Šta je novo?

Crysis Warhead shtucanje!!

Tipujem na maticnu plocu.
Na zalost to neces moci tako lako da ispitas.I ja sam imao pre par godina isti problem tj isti simptomi (doduse na drugoj masini sad gledano prepotopskoj).
Mada...gremlini su cudo,jel da? :-devil-:
А sto se tice "smaranja" sa napajanjima (slazem se sa clanom Jedan Baja i njegovim postom 27.09.2008.u 18:06),vidite moju masinu tj moje "napajanje" i njen odnos prema Crysis na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=166103
post od 23.09.2008. u 22:11
A i drajver bi mu prijavio da spusta klokove jer nema dovoljno struje

Poslednja izmena:
siguran za ovo da bi catalyst prijavio da nema dovoljno struje?

Poslednja izmena:
ja za ati drivere ne nadjoh, ali ako ovo bude samo sa krizom necu nishta dirati, a ako bude krenulo i u drugim igrama krenucu prvo od napajanja pa onda matichnu. i meni ima neke logike da je mozhda do matichne jer bukvalno sve zastane u tim trenucima.

Vidim da si overclockovao CPU, moguće je takođe da ako ga ne hladiš dovoljno dobro da se on pregreva pa da throttluje.

pratio sam temperature napravim dual view monitor+tv i pratim temp i sve su temp ok. procesor ne prelazi 45-50c. chak mi se chini da su mi i dirt i assasin podjednako zagrejali sve koliko i kriza i u njima naravno sve lepo radi.

Proveri koliko ti se greje chipset. Meni se na MSI plochi grejao i seckalo je sve zivo... Pochelo je prvo sa PES-om pa je to seckanje zahvatilo i ostale igre, a onda i sam windows i na kraju :crash: :lupko:

pratio sam temperature napravim dual view monitor+tv i pratim temp i sve su temp ok. procesor ne prelazi 45-50c. chak mi se chini da su mi i dirt i assasin podjednako zagrejali sve koliko i kriza i u njima naravno sve lepo radi.

Nemorash da napravish dual view da pratish temperaturu procesora i grafichke:

Ovo je moj tutorijal sa drugog foruma:

Pracenje Temperature grafichke u igrama:

-Pokrenite Riva Tuner
-kliknite na trougao oznachen na slici pa onda na ikonicu memorije sa lupom:

-otvorice se novi prozor
-idete na setup

-crveno dugme ( record ) u dolnjem levom uglu treba da je ukljucheno
-otvorice se novi prozor
-kliknete na core temperature
-pa na setup

-o5 ce se otvoriti novi prozor
-oznachite "Show core temperature in-on screen display"
-kliknete na run server

-pored sata ce se pojaviti nova ikona
-desni klik na nju pa na setup

-u novootvorenom prozoru oznachite "Run at Windows Startup"
-oznachite OSD on

To je to, sad cete prilikom igranja videti temperaturu grafichke kartice
Ja sam sebi namestio i GPU Clock i memory Clock i izgleda ovako:

That's my 2 cents :)

Poslednja izmena:
chipset ne verujem da je jer letos je se grejao vishe nego sad a i svaka druga igra(zahtevnija) isto zagreje chipset 35-40 je u loadu idle oko 30-35..

nemoj da gledash temperaturu chipseta u everestu ili bilo kom drugom programu... to nije ta temperatura... proveri prvo na dodir pa ako imash sondu za merenje temp. izmeri tako...

chipset odnosno hladnjak na dodir je iskreno vreo da skoro ne mozhe da se drzhi prst dok se igra neka igra...

Poslednja izmena:
chipset odnosno hladnjak na dodir je iskreno vreo da skoro ne mozhe da se drzhi prst dok se igra neka igra...

Probaj da ga rashladish malo (mada ne verujem da ce pomoci, bar meni nije...)

mislim da nije do njega problem, oduvek je tako topao..

Probaj da u control panel/sounds and audio devices da iskljucis hardware acceleration. To je bilo resenje za igru Juiced 2, pa je mozda i za Crysis. Kod burazera Juiced sad radi glatko.

nije pomoglo.:(

evo da javim samo da je shtucanje nestalo.:zgran:
sluchajno uzeh malo da igram warhead kad ono nema shtucanja provrtim sve benchmarke i za novi i stari crysis kad ono nema shtucanja.:zgran:
nemam pojma kako je nestalo ali jedino shto sam u poslednje vreme promenio u kompu to je antivirus stavio nod32 sa poslednjim updateovima i on mi je obrisao neki virushcic vezan za flasheve neki autorun virus za koji ja mislim da nema veze sa ovim. sad cu da instaliram i vistu da probam i na njoj da li je sve ok.

i na kraju problem je bio u loshe postavljenoj karici u slotu kad sam otvorio komp da ochistim grafichku primetio sam da nije legla cela i lepo sam je izvadio pa vratio i sad je sve u redu igrao sam crysis pokretao benchove i sve lepo radi...:banana:

i pomenuti problem se i dalje pojavljuje. instaliran win i na novi hard shto sam uzeo i isto ram memorija testirana u redu napajanje radi i kad se dosta klokuju i grafichka i procesor i sa 2 hdd-a i kad sve klokove vratim na default i iskljuchim i dvd i jedan hard i sve ventilatore da shto manje troshi struje problem se pojavljuje, i kada je sve klokovano i optereceno nema razlike tako da ne verujem da je do napajanja bilo koja druga igra sem ove dve od cryengine-a rade lepo. na kraju kad sve svedem ili je neka nekompatibilnost ili plocha nije u redu. i bash nikad da mi se ne desi u nekoj drugoj igri koje su malo manje zahtevne od crysisa ne mogu da verujem ne moguce da je crysis toliko zahtevniji od dirta, far cry2, clear sky, pa da optereti toliko matichnu poshto jedino mi izgleda da u njoj mozhe biti problem. ako neko ima neku ideju neka ponudi stvarno me iritira ovo!!:mad::mad:

Ajde probaj da pogasis sve nepotrebne programe, pogotovo aniti-virus programe. Ugasi njihove servise(nadji ih na run msconfig\services i na start-up tab-u). Verovatno nije do toga ali za svaki slucaj.

Takodje, kada ti se javi stucanje, proveri na alt-ctrl-del da li su oba jezgra ukljucena. Nadjes crysis.exe u procesima, pa na set affinity.

Poslednja izmena:
kad iskljuchim sve servise iskljuchim i zvuk a on mi treba dal bi video dal je to zamrzavanje ili klasichno shtucanje kada se uchitava lvl(mislim na normalno shtucanje koje se svima deshava, malo na pochetku lvl-a), a ovo zamrzavanje pustim muziku i onda bench od crysisa i kad chujem zujanje znam da je se zamrzao.
shta treba da ostavim u servisima ukljucheno da bi ostao zvuk upaljen?

kad iskljuchim sve servise iskljuchim i zvuk a on mi treba dal bi video dal je to zamrzavanje ili klasichno shtucanje kada se uchitava lvl(mislim na normalno shtucanje koje se svima deshava, malo na pochetku lvl-a), a ovo zamrzavanje pustim muziku i onda bench od crysisa i kad chujem zujanje znam da je se zamrzao.
shta treba da ostavim u servisima ukljucheno da bi ostao zvuk upaljen?

Mislio sam da ugasis servise od anti-virusa, ili jos bolje uradi uninstall, moguce da on nesto zeza...

nije sigurno, tako mi je bilo i sa avg-om i sa nodom, ne verujem je sa oba antivirusa isto.

Probaj da, ako vec nisi, instalises najnoviji drajver za audio.

probao ,)

Pozdrav,
imam indenticni problem :(.
Igra je orginalna skinuo sam CrysisWars_patch1, a kad krenem da instaliram Crysis_Patch_1_2 nece ni za zivu glavu prijavljuje neka greska...
Sve igre idu na full, ali Crysis stuca li stuca.
Neverujem da grafika nelegne lepo u suprotnom nece da radi.
Sumnjivo mi je ovo za Crysis_Patch_1_2, probacu da je obrisem sve pa redom prvo pach 1.2, pa onda wars.

Pozdrav,
imam indenticni problem :(.
Igra je orginalna skinuo sam CrysisWars_patch1, a kad krenem da instaliram Crysis_Patch_1_2 nece ni za zivu glavu prijavljuje neka greska...
Sve igre idu na full, ali Crysis stuca li stuca.
Neverujem da grafika nelegne lepo u suprotnom nece da radi.
Sumnjivo mi je ovo za Crysis_Patch_1_2, probacu da je obrisem sve pa redom prvo pach 1.2, pa onda wars.

jel ti se ceo komp zamrzava i zvuk tako da zazuji u tim trenucima zvuk ili je to shtucanje non stopno ili je chisto onako kao da ti fali rama?
moje zamrzavanje se deshava na nekim delovima malo chesce a u nekim redje, ne bitno imao 100+ ili 25fps.

Sta mi se ucinilo malo cudnim, ZVUK. Kada eksplodira bomba blizu pocinje pucketanje (sumnjao sam na zvucnu integrusu) sigurno tada treba zujanje da se cuje i dok to traje necujem nista (necuje se zujanje mumlanje i sl.) mislio sam da je do zvucne. Smanjivao sam wide rez i nista sve isto iskljucivao AA nista. Nabucam (OC) proc i grafiku isto. Kada pocnje zvucna da zaza igra ide ne prekida se kao zvuk.

Pozdrav, izbrisao sam crysis i updejtove, instalirao nove drajvere za zvucnu, pa sam onda ponovo instalirao igru bez updejtova i za sada nema stucanje sem na pocetku. Probacu detaljnije veceras pa javljam rezultate.

Nazad
Vrh Dno