Šta je novo?

Crysis? 2600XT? :))

uh sad

rootX:

Ima dve strane tvoje price.

Sa jedne strane grafike 2600xt i 8600gt mogu sasvim lepo da poteraju te igre i to je neumitno. Znaci ko kupi to, neve se prevariti, moci ce da igra sa razumnim nivoom detalja.

Sa druge strane, ti si to testirao na 1024x768. Nisi nam dao detaljne rezultate FRAPSa, znaci, potrebno je da vidimo prosecan i najnizi framerate. Kod tvojih podesavanja je sigurno bilo seckanja, znaci framerate je padao ispod 24 i to pri svakoj situaciji u igrici, a vecina ljudi ne voli tako da igra - da im igra baguje dok se protivnici iznenada pojavljuju. Ja sam FarCry presao na realistic modu, i to i da hoces ne mozes da prodjes ako ti igra potpuno ne klizi sto znaci minimum 35 frameova u proseku, a pozeljno vise.

Kada bi to poterao na LCD-u na native 1280x1024, a kako se igra, framerate bi ti opao za nekih 1.7 puta, znaci morao bi da spustis detalje na medium, i to bi verovatno radilo uz malo seckanje.

E sad, vecina gamera fura 20"/22" wide sa native 1680x1050, jer je tu ugodjaj bozanski :)
Da bi igrao na toj rezoluciji a da nisi na low (that is not an option :smoke: ) moras da uzmes 2900 ili 8800 i tu je jednostavno kraj price.
Neko jednostavno ne zeli da igra igru kao Crysis na low, jer to onda dodje isto kao da igra nove nivoe FarCry na medium/high.

Poslednja izmena:
gx-x
Ti nisi normalan covek majke mi ! Gde je to bre igrivo ? Pa to nije "taj" crysis, a da mi pricas da ti radi sve na high dobro - nemoj molim te, na mojoj karti u toj rezoluciji ima 30fps u proseku i to je sve samo ne igrivo. Sad smo mi svi sisali vesla, a ti si nasao toplu vodu kao sto neko rece. Skini ti taj fraps sa nekog torenta, imas ga svuda, pa ga ukljuci da se smejemo malo tom framerate-u na high podesavanjima Imaces 17-18fps u najboljem slucaju.
,)
gx-x, prvo ovo nije forum za laganje, niti mi je u cilju da lazhem ovde je da razmenimo mishljenje shta i kako, a poshto si ti hard g3jmer ako kazhesh da je to tako onda neka bude tako.
Ja nisam neki g3jmer, inache se bavim prodajom, serivsom i web dizajnom kao shto sam vech jednom rekao.
Ako je ta famozna Crysis toliko teshka za pokretanje sve na high onda ok, slazhem se sa time imam je installiranu, kao i CoD4 shto je po meni josh bolja grafikaa u nekim sluchajevima od Crysis-a, Install sam i time shift shto je jako dobra grafa... ali sve u svemu to su samo IGRE! ;)
Sve to nebi radilo dobro ukoliko se nema dobar CPU da odradi matimatichki ostalo, grafa ne igra 100% ulogu u igrama, tu je RAM, MBO, HDD i naravno CPU, a i bez misha se ne mozhe smislit igra. :) a koshta 2-3 eura. :))
I ponovo chu rechi onima koji govore o High-End grafama kao shto su 8800GT , drugovi fino je shto ste to uzeli i slazhem se sa vama i meni je sledechi korak da za sebe uzmem neshto tako 2900Pro, 8800gt ili 3850 ali to je samo za merak ne samo igrati igru na VERY VERY HIGH! a 8800GT che mi stichi uskoro i biche nekih 245 Eura a ova ASUSICA imam je na lageru i koshta 97E. I hochu da kazhem da je 147Eura jeftinija od 8800GT, a shta fali spustiti neshto malo na Medium i igrati bez ikakvog gubitka slike, nego veliki gubitak dzeparca -147 E U R A! ;) :banana:

@gx-x
Nemozes drug da poredis 1900xt i 2600xt,sasvim drugacije rade.Ja sam imao pre ove his 1650xt (24 Pixel shader processor,8 Vertex shader processor,8 Geometry Pipelines)koja je gazila 7600gt da samo zvoni, a tvoja karta je od 1650xt sigurno 30% brza (procesorski)
(48 Pixel shader processor, 8 Vertex shader processor,8 Geometry Pipelines)
2600xt(his) u odnosu na 1650xt(his) + 50%(procesor, memorija)

ne, ne mogu da poredim, nadji mi jedan test gde 1900xt nije bar 20% brzi od bilo koje 2600xt, ukljucujuci i crysis ! Daj nemoj me... :)

@rootxd:

kad okacis screenshotove mozemo da pricamo, ovako je "trla baba lan da joj prodje dan". Video sam kako radi na 8600gts i nema ni blizu fps ko taj tvoj ultra mocni 2600xt, naravno imam i ja ovo sto imam i tu je onako kako sam napisao da jeste, a okacio sam i brdo screenshotova (sa framerateom u cosku :eyebrows: ) gde se moze videti framerate.

"Ako je ta famozna Crysis toliko teshka za pokretanje sve na high onda ok, slazhem se sa time"

ne nije teska, svako ko ima ps 3.0 kartu moze da je pokrene. Dakle mozes da je pokrenes i na 7300gs recimo, i na x1300 itd. Kliknuti dva puta na ikonicu "Crysis" nije uopste tesko :p

"kao i CoD4 shto je po meni josh bolja grafikaa u nekim sluchajevima od Crysis-a"

ma da, bolja je svuda ako igras crysis na medium setovanjima, cim stavis shadere na high dovidjenja cod4...Sto je i normalno, jedina je razlika sto cod4 sasvim pristojno izgleda i radi mnogo bolje.

"ali sve u svemu to su samo IGRE! "

Slazem se, nisam ja "napacen" na Crysis ili nesto slicno, naprotiv, igra mi se ne svidja uopste.

"Sve to nebi radilo dobro ukoliko se nema dobar CPU da odradi matimatichki ostalo, grafa ne igra 100% ulogu u igrama, tu je RAM, MBO, HDD i naravno CPU, a i bez misha se ne mozhe smislit igra."

:) Sad ti pricas o necemu sto i vrapci sa bencha odavno znaju. Pa ne bi se ni mesao da sam igru probao na sempronu 2800+ na 1.8ghz, ali nisam, probao sam na ovome iz potpisa, naspram tvog CPU-a, gledajuci moje i tvoje taktove, ja bi imao mozda 1-2 fps manje zbog procesora. MOBO ne igra nikakvu ulogu u celoj ovoj prici, a RAM-a imam i brz je ;) Ne pricam druze ja napamet, probao sam, drndo sam, pratio po netu itd. Takodje sam video screenshotove od ljudi koji imaju masinu slicnu tvojoj i kartu kao tvoju i video (a i oni su sami rekli) kako to ne radi kako treba, a kamoli "naravno odlicno radi" kao sto ti kazes.

Morate ljudi shvatiti da ono sto pisete ovde po forumu ima neku svoju tezinu uslovno receno. Dodje mali perica i procita sta se ovde pise, ode kupi 2600xt, potera Crysis na high i gle cuda - slajdshow u 15-20fps u bilo kojoj rezoluciji. Mali perica onda dodje ovde i pljuje nas jer smo ga zahebali i sad ne moze da vrati kartu vec mu traze vise kesha za doplatu za bolju. Ovo je figurativno receno naravno...

"I ponovo chu rechi onima koji govore o High-End grafama kao shto su 8800GT , drugovi fino je shto ste to uzeli i slazhem se sa vama i meni je sledechi korak da za sebe uzmem neshto tako 2900Pro, 8800gt ili 3850 ali to je samo za merak ne samo igrati igru na VERY VERY HIGH!"

