Šta je novo?

CS 1.6 FPS problem

nezdrav

Cenjen
Učlanjen(a)
25.05.2011
Poena
154
:wave: Pre neki dan sam instalirao Windows 7 i poceo je da mi pada FPS,ali samo u CS-u...smoke mi nista ne smeta,ali kad vidim vise od 5 ljudi pocne da pada na 70-80 ne daj boze da pocne pucnjava odma leti na 50 :sceptic: :crash: Konfiguracija: ATI Radeon 5850 HD,CPU AMD 5000+black,2 GB DD2. Drajveri su najnoviji,zna neko kako ovo moze da se resi? :(

Izgleda da mašina ne može da potera sve to... :d Zezam se naravno (nisam mogao da odolim).

sta kaze task manager za proc dok igras?

ajde probaj da upalis neki youtube hd clip (malo duzi) i udji u cs dok traje clip.

Procesor radi dobro 1 jezgro malo slabije....Probao sam sa yt i isto je....nije mi jasno zasto samo u cs-u :/

Mislim da je jedno vreme postojao bug sa ranim AMD Dual Core proceosrima i Counter Strike igrom.... Valjda ima neki fix za to....

Skinuo sam AMD Optimizer malo je bolje al i dalje nije kako treba :(

Stop and disable the "Multimedia Class Scheduler" service
* Run regedit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\S ervi ces\Audiosrv"
* Double click on the entry "DependOnService" and delete the line with "MMCSS" from the text box
* Reboot and enjoy lag free games

Quote:
Leave the multimedia class scheduler service running, but disable its network throttling "feature":

* Open regedit
* Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
* There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry)
* Reboot

Probaj ove dve stvari...

Cek a sto je 50fps lose?o_O

Sent from my GT-S5570

Sve ispod 100fps ne valja. Inace fps ume da pada i zbog laga.

Ljudsko oko vidi 25 sličica u sekundi - dakle sve preko 30fps je čisto marketinške prirode i ona priča "ko ima veći"...

Ne igraš cs ceo život, tako da i ne znaš o čemu pričaš. Nije marketing već se sasvim fino vidi razlika u tečnosti i pokretima. Oko 100fps je neka normalna vrednost za 1.6, i tačno se vidi razlika kad krene da opada fps. Ne bi se dečko žalio na forumu ovde da mu pada na 50fps, da nije primetio razliku.

Ljudsko oko vidi 25 sličica u sekundi - dakle sve preko 30fps je čisto marketinške prirode i ona priča "ko ima veći"...

^ Agree !
Doduse sad ne mogu da odolim da install CS da vidim radi li meni ispod 250fps-a XD slm se , realno i na matorim masinama radi 100fps zakucano

Ne igram ga ceo život, ali sam igrao sve verzije - počev od prve, pa preko 1.1 do 1.6. 60fps je za CS odlično, i ne vidi se razlika između 60 i 100, to potpisujem.

Absolutely not. Mislim da je vec stotinu puta spomenuta ova tema... Najvaznije i najbitnije je koje su slike u pitanju. Dakle ako su motion blurovane nece se primecivati i sa 40 ce izgledati savrseno glatko, dok ako su kao npr. cod i ostale fast paced pucacine bez blura, tu ce se vec primecivati i pad ispod 90fps-a...
A to sto se tice da je to zbog filmova i njegovog fps-a i to nije tacno, uzmi snimaj film na 50-60fps pa ga konvertuju u 24 i opet snimi film cisto u 24 i primeti da ima razlike.

@ Exodusbgd

Grešiš, ali nemam vremena da se raspravljam sa tobom, razlika se vidi, ti je ne vidiš, ja je vidim, kao 90% cs igrača kojima u config.cfg stoji fps_max 100 i isključen vertical sync jer za to sve postoji debeo razlog. No nebitno, otišli smo u off.

^^
fps_max 101, uz podesene rejtove, takodje na 101, se podrazumeva... :)

Posto imas Radeon, probaj jos i ovo:

ati_npatch 0
ati_subdiv 0
gl_polyoffset 4

moras shvatiti da ako igras na lcd monitoru onda maksimalni refresh rate na najnizoj rezoluciji (640 ili 800) je 62,70 ili 72hz. tako da pokusaj stavti u konzoli fps max 70 ili 72. ovo pricam jer crt i tft ju totalno razlicite tehnologije!

Poslednja izmena:
Ne igram ga ceo život, ali sam igrao sve verzije - počev od prve, pa preko 1.1 do 1.6. 60fps je za CS odlično, i ne vidi se razlika između 60 i 100, to potpisujem.

nisi u pravu, sve zavisi od endzina, negde se taj pad ne vidi a u cs je pad i od 10 fps katastrofa, igram csdm po nekada i kada sa 100 fps padne na 80 izgleda kao da je sa 50 pao na 10 fps.

nisi u pravu, sve zavisi od endzina, negde se taj pad ne vidi a u cs je pad i od 10 fps katastrofa, igram csdm po nekada i kada sa 100 fps padne na 80 izgleda kao da je sa 50 pao na 10 fps.

Testirao sam bas to 80 i 100 fps sa ortakom, koji usput ceo zivot igra cs..
i samo cu ti reci..placebo efekat ;)

Placebo moj k.
Bar kod mene. Sta ti smislis da ja drzim msi afterburner u cs 1.6 ? :d Ne brate, igrao sam i izvalio lag i seckanje i tek onda sam upalio da vidim sta je to, fps sa 99,8/100 fps padne na 80 i to ima negativan uticaj na igrivost.

Tvoje oko tesko moze da zapazi razliku u fps iznad 70 fps...

Kad cete da ukapirati da je to problem do cs 1.6. Ljudsko oko moze da primeti koliko, 30-ak fps jel tako ?

E pa ne rade sve igre isto bez obzira koliko fps pise u uglu monitora, neke klize i na 20 fps a neke lose rade i na 40, 50.

CS 1.6 definitivno ima problem, za tecno igranje fps bar prema test programima mora da bude 99+ da ne bi bilo laga i ne pitaj me zasto je tako ali ovo je istina.

Mozda ne u svim verzijama koje skinete, mozda je i do drajvera ali mi je ovaj problem poznat. Guglajte malo.

Probaj pdate drajvera za lan probaj ugasi windows defender firewall automatic user account controll pogledaj koliko servisa imas u pozadini da li si odradio windows expirience index defragmentuj na kraju skini zadnji cs instaliraj sveze pobrisi repove iz registrija ccleanerom i narano vsync off u ati ccc ako nista ne prodje ocisti komp probaj promeni napajanje pogledaj da li se pregreva nesto pozz :Dx

Nazad
Vrh Dno