Šta je novo?

Crusaders : Thy Kingdom Come

Graficki deo izgleda zaista sjajno, a rekao bih da ce da bude i prilicno zahtevno pogotovo ako se hiljadu ovakvih modela sukobe u onako detaljnom gradu kakav je na shotovima.

Nazalost prema informacijama (zasad prilicno sturim) rekao bih da ovo nema nikakvih dodirnih tacaka sa TWMII osim slicnog istorijskog perioda koji prikazuje.
Jasno stoji da je u pitanju RTS strategija, a ne TB, a takodje je cudno da nigde nije prikazana nikakva mapa teritorija gde se ovo odvija. Ovo ne mora da znaci da ce da bude lose, ali se bojim da nije u pitanju nekakva "quick" RTS igra ala Sparta Ancient Wars ili Maelstrom itd. koja ce da bude zanimljiva mesec dana plafon i nikad vise!
Nikad pre nisam cuo za ovaj Neocore games, mozda ljudi i znaju sta rade, ali sumnjam da ce da ga ubodu kako treba iz prve ako pokusavaju da kopiraju nesto vec postojece. Ako je u pitanju nesto potpuno originalno mozda i bude OK (mislim na mikromenadzment igre i samu igrivost). ali dok ne pokazu i napisu vise - sumnnjam.

Iskreno ovo me podseca na jednu stariju RTS igru od pre nekoliko godina "Warrior kings" koja je imala super grafiku, veoma slicnu temu, ali neoptimizovanost, bagovitost i ukupna neigrivost je totalno unistila igru. Tek nakon nekoliko zakrpa igra je proradila tako-tako, ali vise nikom nije bila zanimljiva.

Ja trenutno igram TWMII mod Broken Crescent (700MB arhiva) (pre toga Clouds accros europe, sicilian vespers, stainless steel itd) i tako mogu jos par godina jer su to modovi skoro 100% drugaciji od standardne igre i daju potpuno novi zivot istoj. Ili dok ne izadje najavljeni TW:Empires.

Poslednja izmena:
Pogledah danas po netu i spazih da je izgleda izasla ova igra pa cemo mozda vec ove nedelje da vidimo je li cemu...

OVO stvarno izgleda obecavajuce li ce da zahteva zivotinju od masine cak i za medium detalje.

Daj boze da gresim!!

OVO stvarno izgleda obecavajuce li ce da zahteva zivotinju od masine cak i za medium detalje.

Daj boze da gresim!!

Ne gresis
Hardware Requirements

Minimum

CPU: 2,4 Ghz Pentium IV Processor
VGA: Nvidia 6600 / ATI Radeon X700
1Gbyte RAM
Sound Card
DVD-ROM

Recommended

CPU: Pentium Core2 Duo E6400 or higher
VGA: Nvidia 8800 GT (512Mbyte) AMD/ATI HD3870 or higher
1,5Gbyte RAM
Sound Card
DVD ROM

Na masini iz potpisa, sve na max, pojma nemam koja rezolucija{i ona je na max,nema brojki}, daje 25-35 frejmova.Izgleda filmski dobro.:smoke:
Inace,igra je super,orjentisana na akciju.Resavanjem misija{klanjem Seljuka u velikim brojevima} se zaradjuju dukati kojima se popunjavaju redovi i unapredjuju jedinice. Meni je,barem, super relaksacija u odnosu na Medieval II kingdoms jer se sve svodi na bitke.A i seljuci prave super grimase dok ih kstasi satiru macevima od 2m ,)

Da ne zaboravim...Ako ne zelite da unapredite znanje nemackog jezika,koristite Reloaded patch. Vit. ne radi kako treba.

Jetse linearna, ali nekako ipak prija.
Samo, imam gadnih problema u misiji gde treba ispratiti Geoffrey of Clermont-a do ivice bojista. Dodjem tamo i nista se ne desava. A veoma je tesko odbiti napade daleko brojnijih Turaka, pogotovo su im nezgodni oni silni strelci.

Evo malo mojih utisaka:

Igra ima odredjeni shmek, i lepo radi bez trzaja i pucanja sa svim detaljima na very high, ali nekako je dosadna. Najzanimljiviji deo je u kampu kada opremate vojsku za sledeci napad i to mi se jako svidja mada je nedostatak novca evidentan.(otkako su mi poginuli strelci nikako da skrpim pare za nove)
Srecom izasao je trainer jer mi stvarno ide na zivce da igra nudi jako dobre jedinice za kupovinu od samog pocetka, (npr. oni krstasi) a ja nikako da skrpim pare.
Posto su po meni jedina svetla tacka ove igre njene prelepe jedinice jedina zelja koja me tera dalje je to da ih sve lepo pogledam kako izgledaju.
Mape prilikom bitaka su dosta prostrane i izgledaju zanimljivo, ali sama igrivost prilikom borbi je nekako - bljak. Borbe lice na Medu2, ali od taktike i zanimljivosti prilikom klanice u Medi2 ova igra nema ni trunke jer se sve jedinice ponasaju nekako isto. Da ne pominjem slucaj da nemate nikakvih izvidjaca, a AI izbacuje Turke iz sveg moguceg zbunja kako kad mu padne na pamet.

Ne znam za vas ostale, ali skrolovanje mape i zoom izgleda tako *****ski odradjeno da me nervira na kvadrat jer je nenormalno tesko pronaci dobar ugao kamere za posmatranje bitke. Da ne pominjem invertovani zoom koji je nemoguce iskljuciti.(Kad skrolujete na gore on baca pogled na dole i obrnuto kao da je simulacija letenja a ne RTS!)

Grafika je zaista lepa za pohvalu iako mi ono zelenilo suma ide pomalo na zivce i podseca na ruske igre "ala Nival interactive" koji ne stede na koloritu pa sve biva presareno.(valjda da iskoriste 16 miliona boja kad su vec tu)

Kampanja jeste dugacka, ali kao sto rekoh meni je ovo dosadilo za 5h igranja jer se sve svodi na isto tako da se bojim da ce sva ova sjajna grafika brzo otici u zaborav.

Poslednja izmena:
Uspeo sam ono da predjem, samo ih treba sve pobiti. :d
Slazem se da je bas veliki problem sa novcem, ja sam recimo u dve misije zaboravio da stikliram one sekundarne misije i nisam dobio nagradu za njihovo prelazenje, tako da sve vise kuburim sa jedinicama. A Turaka sve vise. Tako da cu mozda morati i ponovo da krenem kampanju zbog toga.

Vrh Dno