Pazi, ne moze sa tim kartama da se igra tako, nema jos karte sa kojom "Kriza" dobro radi na very high, ali sobzirom da tebi sa 2600xt odlicno radi na high, moguce je da ce ti sa 2900pro leteti na Very High detaljima ;)

"a shta fali spustiti neshto malo na Medium i igrati bez ikakvog gubitka slike, nego veliki gubitak dzeparca -147 E U R A! "

Fali, kako ne kapiras ? Sta fali ici jugom na posao ? Zasto kupiti BMW ? Kupis jugo, ili opel astru, ustedis 20.000 evra. Mislim, eto, ocu da dam 300e za graficku, merak mi je igrati sve na high, moze i sa ovom mojom ali ne moze AA da se ukljuci, ali eto bas ocu i 4xAA, super mi je tako :p Ima nas koji ne pravimo mnogo kompromisa, necu plagijat ili reprodukciju, ocu original Mona Lisu. Ne znam zasto neki ljudi imaju problem da shvate one druge koji jednostavo NECE da igraju doom3 bez senki, nece da igraju Crysis sa podesavanjima na kojima on izgleda ore od Far Cry-ja samo da bi igrali igru jer neki od nas smatraju da to onda nije ta igra, nije tako zamisljeno. Sacekacu godinu dana ako treba, ako nemam sada da kupim kartu, sacekacu i onda cu na karti od 150e da igram kako treba kad vec sad nemam 300e, al igracu na high kako je amisljeno i nikako drugacije. Igram da se zabavim, u slobodno vreme, necu da tracim slobodno vreme obarajuci detalje, umanjujuci ugodjaj zbog koga sam i uzeo zapravo da se igram.

Dakle 1 4 7 evra mi nije gubitak "dzeparca" vec investicija u bolju i kvalitetniju zabavu. Isto kao sto TV mogu da gledam na kolor televizoru ali zasto kad mogu da ustedim pare i gledam ga na crno-belom TV-u, mislim, program je isti zar ne ? :trust: ;)

Poslednja izmena:
gx-x: Ochigledno se ne razumesh il' si veliki protivnik ATI-a ;))
Preterao si... Sad u ovoj prichi ispade 2600XT je biciklo na jedan tochak a 8800, 2900 su zvijer nepobedljive? :))
Alo momak nemoj tako... prichao o nekim stvarima sa kojim se moramo pomirit mozhda tebi "tata" daje 200 eura da troshish svaki dan a neko radi ceo mesec za 150 eura i napravi razliku, sa ovim postom
CRYSIS? 2600? :)) smeshno, i bash smeshno govorilo se mora se kupit 8800xxx ali to nije ist'o mozhe se igrat i na srednje klase normalno, a ako te chini radosnim da upalish igru na maximalnu rezoluciji i da ti ljudi izgledaju kao pingvini sa pogledom iz helikoptera onda ok, meni to nije zanimljivo...

Evo slike
http://img87.imageshack.us/my.php?image=highsets2zm1.jpg High settings
http://img80.imageshack.us/my.php?image=high27sz3.jpg 27 FPS samo za gx-x-a.

Poslednja izmena:
Pa cekaj ti oces da kazes to sto neko ima samo 150 evra platu 2600xt je odlicna graficka i best je za crysis

a za ovaj screen verujem da je bilo dosta cekanja dok ne uleti 27 fpsa

... ;))))
Vi terate cirkus s' mnom. ;)
N'o znate shta bi ja treb'o da snimim video zapis pa da vam poshaljem, tako chete povjerovat. ;)

Poz ljudi nema vishe od mene posta i vrijeme mi je spavat treba sutra ustat. ;)
Poz.

Moze video zapis, da vidimo kako radi ljuta zver 2600xt :)

Preterao si... Sad u ovoj prichi ispade 2600XT je biciklo na jedan tochak a 8800, 2900 su zvijer nepobedljive? :))
Alo momak nemoj tako... prichao o nekim stvarima sa kojim se moramo pomirit mozhda tebi "tata" daje 200 eura da troshish svaki dan a neko radi ceo mesec za 150 eura i napravi razliku, sa ovim postom
CRYSIS? 2600? :)) smeshno, i bash smeshno govorilo se mora se kupit 8800xxx ali to nije ist'o mozhe se igrat i na srednje klase normalno, a ako te chini radosnim da upalish igru na maximalnu rezoluciji i da ti ljudi izgledaju kao pingvini sa pogledom iz helikoptera onda ok, meni to nije zanimljivo...

