Šta je novo?

Crvenkasta slika na vga ulazu monitora

Himo

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2008
Poena
309
Graficka msi gtx660ti, probana na mom kompu na dvi ulazu monitora daje normalnu sliku...
Instalirao je u sestrin komp, posto ona ima stari monitor bez dvi ulaza, samo vga, koristio sam adapter sa dvi na vga i na njenom monitoru slika je crvenkasta.
Probao na tom istom njenom monitoru neki stari komp sa agp grafickom, slika je normalna.
Zna li neko zasto se ovo desava?

Zaboravih da kazem da sam posumnjao na adapter, pa sam pozajmio od druga 3 razlicita komada i svi daju istu crvenkastu sliku

Probaj drugi kabal...

Probaj drugi kabal...
Upravo tako, ako i sa drugim (potvrdjeno ispravnim vga kabelom) postoji problem, tada je to interni problem grafe sa njenim vga priključkom/elektronikom.
Možeš to potvrditi i tako što ćeš na još jednom računaru isprobati tu karticu povezanu preko vga.

Upravo tako, ako i sa drugim (potvrdjeno ispravnim vga kabelom) postoji problem, tada je to interni problem grafe sa njenim vga priključkom/elektronikom.
Možeš to potvrditi i tako što ćeš na još jednom računaru isprobati tu karticu povezanu preko vga.

Problem je u tome sto graficka ima samo 2xdvi, displayport i hdmi :)
Probao sam naravno i sa drugim kablom.Na mom monitoru koji ima dvi i vga ulaz, slika je dobra na dvi ulazu monitora, a kada koristim adapter pa graficku spojim na vga ulaz monitora e onda je slika crvenkasta.
Posto sam izmenjao tri adaptera dvi-vga od Asusa, Gigabyte-a i XFX-a i sa svima je slika losa, verujem da je do adaptera.
Zanimljivo je sto je na svakom drugaciji raspored pinova na ulazu, ja sam oduvek mislio da je to univerzalna stvarcica xD
Porucio sam preko kupujemprodajem msi adapter (posto je grafa msi gtx 660ti) pa kad mi stigne da vidim da li se situacija menja.
U najgorem slucaju...ma i bilo je vreme da se menja monitor xD

Ako je izmenjao 4 adaptera ostaje grafička.

Ili je u pitanju VGA na grafi ili na monitoru (najvjerovatnije jedno od to dvoje)... A probaj da malo procackas po podesavanjima monitora (dugmici na monitoru), mislim da sam nekad ja to cackao pa sam dobio isti efekt mijenjanjem "color temp" ili tako nesto...

Sumnjam da moze da bude graficka krivac, posto ista nema vga izlaz a kada se poveze direktno na dvi slika je odlicna.Nije ni do vga monitora posto je probana na dva monitora sa vga ulazom i slika je isto crvenkasta o_O

Grafička ima odvojene "izlaze" za digitalni i analogni signal. Jesu na istom konektoru ali su veoma odvojeni. I to je veoma česta pojava da na jadnom izlazu brljavi a na drugom da radi kako treba.

Postoje DVI-I i DVI-D, jedan od njih, ne sećam se koji, nemože da da analogni signal.

Ova njegova grafička ima analogni singal na slobodnim pinovima DVI konektora i tu je problem. Ako na DVI radi nek je arči tako do daljnjeg, ali ovo liči da je kartica krenula da otkazuje.

DVI radi skroz normalno, provrteo sam furmark, unigine i 3dmark i sve to uredno prolazi bez problema...
Hvala svima na odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno