Šta je novo?

Cryptocoinnews na srpskom

Tric

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2014
Poena
159
Zdravo svima,

Nedavno sam dobio posao da pisem o desavanjima u kripto svetu. Radicu za cryptocoinnews, i uredjivacu stranicu namenjenu za Balkan generalno. Naravno, buduci da sam u Srbiji, akcenat ce biti na desavanjima ovde. Postovacu 5 puta nedeljno, mozda i vise, zavisno od potrebe. Za pocetak sam krenuo sa opstim uvodom u bitcoin, a trebalo bi da prva vest vezana za heartbleed bude objavljena u toku noci.
http://www.cryptocoinsnews.com/sr/vesti-bitcoin-srbija-balkan/uvod-u-bitcoin/2014/04/08

Plan mi je da intervjuisem par faca odavde, naravno ako se slazu, i da promovisem malo i Benhmark forum kao mesto za okupljanje.

Nije mi plan da kopiram strane vesti jer to i sami mozete citati, nego da se bavim desavanjima na ovom podrucju detaljno. Redovni mediji se ne bave ovim kako treba, tako da tu prazninu moramo popuniti.

Ako govorimo o inostranim vestima, trudicu se da budem i tu aktivan i da vam pronadjem dobre prilike za profit, a sto je jos bitnije, dobre prilike za dugotrajne investicije.

Par novih informacija o kojima cu pisati jos

Blackcoin se zahuktava, sprema se veliki talas investicija uskoro, sve je jos pod velom tajne, ali ima sanse da saznam nesto
Mt Gox nije ni bio opljackan. Novac ukraden ili zagubljen interno. Vest od veceras

Ukoliko imate sugestija o temama, primedbi ili bilo sta da kazete, slobodno komentarisite.

Zavisi o cemu budes pricao s njima. Kompromitovanje u stilu Prpica ne dolazi u obzir ali siguran sam da ima ljudi koji bi imali sta pametno da kazu.

Ovako na prvu loptu, kako su poceli, sta misle o celom sistemu, sta misle da ce se desavati u svetu, sta u srbiji u sledecih par godina. Moze anonimno, moze sa imenima.
Sve ovo tek treba isplanirati...

Poslednja izmena:
Uhvatio sam danas tvoj članak. I baš sam se iznenadio kada sam zatekao srpski u feed-u. Drago mi je da se nešto zbiva medijski na našem terenu oko kriptovaluta.

Samo profesionalno i iz "cipela" jednog Balkanca. U interesu je svih da što više ljudi razume tematiku.

Pozdrav..drago mi je da se nesto desava i kod nas i da ima ljudi koji bi pomagali, jer verujem da nas ima dosta koji smo novi u ovome,radili bi a nismo sigurni kako treba...kopamo..kopamo..i samo kopamo...recimo usao sam u ovo pre dva meseca..citao sam sve i svasta trudeci da razumem kako sve funkcionise....glava mi je kao balon puna informacija ...da ne kazem da sam tek sada zbunjen ne naspavan oci kao u sovi. Verovatno ovo deluje laicki mozda sam pogresio i temu nemam pojma...opste rasulo...

Opusteno, svi smo donekle u tom sosu. Pokusacu da napisem par tekstova na temu tehnicke analize primenjene na kriptovalute. (To mi je struka) To bi trebalo da pomogne u razumevanju osnovnih ekonomskih pojmova. Dosta ljudi pravi neke osnovne greske, I razmisljaju samo od danas do sutra... Takodje, ostavicu linkove nekih stvari koje su meni licno pomogle sa tradingom. Verovatno cu izbaciti prvi tekst na ovu temu do kraja nedelje.

Pozdrav svima,
U sledeca tri dana ce biti objavljena jos tri teksta. Jedan ce se ticati uvoda u bitcoin. Drugi ce da pokrene temu trading-a. Tu konkretno govorim o tome kako razumeti kratkorocno, srednjerocno i dugorocno trgovanje, i uvod je za detaljnu analizu u sledecim tekstovima. Treci tekst ce se baviti ekonomijom iza bitcoin-a, tj, kako se formira ponuda i potraznja. Moguce je i neku vest da prenesem, no jos nije sigurno.
Takodje, dobio sam probni tekst da napisem za Coindesk, tako da ako mi to prodje, ulazim u veliku ligu... Onda cu moci da dajem insidier information.