Evo slike

Shta lupash ti?:wall: Kakav helikopter i kakvi pingvini?? :mad: I zashto prichash ljudima koji su tu godinama i koji imaju par hiljada postova da se ne razumeju u stvari o kojima prichaju???:mad::mad:
U chemu je uopshte poenta tvog thread-a?
Shto si bezhao sa chasowa srpskog jezika?:trust:

Shta lupash ti?:wall: Kakav helikopter i kakvi pingvini?? :mad: I zashto prichash ljudima koji su tu godinama i koji imaju par hiljada postova da se ne razumeju u stvari o kojima prichaju???:mad::mad:
U chemu je uopshte poenta tvog thread-a?
Shto si bezhao sa chasowa srpskog jezika?:trust:

Ne preteruj!Najlakse je vredjati i osuti paljbu po nekome ko ne misli isto kao ti.Ako hoces nesto da dokazes zasuci rukave pa udri po tastaturi(kao GX-X)pa kazi nesto pametno ,bez ponizavanja i omalovazavanja.Ni malo nije prijatno videti ovakve postove poput tvog.
Izvinjavam se svima na offtopic-u.

Nije poenta shta misli on,a shta mislim ja.
Ne vredjam nikoga,samo iznosim chinjenice.
Dechko pricha nepovezano, ne koristi znakove interpunkcije, ili ih koristi tamo gde ne treba? :S:
O kakvim pingvinima i helikopterima prichash?
Isto tako si prichao (kao sada gx-x-u) i Spacemasteru da se ne razume u overclocking?:S:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=139980
Ostalo u vezi kartice, i igre Crysis, je gx-x vec rekao.:trust:
I nemoj mi, molim te, vdr1981, o neprijatnosti u postovima,pogledaj kako chowek pishe:trust:
P.S. Samo nemoj da mi kazhesh,pa i ti pishesh "w" umesto "v" ili tako te fazone....

E ovde stvarno ima bisera...
Zao mi ja sto vecina ljudi nikada nije imala kinte da kupi grafiku iz HI-end klase pa da proba da igra i da vidi kolika je razlika izmedju 24 fps i 60 fps recimo. Ali isto tako mi je i dragi zbog njih jer ne znaju za bolje i nece se opterecivati ni mentalno ni finansiski. Nisu ljudi ludi sto kupuju 8800GT. Igrati neku igru u 1024 na 19" TFT-u je isto kao gledati kroz zamagljen prozor u 4 ujutru posle 2 neprospavane noci. Bukvalno!
Naravno da je moguce igrati i famozni Crysis na 2600XT i naravno da ce to nekome biti dosta. Ali ljudi, nemojte pokusavati da nabijate rogove ljudima koji ovde mnooogo dugo i koji su na forumu prosli X ovakvih tema i pregazili X generacija grafika i svakakvog hardware-a.
Kad vidim ljude sa manje od 100 postova na forumu stvarno ne ocekujem da kazu nesto pametno ali uvek mi je drago kada se prijatno iznenadim pojedinim likovima.
Tu se vidi i razlika izmedju onih koji su dosli pre 3 meseca i Srdjana koji je tu od kraja 2005-e. Ipak je to 2 godine :D

Da se vratimo na temu...
Ako je prosecan fps recimo 28 (i nekome odgovara) minimalan fps u nekim delovima igre ili nekim situacijama padne i na 13 (opet recimo). To je neigrivo po mojim standardima nevezano za nivo detalja. Sve ispod 40 fps-a ume da bude veliko mucenje za igrace. Ja cu se uvek pre odluciti za 40 fps sa Medium detaljima nego 30 na Hi. Igraci znaju zasto ;)

Ali nema takvog osecaja kao sto je osecaj kad instaliras novu igru, pokrenes, udjes prvo u opcije da podesis grafiku, max rezolucija, max detalji, 4xAA 16xAF... A onda krenes da igras i odusevis se grafikom, provalis da sve klizi tecno, pogledas u cosak monitora gde Fraps pokazuje cifru od 84 fps :d
Znaci nema razmisljanja i mozganja, sve na max i maximalno uzivanje. Posle par dana ti dolazi drugar onako bezveze, nesto se smarate, pokrene igru kod tebe i 2 minuta gleda kao da igru vidi prvi put i kaze: Brate pa meni uopste ne izgleda igra ovako. Ovo je do jaja!!!

