Šta je novo?

Crysis Warhead shtucanje!!

niko nishta? dal je moguce da mi je otishla zvuchna integrusha? ili ceo southbridge? jer mi se to zamrzavanje nekad desi kad kopiram dvd i ubacim prazan da krene da rezhe i tad bash kad ga ubacim na trenutak se zamrzne zvuk i posle sve normalno, to se samo deshava kod kopiranja dvd-ija. znachi li ovo shta za otkrivanje problema? :p

niko nishta? dal je moguce da mi je otishla zvuchna integrusha? ili ceo southbridge? jer mi se to zamrzavanje nekad desi kad kopiram dvd i ubacim prazan da krene da rezhe i tad bash kad ga ubacim na trenutak se zamrzne zvuk i posle sve normalno, to se samo deshava kod kopiranja dvd-ija. znachi li ovo shta za otkrivanje problema? :p

to ti je na dosta konfi potpuno normalno... ne vjerujem da je u pitanju zvucna, a da bi eliminisao taj problem posudi ili kupi bilo kakvu zvucnu do 5e i vidi kakva je situacija...
PS. kad dolazi do tog trenutnog zamrzavanja, da li imas cd/dvd u optickom uredjaju??

nemam cd ni dvd i u tim trenucima a dolazi nebitno kad chisto nasumichno, stavio najmanju rezoluciju i kvalitet detalja ili obrnuto samo u crysisu. ne znam da li mozhe dvd rezach da zeza ako nema nishta u njemu ili kabal, ali on lepo rezhe i chita sve diskove.

Ako i dalje stuca, znaci da ga neko pominje.

EDIT: Stisni "Pause" na 15 sek, trebao bi da prestane da stuca.
:)

Poslednja izmena:
daj nemoj zezati, bolje daj neki predlog shta raditi. :)

evo iskljuchio sam u driverima s/pdif output i dalje se pojavljuje.
i pre mi se deshava kad je sve na low nego na high od detalja, tako da izgleda nema veze uopshte sa opterecivanjem mashine, nego je neka druga stvar da li je zvuchna, mrezhna, ne znam shta vishe mozhe biti?:(:crash:

Uradi disable zvucne, mrezne u device manageru, pa ces videti da li je do toga...

najgore shto mi se sad retko deshava i ako ne slusham teshko da mogu primetiti. retko se mozhe primetiti ako nije zvuk ukljuchen, mislim ne mogu da budem siguran dal je to zamrzavanje ili ono kad uchitava pa malo zastane igra..:wall:

iskljuchena i mrezhna i zvuchna u biosu i opet se pojavljuje tako da nije do njih. stvarno ne znam shta vishe mozhe biti? bozhe shta je ovo? :zgran:

i dvd rezach sam skinuo da ne bude da je do njega i opet isto, a sa 7600gt sam preshao ovaj crysis davno i nije mi se desilo nijednom, i drug je kad sam uzeo 4850 letos igrao crysis i ja sam ga posle zavrshio i nisam ni jednom primetio zamrzavanje, izgleda ovaj problem nema reshenja, a ljudi?? :d:smash:

probao i 8.6, 8.7 i 8.9 i sa svima je skoro isto.evo sad dok postujemo ukljuchio sam furmark +orthos(mod onaj cpu +ram) defragmeniranje cd chitach da kopira, u kuchishtu samo lomi a iz napajanja izlazi topliji vazduh nego kad igram krizu sigurno i kuler na napajanju se toliko zalaufao ko da ce da odleti u vasionu i nikakvih zakucavanja nema..a ta zakucavanja su da ti malo docharam posebna zvuk zazvrji ceo komp se ukochi kao da je potpuno zablokirao i nastavi.

