Šta je novo?

CryptLoad ne radi

Ja sam mislio da ostavim samo JD ali je počeo da me zeza, kada recimo hoću da zaustavim dl desi se da se ukoči pa moram da ga ubijam iz task menadžera pa ako to ne rešim bataliću ga.
Šta to kod tebe ne radi kako treba?

Ja sam za taj JDownloader čuo tek pre par dana i to ovde i evo šljaka super na sezamovom conexantu. Sve sam cepa bio happy hour ili ne tako da sam batalio Cryptload.

Jdownloader je extra, a za riconnect ima leka !
raspakuj Huawei_Auto_USB_ipchanger.rar negde, a u jdownloaderu idi na configuration->reconnect i tamo imas metod, stavi na external, zatim imas command i tu nadjes lokaciju ipchangera!!! save&restart i to je to!!!

Prilozi

• Huawei_Auto_USB_ipchanger.rar
    234.8 KB · Pregleda: 175
to radi za korisnike telekoma, ali sta da radimo mi koji imamo beotelove sagem modeme/rutere???

Znači ni one skripte koje su ti dali na JD forumu ne rade?
Onda možeš da instaliraš iOpus iMacros za Firefox, uključiš ga da snima ti rebutuješ ruter iz browsera i on od toga napravi skript fajl koji će da radi reboot. Ili mi reci IP i ako imaš user i pass za logovanje na ruter pa ću ja probati nešto da ti napravim.

to radi za korisnike telekoma, ali sta da radimo mi koji imamo beotelove sagem modeme/rutere???

Mislim da Beotel nema dovoljno IP adresa po korisniku (moj komšija nikako ne može da namesti rekonekciju jer mu uvek vraća istu adresu). Sezam i Telekom provereno imaju dovoljno adresa, verovatno i PTT.

Jdownloader je extra, a za riconnect ima leka !
raspakuj Huawei_Auto_USB_ipchanger.rar negde, a u jdownloaderu idi na configuration->reconnect i tamo imas metod, stavi na external, zatim imas command i tu nadjes lokaciju ipchangera!!! save&restart i to je to!!!

dali ovaj metod moze na sezamovom conexantu modemu

Meni za sezam radi sledeće: u metod izaberi batch i samo pejstuj

@echo off
rasdial "AccessRunner DSL" /disconnect
ping -n 30 127.0.0.1 >nul
rasdial "AccessRunner DSL" "username@sezampro" "password"

Pa da , i ja sam to napravio za CryptLoad, batch fajl. Radi svrseno. Ja sam ne telekomu.

%systemroot%\system32\rasdial "ime konekcije" /disconnect
%systemroot%\system32\ping -n 20 127.0.0.1 >nul
%systemroot%\system32\rasdial "ime konekcije" "user name" "password"

Samo se snimi sa .bat extenzijom, i izabere se kao externi rekonektor.

link za najnoviju verziju US Downloadera je : http://rapidshare.com/files/121749067/program_za_skidanje_s_vise_servera.rar
pass za rar fajl je : geodeejay
Inace, ko ne zna za ovaj program, on je mnoogo jednostavniji od cryptload-a i Jdownloader-a, a i koristi mnogo manje resursa od gorenavedenih programa
POZDRAV,
Nikola
P.S. Ako neko ima nekih pitanja vezanih za ovaj program, slobodno nek me pita, mada ima unutra help fajl, jeste da je na francuskom, ali...

jel ova nova verzija USD cita one nove captcha sa kucicima i macicima??

posto sam ga pre koristio, ali mi JDownloader radi i kad nije happy hour, pa sam presao na njega

I kucice i macice, ma jdownloader je izbagovan, a ovaj USD ne koristi vise javu tako da oduzima dosta manje resursa od JD...

goksi predji na usdownloader, ne trebaju ti nikakva podesavanja za modem, router, osim da se manuelno konektujes na net, tj. preko broadband konekcije...
pozz

@nhordez
Mislis da posle svakog DL sam rekonektujes?Ako je tako,vrlo je neprakticno.