Ko ne moze da skapira poentu ovog posta, onoga sto prica gx-x i jos neki bolje je da pametno precuti.
Niko ovde ne pljuje po 2600XT zato sto je Ati i zato sto voli nV. Isto bih ovo rekao da je neko pokrenuo istu temu sa 7800GT u naslovu. Nemojte dizati nesto u nebesa jer ne znate i ako mu tamo nije mesto. Shvaticete vremenom. Neznanje je izlecivo, glupost je trajna ;)
POZ svima

E ovde stvarno ima bisera...
Zao mi ja sto vecina ljudi nikada nije imala kinte da kupi grafiku iz HI-end klase pa da proba da igra i da vidi kolika je razlika izmedju 24 fps i 60 fps recimo. Ali isto tako mi je i dragi zbog njih jer ne znaju za bolje i nece se opterecivati ni mentalno ni finansiski. Nisu ljudi ludi sto kupuju 8800GT. Igrati neku igru u 1024 na 19" TFT-u je isto kao gledati kroz zamagljen prozor u 4 ujutru posle 2 neprospavane noci. Bukvalno!

E bravo, ovo je odlicno poredjenje ,)

Nije poenta shta misli on,a shta mislim ja.
Ne vredjam nikoga,samo iznosim chinjenice.
Dechko pricha nepovezano, ne koristi znakove interpunkcije, ili ih koristi tamo gde ne treba? :S:
O kakvim pingvinima i helikopterima prichash?
Isto tako si prichao (kao sada gx-x-u) i Spacemasteru da se ne razume u overclocking?:S:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=139980
Ostalo u vezi kartice, i igre Crysis, je gx-x vec rekao.:trust:
I nemoj mi, molim te, vdr1981, o neprijatnosti u postovima,pogledaj kako chowek pishe:trust:
P.S. Samo nemoj da mi kazhesh,pa i ti pishesh "w" umesto "v" ili tako te fazone....
Ma samo cool covek od kada se pojavio postuje nabacano i nevezano, garant kad bi sad procitao postove unazad ni sam ne bi znao sta je hteo da kaze u trenutku postovanja.
Inace ja sam jos davno shvatio da postoji magicna linija min FPS-a ispod koje su pucacine neupotrebljive. Jednostavno dolazi do kasnjenja prikaza na ekranu u odnosu na pokretanje nisana misem, tako nisan redovno zaustavljas posle mesta koje nisanis. Ali sa druge strane posto nikada nisam imao high end graficku navikao sam da nove igre odigram na setovanjima koje mi racunar dopusta, pa ako me gemeplay privuce obrnem je ponovo kad raspolozivi hardver bude dorastao zadatku. Tako je bilo i sa Far Cry. Tek sad da ati2600pro sam ga odigrao u fulu. Tako ce biti i sa Crysisom ako mi bude zanimljiv sa stanovista gameplaya.

Ako je prosecan fps recimo 28 (i nekome odgovara) minimalan fps u nekim delovima igre ili nekim situacijama padne i na 13 (opet recimo). To je neigrivo po mojim standardima nevezano za nivo detalja. Sve ispod 40 fps-a ume da bude veliko mucenje za igrace. Ja cu se uvek pre odluciti za 40 fps sa Medium detaljima nego 30 na Hi. Igraci znaju zasto ;)

Apsolutno se slažem sa tobom - ali naš stav nije univerzalan niti pravilo. Cela ova rasprava nema smisla jer ako neko kaže da mu je 20-25 fps dovoljno - ne možemo ni ti ni ja da mu "solimo pamet" jer to je vrlo subjektivna stvar.
Isto tako, kad ja kažem da mi treba MINIMALNO 35-40 fps, a neko me proziva da sam ćorav, mislim šta reći, ja mogu da mu kažem da glup jer to je ista vrsta tvrdnje.
Niti sam ja ćorav niti je bilo ko glup (niti imam nameru da vređam ikoga).
Hoću reći - manite se ove rasprave, koliki je fps dovoljan za igranje - to je apsolutno personalna stvar.
Ja ću samo reći da je u zahtevnoj sceni pucačine sa gomilom protivnika, efekata, na većem nivou težine (a tako uvek i igram) meni nemoguće da u okretu/skoku/padu u deliću sekunde nekog nanišanim u oko pri 20fps - e ko može ja mu skidam kapu i stežem šaku, ali ja to ne mogu da izvedem bez pristojnog framerate-a.

