Šta je novo?

Crysis Warhead shtucanje!!

Marko_

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
375
mashina iz potpisa, na svaki otprilike min shtuca i tu se zamrzne ceo komp, i zvuk i bash iritira, i to na bilo kojoj rezoluciji i podeshavanjima chak sam stavio na 800x600 i sve na low i opet zakiva, reinstal sistema probao nije pomoglo, ima li neko ideju shta bi moglo biti???

Ovako iz prve napajanje! Pozajmi od nekog bolje napajanje pa probaj.
Ako tad nema stucanja kupuj novo napajanje npr. LC Titan 560W.

sve ostale igre lepo rade...orthos i furmark pustim i zahuhti se vishe nego u crysisu napajanje i sve ok...probacu i to ali mi ne izgleda da je to..obichan crysis sasvim lepo radi na high a ovaj sve na low ima to zakivanje da li bi ovo promenilo tvoje mishljenje?? zar nije logichno da se vishe muchi u obichno crysisu na 1680x1050 sve na high nego u ovom na 800x600 sve na low(perfomance)???:trust:

Ovako iz prve napajanje! Pozajmi od nekog bolje napajanje pa probaj.
Ako tad nema stucanja kupuj novo napajanje npr. LC Titan 560W.
Ne kupuj njega uzmi nešto jače ja ga imam i daleko je od "jakog" za 4850!:wave:

Dajte ljudi vise sa tim pricama o napajanju.Da , potrebno je imati neko dobro i jako napajanje iz ciste predostroznosti i sigurnosti , ali ako meni frontier od "400w" tera 2180@3ghz, 2 gb rama,320gb hdd,dvdrec i Powercolor 4850 bez ikakvih problema, naravno da je titan 560w i vise nego dovoljan za slicnu konfiguraciju.

Ja znam to igstog frontiera koji je posle nedelju dana rada sa Biostar TA770, Sempronom LE1100 @ 2.5ghz, 1gb rama, 160Gb HDD-om i PCI grafikom izdahnuo samo tako. Za mashinu sa HD4850 ja ne bi ishao ispod Corsair VX450 :wave:

@tema
Si probao obichan Crysis? Da li ti i on shtuca? jer su igre po zahtevnosti tu negde, tako da ako ti je komp slab u nekom pogledu onda ce i Crysis da shtuca. Ako samo Warhead shtuca onda je verovatno neshto do igre.

Poslednja izmena:
obichan crysis ne ni na high kao shto svi znamo crysis treba lepo da radi na 4850 na 1680x1050 na hihg bez aa i radi a ovaj shtuca i sve na low i ima preko 100fps ali ima to neko shtucanje!!

Bas sam hteo to da kazem. Verovatno ti je los primerak "orginalne" igre. Moj savet i je da probas sa drugim "orginalom". Ne bi bilo prvi put da sama igra zeza.

ako imash vistu, probaj da stavish josh malo rama...

ne, imam xp.sad pustih benchmark od obichnog crysisa i pojavilo mi se i tamo isto zakivanje, izgleda da cu morati da probam neko drugo napajanje.

ja sam imao dosta ****** sa warheadom ali na visti. uvodne animacije su bile totalno zbrljane što se tiče slike, i voleo je da izbaci na desktop u bilo kojem trenutku igre, a i to je bilo ako uspem da je uopšte pokrenem. i onda sam se setio da sam ignorisao neko obaveštenje od viste da joj fali neki apgrejd. u disklejmeru apgrejda (bog te mazo) je pisalo da služi za optimizovanje rada dual gpu sistema, i sve bi to bilo u redu da ja i imam takav sistem.
ništa skinuo sam apgrejd i sad radi ko podmazano, a napajanje mi je ANTEC Basiq 500W, ili antekov entry level model.

ne znam dali ima josh neka igra koja je zahtevna ko crysis i koja ce mi toliko opteretiti komp da probam...??

Ako kupis novo napajanje digni takt procesora jer dosta znaci posebno crysisu.

ne mozhe plocha vishe u biosu je max 266 fsb da se podigne.

