Šta je novo?

Crtaci: DVD to DivX ?

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Molim Vas za savet. Pokusavao sam da konvertujem crtace u DivX, (usteda na HDD prostoru, ne ubacivanje medija u drive) ali mi nije to bas polazilo za rukom ( da prihvatljivo izgleda). Potreban mi je najbrzi nacin da crtace konvertujem, da izgledaju solidno. Koristio sam XMPEG, ne secam se koji kodek, i tek iz dva prelaska lici slika na nesto, ali to traje duuuugoooo i buuuuucnoooo ... (Athlon 2000, 512MB). Hvala unapred !!! 🙂 🙂 🙂

a i dalje ce trajati duuuugo...
ja bih radio 1 prolaz, cartoon mode (xvid 1.1 beta), ukljucen turbo 😉, avs uradjen iz pravog gordiana, nekih 800kbps... direktno iz virtual duba sve zajedno.

ili nero recode

Ja kad snimam sa tv karticom materijal koji dobijem konvertujem u divx sa programom drdivx.Da li moze da konvertuje dvd nisam siguran ali mislim da moze.Probaj.

Hvala na savetima. Upravo sam zguzvao crtac sa programom XMPEG, XviD sa ukljucenim cartoon i turbo modom, 800 bitrate, mp3 48/160, jedan prolaz i rezultat je, za mene, sasvim pristojan (AutoGK nije hteo da otvori DVD fajlove ?). Vreme prosecno DVD to DivX u ovoj kombinaciji je RealTime x 2. Ako neko zna brze, hvala. 🙂 🙂 🙂

za autogk moras prvo da ga skines da hard disk sa dvddecrypterom

takinada, meni deluje ok ta brzina, mada nisi naglasio koja je masina... posto pretpostavljam da ne radis nikakvo filtriranje, mislim da nemas sta da ubrzas...
za autogk ipak treba procitati uputstvo... a i mislim da ne bi bio dobar, opet ostaje pitanje koliki su crtaci, ali licno agk ne bih koristio za nesto sto je manje od 1.5 sat...

Hvala svima jos jednom. Ispravite me gde gresim u koriscenju Auto GK-a. I pre i posle decrypcije DVD-a izadje poruka u AKG-u da ne moze da pronadje strem info file. U cemu je fora, procitah uputstvo ali dzaba ? (masina mi je Athlon 2000, 512MB, Epox 8rda3i, HDD 7200rpm...) Uzgred jel postoji REAL-TIME kompresija i da li bi isla na mojoj masini ? :type: :type: :type:

Cekiran je DVD input, 1CD, advanced seting nisam cackao, hidden option nece da otvori dok ne ucita DVD. Jel ima mozda veze sa verzijom koju sam, ko zna kako, skinuo a ona je 1.96 ? Na njihovom site-u se ni ne spominje kao stabilna. Upravo skidam 2.20, ako je do nje ... 🙂

ifo u dvddecrypteru

U dvddecrypteru mi je cekiran mod FILE. Jel to OK, nisam to ni cackao. Jedno tupavo pitanje: kako XMPEG otvori bez problema a AGK ne, ono sto dvddecrypter uradi sa ovakvim podesavanjima ? Hvala ... 🙂

Poslednja izmena:
jos jednom da ponovim da u dvddecrypteru treba da bude ifo a ne file mode

Ok... :wave:
Jos jedno pitanjce i prekidam: Kako najbezbolnije da spojim desetak kompresovanih filmica u jedan file ? hvala ... 🙂

uf
imas jedno 145 programcica koji u imenu imaju avi i joiner
npr. Ultra Video Joiner
ali je vecina komercijalna pa znas gde da ih potrazis 😉

VirtualDub pod File->Open...

Besplatan je.....Ako se bude bunio proveri framerate.

VirtualDub - rules !!! Hvala, hvala, hvala ... :wave: :wave: :wave:

Nazad
Vrh Dno