Šta je novo?

crysis & Nvidia?

Ok. Probao sam kod mene na masini( ne pricam napamet) sa 2900xt pa sa 8800gts512 i sa istim podesavanjima na HIGH, posle sam probao sva ziva podesavanja. Igra nije ista na svim kartama na istom podesavanju, tako da tvoja izjava da jeste nema veze sa bilo cim.

E bas bih volio vidjeti fotke od obiju karti i napraviti poredjenje. To ucitavanje sam jos primjetio na onim prvim trejlerima. Stavi ti shotku da vidimo dali si u pravu. Ti si pokrenuo temu!

Evo jedno IQ poredjenje - http://www.vr-zone.com/articles/AMD_Radeon_HD3850_and_HD3870_-_AMD's_salvation?/5392-14.html Razlike nema.

Poslednja izmena:
Ne znam,kod mene je sve kontra,ja na 8600 uopste nisam primecivao isctavanje a sada na 3850 bas nervira,isto sam primetio i u bioshocku.

Poslednja izmena:
Ljudi, to sve govori koliki smo u proseku blesani. Bitniji nam je broj fps-a nego njihova ružnoća ili lepota. Nvidia je to davno primetila, a, prvi puta je provaljeno kad se pojavio ati radeon 9700 pro, koji je umlaćivao nvidiju, a ovi su onda, da bi nekako parirali, toliko sakatili drajvere i "optimizacije" za pojedine igre, da su preskakali detalje, zamagljivali sve osim centra ekrana itd. itd. itd. Sve ono što mi jednostavno zovemo: slika je na ati-ju bolja.... sad, da li je i novi 3850 takav, ili se i ati pokvario, ne znam, nisam video... Čak i mi koji znamo razliku i svesni smo kao varanja dotične kompanije... opet padamo na broj fps-a i jednostavno proglašavamo nvidiju kao najjaču kartu, kao nedohvatljivo... i slično, a to će samo da nam pokvari i ati-ja dok ne dobijemo kinesku robu iz kineskih prodavnica: šareno, lažno, nekvalitetno i sa natpisima i specifikacijama koji vređaju inteligenciju.

@pisko:
O cemu ti to govoris? Pa ATI je u doba radeona 8500 prvi poceo sa optimizacijama u driveru!
Drugo, NVidia 8x00 serija ima bolji AA i AF od ATI R6xx serije, tako da na temu "ko ima bolju sliku" nema potrebe raspravljati.

E bas bih volio vidjeti fotke od obiju karti i napraviti poredjenje. To ucitavanje sam jos primjetio na onim prvim trejlerima. Stavi ti shotku da vidimo dali si u pravu. Ti si pokrenuo temu!

Evo jedno IQ poredjenje - http://www.vr-zone.com/articles/AMD_Radeon_HD3850_and_HD3870_-_AMD's_salvation?/5392-14.html Razlike nema.

evo sta kazu na linku koji si ti postovao, mada nema nigde na slikama burica :p

"we can see that slightly more detail is rendered on the HD3870 than the 8800GT. In the next set of pictures from Crysis, there are more details on the surface of the rocks (mid-top & lower-right) from the HD3870"

si procito uopste?

Ne mogu da postavim SS sa 2900xt jer sam prodao, ali zato sam i postavio temu da neko ko ima postavi.

Inace sa 8000gts sa ukljucenim dx10twikom i lod tvikovima (znaci izgleda bolje nego na 2900xt) gts ima vise fpsa nego 2900xt bez istih .

Poslednja izmena:
To je samo nVidia malo "optimizovala" igru podsetite se samo legendarnog FartCry-ja. Samo ne znam da li nVidijini drajveri još uvek detektuju igru na osnovu njenog imena, jer ako još tako funcionišu za Crysis bi se mogla deaktivirati optimizacija prostim preimenovanjem Crysis.exe u nešto drugo.

Poslednja izmena:
probajte ovo u system.cfg neka sredina , znaci nije max, al ko da jeste, ali ima bar 10fpsa vise od
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=104498

e_water_ocean_soft_particles = 1
e_water_tesselation_amount = 10
e_water_tesselation_swath_width = 10
e_cull_veg_activation = 100
e_detail_materials_view_dist_xy = 8192
e_detail_materials_view_dist_z = 256
e_vegetation_sprites_distance_ratio = 1
e_view_dist_ratio_vegetation = 50
e_view_dist_ratio = 90
e_view_dist_ratio_detail = 30
e_lods = 1
e_lod_ratio = 8
e_lod_max = 4
e_terrain_lod_ratio = 1
e_terrain_normal_map = 0
e_terrain_texture_lod_ratio = 2
g_battleDust_enable = 1
r_VSync = 1
d3d9_TripleBuffering = 1
r_WaterUpdateFactor = 0.01
r_WaterUpdateDistance = 0.2
r_OceanLodDist = 200
r_BeamsDistFactor = 0.01
r_BeamsMaxSlices = 200
r_colorgrading = 1
r_UsePOM = 0
r_TexAtlasSize = 2048
r_VegetationSpritesTexRes = 128
r_DynTexAtlasSpritesMaxSize = 32
r_TexturesStreaming = 0

Valjda ce do srpske ng da procita neko i sa atijem temu a ima i Crysis:D
ps. nestalo par burica i iz podruma :D :D :p

Kako da to odradim , nije mi jasno?:wall:

i kod mene na mojoj kanturini se isto to deshava...

evo sta kazu na linku koji si ti postovao, mada nema nigde na slikama burica :p

"we can see that slightly more detail is rendered on the HD3870 than the 8800GT. In the next set of pictures from Crysis, there are more details on the surface of the rocks (mid-top & lower-right) from the HD3870"

si procito uopste?

Ne mogu da postavim SS sa 2900xt jer sam prodao, ali zato sam i postavio temu da neko ko ima postavi.

Inace sa 8000gts sa ukljucenim dx10twikom i lod tvikovima (znaci izgleda bolje nego na 2900xt) gts ima vise fpsa nego 2900xt bez istih .

Razlike nema uopce na onim slikama, bar je ja ne vidim. Ako je i ima mizerna je, i uopce ne utjece na framerate. A pogotovo nema razlike o kojoj ti pricas. LOD je isti na obje slike.

@Zlatann samo napravi text fajl u notepadu system.cfg snimi ga u crysis dir i perkopiraj ono, to je to.

Tacno je da na tim slikama sa linka nema razlike u lodu ali to je zato sto je na obe neko ostrvo u daljini i voda. Nema nista blizu, razlika se primecuje kada se prilazi kutijama , a toga na tim slikama nema, na vecoj udaljenosti se iscrtava na 2900xt nego na 8800gts512, znaci uopste nisam primecivao lod kutija i burica , a na nvidiji je to toliko bilo ocigledno da sam mislio da nesto nije uredu ali ispostavilo se da je to jednostavno tako sa nvidijom , mislim veci je fps a za DEO tog veceg fpsa je verovatno zasluzan smanjen lod na default podesavanju za drivere i game.

Mada crysis je vec old news ....

Vrh Dno