Nemoguce ja sam imao tu plochu ishla je do 370, za svaki dan sam je drzao na 333, shto taj chipset i ta plocha i zvanichno podrzava. Samo ubaci novi Bios. Chak ima podrshku i za 45nm procesore :)

ovo je neo-f i sigurno ne podrzhava 45nm nije neo-f 2

Dajte ljudi vise sa tim pricama o napajanju.Da , potrebno je imati neko dobro i jako napajanje iz ciste predostroznosti i sigurnosti , ali ako meni frontier od "400w" tera 2180@3ghz, 2 gb rama,320gb hdd,dvdrec i Powercolor 4850 bez ikakvih problema, naravno da je titan 560w i vise nego dovoljan za slicnu konfiguraciju.
Potpisujem. Stvarno su smorili sa napajanjima. Zbog takvih i zelim da struja poskupi :D

Poslednja izmena:
pa mozesh ti da imash napajanje i od 2kw, ono ce da troshi samo onoliko koliko ga kompjuter optereti :p
A vrlo lako je moguce da je napjanje slobo pa da grafika trotluje ;)

ipak se pojavljuje i u obichnoj krizi ali u skoro pa da je ne primetno.. danas sam preshao warhead i nije mi se toliko deshavalo mozhda 2-3x po misiji kako kad...al zar je moguce da ne mogu nikako drugachije da probam da ga opteretim nekom drugom igricom, jer bilo koju drugu igru da igram i sve na high i sve markove nema toga. izgleda mi da kriza najvishe optereti komp od bilo chega ako je napajanje jer ja drugachije do ovog zastajkivanja ne mogu da dodjem.:mad:

Meni je Colin McRae DIRT shtucao na max detaljima, na prethodnom kompu (8800GS i e2140) pa mozda to da probash, COD4, MOHA Airobne, Bioshok neshto od toga. Jeste da je Crysis kralj zahtevnosti.

Poslednja izmena:
sve to lepo radi sve igre sam u skorije vreme probao airborne preshao ceo pre 5 dana sada imam pro street, assasin creed, bioshock, pes 2008 sve to normalno radi.i dirt sam probao i on normalno radi.

Poslednja izmena:
probao i 8.6, 8.7 i 8.9 i sa svima je skoro isto.evo sad dok postujemo ukljuchio sam furmark +orthos(mod onaj cpu +ram) defragmeniranje cd chitach da kopira, u kuchishtu samo lomi a iz napajanja izlazi topliji vazduh nego kad igram krizu sigurno i kuler na napajanju se toliko zalaufao ko da ce da odleti u vasionu i nikakvih zakucavanja nema..a ta zakucavanja su da ti malo docharam posebna zvuk zazvrji ceo komp se ukochi kao da je potpuno zablokirao i nastavi.

Poslednja izmena:
hm, meni se slichno shtucanje dogadja kod igre Juiced2, ide glatko par sekundi pa onda sve uspori i zvuk i slika pa krene i za sad nisam otklonio problem (ali Juiced je drstichno manje zahtevan). Al tu sumnjam da je problem verzije igre koju sam 'nabavio' ;)

Ako ti komp moze da izdrzhi orthos + furmark onda ne bi trebalo da napajanje predstaljva problem. jedino shto mi pada josh na pmanet da je Crysisu za max detalje pri toj rezlouciji malo 2.2Ghz koje ti izvlachish iz tog tvog E4300, neko drugo logichno objashnjenje nemam...

Poslednja izmena:
napisao sam i gore ne bitno na kom su levelu detalji i koja je rezolucija, podjednako shtuca..a za juiced prichaj mi...pre mi isto tako neshto debilno zapinjao isto tako ko shto kazhesh i sad kad sam reinstalirao sistem lepo radio i opet posle instaliranja ostalih programa i svega opet isto ali za njega me boli jer mi je igra totalni shit i ne cimam se zbog toga..ali uglavnom u krizi bar u warheadu u ovoj nisam probao i na 800x600 na low isto zakiva.

normalno radi kod druga na 7600GT 5200+ 2gb rama.,)

nisam jer je kupio gotovu konfu i loshe mu je napajanje ne verujem da bi izdrzhalo.
ni meni nije logichno da kriza na low troshi vishe nego bilo koja druga igrica napucana do kraja.

Vrh Dno