Šta je novo?

Crvic zeznuo MyComputer

• Začetnik teme Začetnik teme Ripper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Znam, majmun sam što nisam držao uključen KAV 6 kad sam ubo ortakov USB fleshić...

Momentalno je Look n Stop primetio da se neki spooldrv.exe kači na net, ja ga blokirao i KAV je očistio sledeće stvari kad sam ga pokreno:

deleted: virus Worm.Win32.Delf.bd File: J:\setup.exe//FSG
deleted: Trojan program Backdoor.Win32.Bifrose.aav File: I:\Cn911.exe

i takođe setup.exe na rootu svake particije!

Sad je komp čist ali je ostao problem da ne mogu da otvorim nijednu particiju iz MyComputera na dupli klik (desni pa "open" može)...Izbaci nešto tipa : "Go to Control Pannel and setup system components"... Šta je ovaj glupi crv zeznuo, gde to da podesim?
P.S. Takođe je zeznuo opciju "Show hidden files and folders"...neće da zapamti podešavanje kad je čekiram da prikazuje...

Dotični crvić je napravio hidden "autorun.inf" u rootu svake particije a pored toga je sredio "show hidden files and folders" opciju da je stalno na - "Do not show" ...

autorun.inf-ove sam obrisao Total Commanderom a ručno iz registrija enable-ovao prikaz hidden filova, ali ne znam kako da osposobim da klasično biranje ove opcije iz meny-ja radi...

Meni drug ****** takodje donio inficirani usb. Problem sam rijesio restore pointom. Jedini nacin da se rijesis, a posle toga temeljno skreniranje kav-om 6.

Izvinjavam se sto vadim temu iz podruma, ali evo opet sam se iznervirao. Ovo je vec ko zna koji put da ovaj cn911.exe ulazi u moj kompjuter preko tudjeg USB diska. Sto je najgore, nema nacina da se proveri dali je doticni USB inficiran ili ne sve dok se ne ubode u komp. A masa ljudi niti nezna da su diskovi inficirani. Nije problem, virus meni licno nemoze nista, jer ga firewall blokira ali me nervira sto stalno moram da cistim komp. Ja sam svoje USB diskove zastitio na jedini moguci nacin... napravio sam 2 .txt fajla i prvom dao ime CN911.exe a drugom autorun.inf i na oba udario read only atribute i sebe stavio kao vlasnika i jedinog koji moze ista da menja na fajlovima. Takve fajlove sam kopirao na USB disk i to je to. I sad ako moj disk ode u zarazeni komp, virus nemoze da se kopira. Istu proceduru primenjujem na svakom disku koji dodje u moj kompjuter, bar malo da sprecim sirenje. Ako imate volju, ucinite isto... hvala.

A što ne koristiš neki antivirus?

Izvinjavam se sto vadim temu iz podruma, ali evo opet sam se iznervirao. Ovo je vec ko zna koji put da ovaj cn911.exe ulazi u moj kompjuter preko tudjeg USB diska. Sto je najgore, nema nacina da se proveri dali je doticni USB inficiran ili ne sve dok se ne ubode u komp. A masa ljudi niti nezna da su diskovi inficirani. Nije problem, virus meni licno nemoze nista, jer ga firewall blokira ali me nervira sto stalno moram da cistim komp. Ja sam svoje USB diskove zastitio na jedini moguci nacin... napravio sam 2 .txt fajla i prvom dao ime CN911.exe a drugom autorun.inf i na oba udario read only atribute i sebe stavio kao vlasnika i jedinog koji moze ista da menja na fajlovima. Takve fajlove sam kopirao na USB disk i to je to. I sad ako moj disk ode u zarazeni komp, virus nemoze da se kopira. Istu proceduru primenjujem na svakom disku koji dodje u moj kompjuter, bar malo da sprecim sirenje. Ako imate volju, ucinite isto... hvala.

Zaboravio si da napravish i fajl AdobeR.exe i masu drugih.
Koliko takvih virusa ima ubrzo ces samo pisati txt fajlove po fleshicu.
Zar nije jednostavnije koristiti update-ovan dobar AV.

Nazad
Vrh Dno