srdjan011
Shto si bezhao sa chasowa srpskog jezika?
Prof. me je stalno isteravao s' srpskog jezika.

vdr1981
Ne preteruj!Najlakse je vredjati i osuti paljbu po nekome ko ne misli isto kao ti.Ako hoces nesto da dokazes zasuci rukave pa udri po tastaturi(kao GX-X)pa kazi nesto pametno ,bez ponizavanja i omalovazavanja.Ni malo nije prijatno videti ovakve postove poput tvog.
Izvinjavam se svima na offtopic-u.
slabo je onih s' kojim mozhesh govorit a da se ne ljute odma, ukoliko ima neshto protiv kao shto kazhe vdr1981, pokazhi pa udri po tastaturi kao shto je gx-x izneo svoja mishljenja pa onda chemo razjasnit shta i kako... to ti nije nikakav dokaz da se dokazhesh da znash o chemu.. .

[SAJ]ber Kurajber
Tu se vidi i razlika izmedju onih koji su dosli pre 3 meseca i Srdjana koji je tu od kraja 2005-e. Ipak je to 2 godine
I ne mora da znachi ukoliko sam ja i poput mene postovali par postova da manje znaju od onih koji su napisali 6.000 postova, mozhda sam ja ranije bio na drugim Forumima pa sam preshao ovde i svidja mi se kako "pojedini misle"... i zhelim i dalje ostati da reshavamo zajednicke probleme... .;)

Poslednja izmena:
Znas rootxd,imam utisak da ti ovde veoma laicki pricas i da slabo razumes sta ljudi pricaju.Nemoj da se ljutis ali te slabo razumem sta hoces da kazes oko te 2600xt prvo zbog pravopisa a zatim i zbog konfuznosti u recenici.

Eh, kako radi?
Pa, moze da se igra, ali ponekad je pravo muchenje, za krizu mora neka bolja kartica.
A shta ste zapeli da da objasnite rootxd-u da je 2600xt slab, neka choveka nek uziva, evo i ja sam odigrao krizu, sa nekim istripovanim setovanjima, malo tweakovanja.

Poslednja izmena:
:smoke:

Evo slike

Alo care jel ti imas neki poseban 2600xt???:wall: pa jel vidis da ljudi bas sa tim 8800 i 2900 karticama se nemogu pohvaliti da im radi odlicno,a ti se pojavis s prichom ej ljudi leti mi Crysis na 2600xt :banana: nemoj biti smeshan

Poslednja izmena:
Dobro, pustite coveka na miru. Terao je igricu tek na 1024x768, i nije isao na max details, pa je izvukao 25fps.
Ako nekog zanima ima na YouTube-u ceo serijal "Crysis BETA on 2600XT " pa idite geldajte, pa da cujemo komentare.
Takodje ima i za 8600gt.
Ako necete da se svadjate potencijalni kupci ovih kartica bi vam verovatno bili zahvalni na komentarima.

Evo slike

Ma da i sa srednjom klasom sve na low moze lepo zidovi da se gledaju, tj fugne a chim se pripuca, koja eksplozija tu i tamo nastaje prava dinamika ili ti foto-projektor

@k1rc4
Pusti choveka vidish da voli da puca u prazno pa sakupio celih 27 fps-a,ne voli guzvu :d

Poslednja izmena:
Da da, i to shto kazesh uchi chovek da gletuje:smoke:

Interesuje me jedna stvar da mi neko od likova koji su kupili 8800gtx ili gts kako se osecaju kad vide da im Crysis ne radi dobro ili onako kako su ocekivali?