Da, upravo sam zavrsio intervju sa developerom iza blackcoin-a i njihovom ekipom. Taj tekst ce biti objavljen na vise jezika, no posto mi ne daju da objavim na engleskom, nego moram da dam kolegi, dobice te premijerno to na srpskom.

Izgleda da su momci nasli nacin da osiguraju relativnu stabilnost valute. Svoje masine sam usmerio na njihov multipool. Btw, bitcoin ce da ide do 325 USD verovatno jer mu je to donja linija otpora....

I da, okacio sam na sajtu adrese wallet-a, posto je neko trazio cini mi se odavde :)

Ti si se baš predao kripto-žurnalizmu!
Svaka čast! :)

Taj BC mi se stalno provlači kroz "online" deo života u poslednjih par dana, a ja ga izbegavam. Moraću kanda da ga se dograbim...

Novosti.

Blackcoin eksplodirao.

Tekstovi su okaceni, jos jedan sledi ovih dana.

Vasilije

Pozdrav...ne znam odakle da pocnem..al kako god...nebi da budem naivan pocetnik jer kao sto si rekao treba da se razume kako sve funkcionise...majnujem tri meseca i jos nisam uspeo da dodjem do prvog BTC-a kada sam pokusao nesto da trejdujem uvek mi je palo sve u bunar...nebi da se oslanjam na ono sto neki rade (jer sam se opekao dva tri puta) prodaj-kupi. sada sam u nekom stadijumu cekanja i nerviranja kako sta da ne kazem da imam i bojazan da uopste i nesto krenem da radim, verujem da bez nekog ulaganja u sebe ili edukaciju ne moze ni da se napreduje .Mozda sam o ovome vec i pisao i dosadan sam ..al da li bi mogao da stavis neki link..

Evo, mozda link bude nedostupan u toku dana, ali do veceri ce sigurno raditi. Sad radi trenutno http://www.cryptocoinsnews.com/sr/day-trading-bitcoin-ostale-kriptovalute/2014/04/16

Pozdrav...ne znam odakle da pocnem..al kako god...nebi da budem naivan pocetnik jer kao sto si rekao treba da se razume kako sve funkcionise...majnujem tri meseca i jos nisam uspeo da dodjem do prvog BTC-a kada sam pokusao nesto da trejdujem uvek mi je palo sve u bunar...nebi da se oslanjam na ono sto neki rade (jer sam se opekao dva tri puta) prodaj-kupi. sada sam u nekom stadijumu cekanja i nerviranja kako sta da ne kazem da imam i bojazan da uopste i nesto krenem da radim, verujem da bez nekog ulaganja u sebe ili edukaciju ne moze ni da se napreduje .Mozda sam o ovome vec i pisao i dosadan sam ..al da li bi mogao da stavis neki link..

Tric !!!...hvala lepo :D...ovo mi je jako puno pomoglo da shvatim napokon kako sve funkcionise..prava stvar za pocetnike...kao sto si rekao a i uvideo sam gde sam gresio i nadam se da mi se nece ponoviti te neke pocetnicke greske....sta znace prave stvari i da te neko usmeri gde i kako poceti..thx...jednom cemo morati popiti pivo :D

Nema na cemu. Kada si u Novom Sadu, javi. Pivo je uvek dobrodoslo. To vazi i za ostale. Bavim se ovim sada full time, pa dobro dodje da se cuje nesto novo. :)
Tric !!!...hvala lepo :D...ovo mi je jako puno pomoglo da shvatim napokon kako sve funkcionise..prava stvar za pocetnike...kao sto si rekao a i uvideo sam gde sam gresio i nadam se da mi se nece ponoviti te neke pocetnicke greske....sta znace prave stvari i da te neko usmeri gde i kako poceti..thx...jednom cemo morati popiti pivo :D

I da, ako ima programera ovde, a da nije neki front end, javite mi se ako vas zanima pravljenje automatizovanih botova za trgovinu. Koriste se odredjeni indikatori sa berze i bot sam radi posao. Znam python donekle, i o indikatorima, ali nikada nisam radio velike projekte. Koliko sam gledao, moze da bude i 100 puta efikasnije od obicne trgovine.

Šta bi sa tim tekstovima, htedoh sada da ih pogledam, ali ti linkovi više ne otvaraju te strane?

Vidis da clan nije aktivan. Mozda je digao ruke od kriptovaluta a mozda se i obogatio u medjuvrenu i negde ceshe jajca....

Vrh Dno