Šta je novo?

Crucial MX100 256gb SSD na sata 2 plocu...

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Ploca je Gigabyte GA-MA69G-S3H,stara iz 2007 godine,u biosu lepo izabrao "sata ahci" mod,prebacio win7 na flesku,ploca vidi ssd,u biosu svih 256gb,to je ok. Krene instalacija win7,odradi sve,krene reboot,izvadim fles,ucita se win 7 ekran i puf tu stane....sta moze biti?

Ne vadi flešku dok se baš sve ne završi, ima još posla dok sve ne legne.

Poslednja izmena od urednika:
probacu danas pa javljam...sinoc uzeo i povezao ssd,podigao sistem sa starog hdd-a i vidi ga win,sve lepo....

Pa nije ti se win instalirao do kraja, jer si izvadio flesku pre nego sto se win instalirao.

Inace sto se tice tog ssd-a, svaka preporuka, dva sam do sad instalirao i odlicno rade, doduse bili su modeli od 512gb ali to je isto.

Poslednja izmena:
Pokrenem instalaciju sa fleske,izparticionise ssd,instalira win,restartuje,udje ponovo u instalaciju,tu izvadim fles jer krece ponovo isto,posle krece complete instalation,to zavrsi,restart,krece da ucitava i tu zabode...

Ajde NEMOJ vaditi flesku nikako dok ne vidis desktop od Win-a, neka je nek stoji sve dok ne bude instaliran win... pravise je rano vadis ocito, to ti svi govore ili ti nama ne govoris nesto ...
Zbog cega vadis flesku? Sta se desava, da li imas neprestano neku petlju, pa win hoce da se instalira opet i opet i opet... pa zato vadis flesku?
Ne razumem ?
Ajde budi dobar i ostavi ga ne manje od 20' i ne vise od 1h da radi i instalira i ako za to vreme ne zavrsi instalaciju onda nam se javi.

Posle prvog restarta, stisni F12 posle restarta i izaberi da ti boot-uje sa HDD-a, naravno bez vađenja flash-a i tako dok ne završi instalaciju.
Možeš i u BIOS-u da podesiš da ti boot-uje sa HDD-a, pa onda opet F12 da izabereš flash za instalaciju i ništa više, ali trenutno je prva varijanta jednostavnija.

Aj da objasnim win7 napravi one 2 particije onu prvu od 100mb i ostatak od 200 i nesto giga,spici instalaciju i sve prodje super,rebootuje se i opet udje u setup i imam mogucnost da radim upgrade ili novu verziju wina 7,ako izaberem novu on odradi instalacuju unutar postojece varijanta windows.old....sad cu da probam u biosu native ata a posle me nece mrzeti ni da mu stavim xp cisto da probam...

Sto bi znacilo imam loop instalacije...kucam sa telefona ako je malo nepismeno...

Kapiram gresku,buta se se sa fleske i otud loop instalacija....sad cu ga rucno sa f12 upucivati na ssd kad god se rebutuje..

Evo sad stoji crn ekran fles uboden,butao se sa ssd-a,samo prvi put sa fleske...ne znam sta vise da probam..

Jesi li obrisao particije posle svih tih instalacija? Možda ga sad buni windows.old ili šta već ima od starih windows-a. Pusti ga još jednom, samo skroz sve obriši i napravi nove particije (ako već nisi).

Jesi ssd "bocnuo" u sata1 kontroler, tj. u prvi od tih 4 koje imas?
Ajd vec posto si instalirao win i imas crni ekran, uzimi iskljuci otpiku sa ploce i struje pa probaj tako da podignes win.

info od sinoc: ploca ima od sata0 do sata 3,probao u sata 0,ista prica,naravno ide optika iskljucena.....
info od malopre: na poslu mnogo racunara,***a isp pa mozem da se igram...bocnuo ssd,cak poneo i flesku da puknem sistem,lepo godpodski ucitao win7,pitao me da kreiram nalog itd,fercera..al kod mene nece...
Znaci definitivno problem kod mene ploca-ssd..eventualno cu da probam ovako instaliran i setovan win da probam da li hoce da boota...

Poslednja izmena:
Nisam video da li je neko vec na pisao, ali da li si probao bios da stavis na default( mozda neka glupost u setovanju prvi problem)pa da onda probas instalaciju. Naravno prvo pobrisi sve particije i instaliraj.

Probao i soluciju bios na default,takodje i solucija sa crucial foruma da loadujem ahci drajvere za moju plocu pri instalaciji,nece ni tako...

Cak sam i probao varijantu,xp u native ide modu na ploci i radi,takodje win 8.1 radi u ahci modu,al ***a nema drajvera za grafiku a i ne ide mi se na osmicu...upravo probao win7 64bit isto ahci mode i opet zabod...

Jesi 100% siguran da je ok verzija w7 koju imas?

oridji naravno nemam :) butabilni win 7 na flesku sa Windows 7 USB/DVD Download Tool,ostale verzije sa Rufusom xp i 8.1...ako neko zna neku dobru verziju sa torrenta neka preporuci....

Nazad
Vrh Dno