Šta je novo?

Crysis!

Gde bre isto... :) ok za modele iz Obliviona, imaju istu teksturu, koja je prepoznatljiva, ali je svetlo dosta drugacije...senke, SSAO, pre svega.Narocito kad kamera krece u visinu pred kraj filmica, vidi se koliko je scena grada detaljnija i popunjenija zahvaljujuci SSAO.
Baklje realno osvetljavaju, bacaju senku kakva bi trebalo da bude...HDR bloom nije vrisht kao u originalu...Krovovi grada su precizno osvetljeni- tacno se vidi odakle sija sunce, i tako to...
Moze ovo jos bolje da izgleda da je re-teksturisano u skladu sa novim endzinom i da se covek potrudio malo vise oko terena, fale tu jos i neki efekti...ali opet- odradio je vrlo lep i zanimljiv filmic.

Malo da se ozivi tema...ali sa razlogom :) Par zanimljivih modova/konverzija u najavi.Shotke su bruka...
Obsidian Edge 2
49067_oe2env1_122_863lo.jpg

news_070508_oe2env_04.jpg

49069_oe2env4_122_384lo.jpg
Venecija:
49480_1_122_1104lo.jpg

49489_3_122_449lo.jpg

5.jpg

4.jpg

:)

nesto tu ne stima na ovoj veneciji, kao da je kriva slika i perspektiva skroz izoblicena...ne kapiram ali cool izgleda.

Jel ima neko ideju kako "isčupati" zvuke korejskih vojnika iz Crysis? Mnogo su smešni oni njihovi krici pa bih voleo da ih slušam i smejem se ovako, "van igre" :)

(osim varijante igram igricu a sound recorder fura u pozadini)

Vidim da ovde neki ljudi kazu da se ova igra moze igrati sa 2600xt na high, ja je mogu igrati samo na low sa mojom masinom (radi i na medium ali kad dodjem do nekih delova igre slideshow), dok recimo stalker igram na high u 1280x1024, a imam i nekih bagova recimo kad udje u igru (mislim na pocetni menu crysisa) moram cekati jedno 2-3 minuta dok se ne pojave sve texture, tj pola tog menija ne vidim prvih 3 minuta. u igri nema slicniih problema, driveri su svezi

masina je

x2 4200 @ 2,7ghz
4x1ggb ddr2 800
2600xt
ostalo je nebitno

Poslednja izmena:
Meni sa 8.3 radi ok, performanse su takve kakve su, ali nema problema sa učitavanjem i sl, stabilno radi.
Mašina iz potpisa.

aj napisi mi pls ako mozes na kojim podesavanjima igras i u kojoj rezoluciji

Mislim da igra na 1440x900 na medium, uz skromne performanse, 25-30 avg fps.

***, Crysis je ubica, tadasnji medium segment grafickih kartica (8600GT i 2600XT) je brzo prebacio u low-mid segment ;).

Poslednja izmena:
da da znam ali meni radi samo na low na medium slideshow, sve na low mora da bude da bih igrao pristojno, jeb ga znam ja da je karta jeftinija ali sam postovo ovo posto sam procitao da nekima ovde ide na high u sta neverujem

cek nije mo jasno dali ovo za njega kazes ili za tvoju masinu?

Poslednja izmena:
da da znam ali meni radi samo na low na medium slideshow, sve na low mora da bude da bih igrao pristojno, jeb ga znam ja da je karta jeftinija ali sam postovo ovo posto sam procitao da nekima ovde ide na high u sta neverujem

cek nije mo jasno dali ovo za njega kazes ili za tvoju masinu?

Za njegovu ***.

Ja igram na 1280x1024 na high, avg fps ~30, retko je padalo na 25.

Poslednja izmena:
Digresija na postove u temi o 4850 karticama.
Nesto sam eksperimentisao i napravio sam neki miks izmedju ultra high moda od ranije i NoFrag very high moda, tipa uzeo sam najbolje od oba...i dodatno malo "posvetlio" senke, posto se u enterijerima video "oreol" oko oruzja zbog SSAO.
Uz malo jaci bloom (tamo gde mu je i mesto), kvalitetniji ssao (bez cudnih senki po stenama i slicno) i jos neke sitnice..
Takodje bi trebalo da je LoD malo bolji, bez pop-upova...doduse oseti se po performansama, ali i dalje vrlo igrivo.Kod mene se drzi na iznad 30 fps-a, retko padne ispod.Ako neko zeli jos u performansama, neka iskljuci motion blur.
Pa ako nekoga zanima, nek isproba...good luck :D
Pogledajte prilog crysis_ultra_high_nex.zip

Evo još jedan screen.Inače igram single play sa nešto manjim opcijama ,a multi na medijum.Inače imam samo 2gb ram i gigabyte 8600 gt D karticu pa moraću da nabavim jos memorije i jos jednu H karticu.

Prilozi

• ScreenShot0001 (2).jpg
    ScreenShot0001 (2).jpg
    208.9 KB · Pregleda: 109
aj pomagajte..... mislim da sam pred kraj igre... na nosacu aviona sam, i cekam da mi ona riba javi kad mogu da roknem onog velikog aliena..... onih njegovih letecih ******a sam skinuo vec sigurno oko 40-45, ali ona jos nista ne javlja.... jel negde gresim, ili.....?

Prvo mu unistis turet-e, pa onda TAC-gunom lokujes dve budze sa strane.Kad ih unistis, to cudo krece na palubu, tu ima jos malo krljanja i treba da opet unistis dva manja tureta koje stite njegov pupak :p koji moras da otvoris pucanjem u njega i onda TAC-om nuklearku kroz taj otvor...
http://www.mycheats.com/view/section/3147565/20124/crysis/pc

Ako nece nikako, onda je bug, ucitaj ponovo save...

uf.... on je vec na palubi, i dosao je onih vrata od broda..... e sad, ne vidim nikakve turete na njemu, a on me stalno prati, i malo bljuje vatru, a malo led...... a one letece karakondzule nailaze li nailaze......

Kako bre nema...overi ovaj link koji sam poatavio...ima na sredini stomaka nekakav otvor koga cuvaju dva tureta (bljuju led koliko se secam).

Stigao novi patch 1.2, instalirao sam ga i sad mi mnogo bolje radi. Zezalo me pre na sneznim nivoima, sad jok :D

Pade mi napamet da ponovo odigram Crysis, pa me interesuje da li je dovoljno da instaliram 1.2->1.21, ili moram 1.1->1.2->1.21? :)

a jel su ispravili u 1.2.1 patchu onaj bug sa nevidljivim zadnjim tockovima :d

Mislim da ne...to se jedino sigurno resava startovanjem nove igre.Nekima je pomoglo brisanje shader cachea.

Mene je malo Crysis razocharao. Pocheh da igram ovih dana jer ranije nisam mogao i nigde bre municije za onu pushku s kojom krecesh pa moram da se pebacim na ak47 koji mi nishta ne izgleda ubitachno. Pucash bre u one koreance, morash ceo okvir da ispraznish da bi crkli. Nije da nisam igrao pucachine ali ovo je stvarno katastrofa. Ili je do igre ili sam ja zardjao, mada sam skoro po drugi put obrnuo COD4.

Normalni nivo tezine.

Vrh Dno