Fali ti rama za warhead. Imam identican problem. Kad se to desi, pretpostavljam, hdd drlja ko lud :)

:wave:

Ako oces da igras bez stucanja moraces ili da dokupis rama i igras na visti x64 ili da smanjis detalje pod XP-om, posebno object, physiscs i texture.

edit: warhead, a i crysis, inace imaju memory leak problem tako da...na svakih 30min izadji iz igre i udji ponovo :p

Poslednja izmena:
ali pratim zauzece rama, ne bitno ne deshava se samo u warheadu zauzece bude oko 1.45gb tako da nije sigurno do rama, znam kako je kad ti fali rama i drlja, deshava mi se i to ali ovo je sasvim drugo.
evo ti primer: pustim benchmark od obichnog crysisa na 1680x1050 i sve na low zauzeto je oko 1.20gb tako pishe u task manageru ukljuchim dualwiew monitor+tv i grafichka u ccc odnosno gpu stoji na oko 70-80% zauzeca tako da ni ona nije neshto opterecena kao ni ceo komp, i ide oko 100fps-ova i deshava se to zamrzavanje i zvuk zazuji i samo posle nastavi i sve tako.

ja ti kazem do cega je...prvo se napuni vram na kartici, pa onda krene da trosi sistem ram, dotle je sve ok, medjutim kad se odjednom zakolju i jedna i druga memorija, jos usput kartica krene da prazni i ponovo puni bafer eto ti seckanja. I meni stane na par sekundi, zvuk se ponavlja kao da se upuco komp, hdd divlja i onda posle sekundu dve sve nastavi normalno. Pogotovo na onom nivou sa vozom...

znachi deshava ti se na bilo kojem nivou detalja? i na low kad stavish sva podeshavanja?
i da meni se ne ponavlja zvuk i u tom trenutku hdd uopshte ne radi(lampica za hdd ne radi) i ne chuje se da drlja i znam to kad se ponavlja zvuk i to mi se desi ali ovde zvuk zuji konstantno ne menja se.

Poslednja izmena:
ne samo na enth/gamer kombinaciji, tj. skoro sve na nethuziast, objekti i fizika na gamer. Kad je sve na gamer dosta je bolje ali oce da stuca. Nisam mazohista pa mainstream nisam ni probao.

ma meni i na low sve i na 800x600. evo pre 15 min. sam prvo pogasio sve servise i probao i opet isto. onda sam poskidao oba venta jer su mi prikljucheni na one 3-pinske konektore na plochi i iskljuchio rezach oborio takt procesora na def. smanjio karticine klokove ispod defaulta na 500 za gpu i 500(1000) za memoriju i probao onda da shto manje opteretim napajanje i ujedno logichno i matichnu i corak i dalje se pojavljuje. koju god drugu igru da probam ili testove benchmarke sve lepo radi i sa klokovanom grafom i procesorom i 2xhdd-a ali ovaj crysis zakiva da ja ne znam shta je ovo i popizdeh.:mad: ne znam dal da odnesem matichnu da mi zamene da probam ili da sachekam pa ako se pojavi u nekoj drugoj igri onda tad da pochnem sa ispitivanjima jer mi je ovo prosto neverovatno. shta ima crysis i shta on radi kompu kad zamrzava non stop i to sve na low eheeeeeeeeeej!! ne moguce da je zahtevniji on na low od svih drugih hitova na max dirt-a, clear sky, pro street, fc2....bozhe!
STRUCHNJACI pomazhite, da li neshto mogu napraviti po pitanju ovog chudnog(po meni) problema ili da odnesem u neki servis pa da vidim shta je neispravno ali po svoj ovoj mojoj analizi sve je u redu.

Nemoj da se cimas zbog Crysis to je sustini dosadna igrica ta grafulja tera sve ostalo bez seckanja

Nemoj da se cimas zbog Crysis to je sustini dosadna igrica ta grafulja tera sve ostalo bez seckanja

Crysis dosadan :), jedna od najzanimljivih pucacina. Uvek se moze odigrati bilo koji random nivo i nece biti isto i dosadno. Odlicna kombinacija najbolje fizike, grafike i slobode gameplay-a u FPS-u. Jedina zamerka sto je kratka.

Vrh Dno