9800Pro 😛 😀

pa nije opti takva vrana da tera css na mx400 i da se zali da mu secka neznajuci zasto.. :smash: ....po netu ima dosta zalbi na optimizaciju net koda same igre...tacno je da ima mali lag,ali je daleko od neigrivog

Ne znam, meni je ono dovoljno da me uzasno nervira. U tom smislu kazem neigrivo - iznerviram se i izadjem 🙂
Inace ima gadan lag i prilikom kretanja. Nekako kad pustim taster treba mu jos 0.5-1 sekunde da se zaustavi...sto je prilicno gadno prilikom serije kratkih strejfova usred borbe, ali i provirivanja iz zaklona...

Masina ispod navedena, osim sto je kartica X800XT Toxic - 122.8fps, sa 8x aniso, 1024, sve na max.

to za zaustavljanje resava komanda cl_smooth 0 ,onda je kretanje normalno i mozes da strejfujes do mile volje

Fala 🙂
Provericu ovih dana kad budem isao do igraone, sa mog kompa je Cs Source vec odleteo...🙂
@Max
Fino, fino...koliko imas bez aniso-a ?

OptiPlex je napisao(la):
Fala 🙂
Provericu ovih dana kad budem isao do igraone, sa mog kompa je Cs Source vec odleteo...🙂
@Max
Fino, fino...koliko imas bez aniso-a ?

Nekih dva tri fps vise... ma bezveze, CPU limited...

2pnjaf - masina nije nista spec, osim graficke naravno - X800XT PE, ICEQ II - moras da se ispruzis 2 metra i odreknes mnogo cega da to uzmes 🙂
🙁

Probajte da stavite 31-og bota! 😉

ne da je neigrivo, nego ne zna se! :d

Nazad
Vrh Dno