Ne, mislio je da napravis sam broadband konekciju (slicno kao dial up samo nema broja za poziv), i da je koristis za pristup internetu. Onda ce program da je sam resetuje. Ili moze da se koristi batch fajl, koji sam ja dao u prethodnom postu.

Ja koristim manualno napravljenu broadband konekciju i batch fajl, i rekonekt mi radi svrseno. Naravno da bi se napravila konekcija, mora da se ima user name i password za konekciju ( nije isti kao za mail).

Ja imam batch fajl i radi savrseno,ali jedini problem je Beotel koji ne menja ip adresu cesto,tako da je download sa RS skoro isti kao i rucni.Jel ima neko ko je kod sezama i koristi ove programe,taman da dodam jos jedam razlog za prelazak na isti.

I meni se desava da dobijem isti ip, ali retko.

Koristim Sezam-ov ADSL paket 512/64 i kombinaciju programa CryptLoad i ReConnect. Mali batch fajl uradi diskonekciju posle skinutog fajla u Crypt-u a ReConnect cuchi sve vreme u taskbaru i proverava da li je uspostavljena konekcija sa net-om. Cim batch uradi diskonekciju, ovaj program posle par sekundi uspostavlja konekciju. Ukoliko je prisutno cekanje od toliko i toliko minuta, sto proverava CryptLoad, opet se poziva mali batc koji se diskonektuje i ponovo radi Reconnect.

Sto se tice kucica i macica, sve radi ok, tj Crypt ih prepoznaje uredno, samo trazi potvrdu da li ih je dobro prepoznao, mada verovatno se i to moze iskljuciti, tj. reci mu da nista ne pita korisnika.

Imam gomilu linkova u Crypt-u i celu noc radi kao sat, posto je Happy hour, nista me ne pita, nego samo skida, diskonektuje se, konektuje... milina!

onaj batch koji sam ja dao radi diskonekciju i ponovnu konekciju, a ako konekcija ne uspe, sistem se sam konektuje, tj. meni taj programcic ne treba ( taj za rekonekt sto stoji pored sata). Samo podesi u windowsu da se uvek konektuje kada konekcija nije prisutna. ;)

kuzma_x mozes li mi tacno reci gde je to podesavanje u windowsu da se uvek konektuje kada konekcija nije prisutna

Izgleda da je cryptoload vise ne radi. Radio je sve do 10h pre podne i onda je stao...

Proradice, samo treba da ga update-ju. Mozda danas. :)

Poslednja izmena:
4 dana ista ip adresa,kakvi sampioni:wall::wall::wall:!!!Beotel je u pitanju.

kuzma_x mozes li mi tacno reci gde je to podesavanje u windowsu da se uvek konektuje kada konekcija nije prisutna

Pa meni je vista OS, a prilikom konektovanja otvori se prozor u kome moze to da se podesava. Nisam uspeo te opcije da pronadjem drugacuje. Zaboravio sam kako se to podesava, jer me je sistem to samo jednom pitao i ja sam potvrdio da konektuje samo. Stvarno je bilo davno. Mislim da prilikom konektovanja u prozoru koji se pojavi, tad moze da se podesi. Potrazicu ako mogu tacno da pronadjem opciju , pa cu da ti kazem.

Evo , nasao sam! Control panel-->Internet Properties-->Connections.

Ima jos jedna "fora", ako imas windows messenger aktivan, on sam trazi konekciju i konektuje se na internet.

Jesi li odabrao u opcijama CryptLoad-a da .bat fajl bude rekonektor ( settings-->router-->start file)? Da li si umesto user name i password ispisao svoj user i pass za konekciju?Probaj da startujes samo .bat fajl, da vidis da li ce da izvrsi rekonekt. Trebao bi da radi, mislim meni radi. Imas na netu upustva za pravljenje tih fajlova, ako ti ovaj ne radi , da napravis drugi neki.

Ako nista ne uspes, pogeldaj forum za CryptLoad, trebalo bi da tamo ima sve.

Probaj i ovaj .bat fajl sto je dao Darkko:

rasdial "AccessRunner DSL" /disconnect
ping -n 30 127.0.0.1 >nul
rasdial "AccessRunner DSL" "username@sezampro" "password"

Poslednja izmena:
Vrh Dno