Alo ljudi...
Je li sve to shto ste rekli?
Ovo se obracham onima koji se ne znaju ponashati to jest' onako "drsko".
Ukoliko nekome nije jasno da ne mozhe to tako onda ok, neka dodje u Novi Pazar pa chu mu pokazat lichno i obavezno neka s' sobom ponese Video kameru, inache che bit' opet...
auu dokle vishe rootxd "izmishljash vruchu/hladnu vodu".
Meni stvarno radi tako kao shto sam rek'o i nemam nikakvu nameru da lazhem a onima koji ne veruju da mozhe tako neka kupe mashinu poput ove shto je ja posedujem i neka probaju ja stvarno vishe ne znam kako da se ponasham ili kako da reagujem na pojedine "ponizne odgovore".
Poz, i hvala onima koji su pazhljivo prochitali ono shto sam napisao u postu.
Razumljivo je ovo da 2600xt nikad ne mozhe bit' 8800xxx ili 2900xxx nego govorim o srednjem segmentu da mozhe solidno da se odigra i ta FAMOZNA KRIZAAA~!

Ili je mozhda neki drugi Crysis u pitanju? ;(

Poslednja izmena:
2600XT moze da pokrene Crysis u 1280x1024 sve na Very high, ali da je to "glatko" ili prijatno za igranje to nikako. Na High, pa mozda u 1024x768 jos i nekako, ali tesko i to. Na medium radi lepo, ali to nema pola senki i efekata kao high.

Druze, moram te pitati da li si nakada video recimo 8800GTS, 8800GT, 8800GTX, 2900pro, 2900xt ili neku kartu te klase u radu. Recimo da su sigurno 2x brze od tvoje karte. Logika je da ako vec kostaju 250-500eura i opravdavaju dati novac. Zasto bi neko kupovao ove karte ako vec sve radi lepo na 2600xt? Zato sto je budala? Tesko.
Da se vratimo na Crysis. Na 8800GTX u 1280x1024 very high to nije bas ugodno za igranje. Radi, ali bi moglo i bolje. Ide mozda 30fps u proseku (a pada i na 15) i to je sve. Ista ta karta "vozi" UT3 u 1650x1080 sa "zakucanih" 60fps. E to se zove glatko igranje.
Da bi me razumeo o cemu pricam, startuj UT3, podesi 1280x1024 bez AA i AF, izigraj se jedno sat vremena u kontinuitetu, izadji iz igre i odmah startuj Crysis na podesavanjima koja si naveo da ti rade, dakle very high. Probaj malo da ides i "rostiljas" po protivnicima (posto si se vec zagrejao sa UT3). Siguran sam da ces primetiti razliku.

Poslednja izmena:
@GoranM: svaka chast' to je vech bolje shto si napisao i slazhem se potpuno s' tobom.
I znam da su dupljo bolje pa chak i vishe od toga.
Pa ovi ovde mene ne shvataju ja sam rekao da je oko 27 FPS-a ishlo na high, a bilo je recheno od dosta forumasha da se mora uzeti samo 8800 i nishta vishe za igranje.
Poz, hvala

@GoranM: svaka chast' to je vech bolje shto si napisao i slazhem se potpuno s' tobom.
I znam da su dupljo bolje pa chak i vishe od toga.
Pa ovi ovde mene ne shvataju ja sam rekao da je oko 27 FPS-a ishlo na high, a bilo je recheno od dosta forumasha da se mora uzeti samo 8800 i nishta vishe za igranje.
Poz, hvala

Ma nema brige. Proba ako te ne mrzi. Ja sam 3 godine igrao CounterStrike, a pre toga Q3 i UT godinu dana. Ko se jednom navikne na takvu glatkocu i preciznost ostaje zavisnik za ceo zivot. Tada ne prihvatas nista ispod 40fps u pucacini i obaras detalje dok god i onaj najnizi fps u najvecoj frci ne bude tu oko 40fps. E tada mozes i muvu u oko da pogodis. ;)

Poslednja izmena:
Ja inace igram BF2 MP... Rokao sam mnoge pucacine do sada i znam da ako nemas pristojan fps nemas sta da trazis tu. Isto kao i sa pingom. Preferiram cifre oko 100 fps mada priznajem da okom ne primecujem razliku od 60 i preko. Mozda zafali pri naglim okretima... Ali zato sve ispod toga mi izaziva osip na nervnoj bazi :d

Pa na TFT-u koji ima refresh 60Hz ni ne možeš da primetiš razliku između 60 i 100 FPS, jer će ti monitor i prikazati samo tih 60 FPS.
Ja sam svojevremeno primetio razliku između 60 i 100 FPS na CRT-u koji je imao refresh 100Hz.

Nazad
Vrh Dno