byMaX je napisao(la):Sta god vi mislili sada, svi cemo kroz par godina (mi sa foruma bar) imati TFT... naravno, sa odzivom od 10ms ili manjim, uglom gledanja od pravih 170 stepeni, sa boljim bojama i boljim prikazom nizh modova (1600 x 1200 ce biti standard za 17 i 18")...
miha\zero je napisao(la):Grdno se varas ... ja cu za par godina da se igram na video beam-u ... sta ja to pricam ?!?!?! pa ja se vec sada igram na video beam-u.
Vocko je napisao(la):Gimme gimme
Kada sam radio jednu prezentaciju sa caletom, opalio sam q3a preko video beam-a i zaljubio se
q3a na 2x1m(ili koliko je vec bilo), mmmmm![]()
stojkov je napisao(la):Bas tako!
Ja koristim bas taj samsung 570b od proslog avgusta i samo bi me teska muka naterala da se vratim na crt.
Voleo bih da vidim nekog od pristalica crt da li odbio da svoj crt zameni bez doplate za tft![]()
Tacno ! Imam u firmi jedan Compaq Armada lap, mozda oko dve godine star, i slika mu je DALEKO bolja nego na najnovijem Sony TFT-u iz one bolje X serije.byMaX je napisao(la):nemoj toliko da mesas LCD-ove na notebookovima sa ovim za desktop racunare. Imam trip da su oni na laptopovima daleeeeeeeko bolji! pa vec na 15 inca imas 1600x1200 na nekim modelima!
Dobro si to rekapitulirao !Misko je napisao(la):mane LCD-a
1)Boje sux stvarno
2)Contrast meni smeta
3)Sve ostalo bolje
Sto se tice blur-a meni ne smeta.
ne vredi ti logika sa pogresnom premisom.drapin je napisao(la):pa moguce je naci CRT koji je isto toliko savrsen u tom pogledu kao i TFT...
Dakle logickom dedukcijom sta dobijamo ?
Da ce da se sredi, to se slazem i to sam i rekao, e sad da li ce bas u skorijoj ili malo daljoj buducnosti, to ce da vidimo jos - ja ne bi bio toliki optimista...Bahati [SiD] je napisao(la):ne vredi ti logika sa pogresnom premisom.NIKADA crt nema takvu geometriju, a tft ne poznaje konvergenciju (jer nema sta da konvergira
) kao sto rekoh, sve se svodi na pitanje ugla, tj. blizine backlighta i debljine panela. sve ce to da se sredi u skoroj buducnosti...
A ti se MAX uhvatio za tu rezoluciju ko pijan plota. Bre najlakše je napraviti visoku rezoluciju. LCD ekrani na laptopovi ne mogu da se porede od desktop LCD. Juče sam, posle dužeg vremena, dohvatio ćaletovog Compaqa koji imam jedan od bolji(ne pričamo o rezoluciji nego o kvalitetu) ekrana, 14inch, 1024, i pola sata sam mislio da nešto nije u redu sa LCDom, dok nisam shvatio da je on takav kakav je, odnosno neuporediv po kvalitetu sa jednim 171s u koga u zadnje vreme previše buljim. Ne može se jednostavno u manje od centimetar debljine trenutno smestiti bolji kvalitet. Primer jedan, LCD na Copmaqu je jedno 20x kavalitetniji nego na jednom Aceru koga sam imao pre njega...byMaX je napisao(la):nemoj toliko da mesas LCD-ove na notebookovima sa ovim za desktop racunare. Imam trip da su oni na laptopovima daleeeeeeeko bolji! pa vec na 15 inca imas 1600x1200 na nekim modelima!
Osim što su CRT SONY jeftiniji samo od svoji TFTova i skuplji od svih ostalih TFTova i CRTovadrapin je napisao(la):Da ce da se sredi, to se slazem i to sam i rekao, e sad da li ce bas u skorijoj ili malo daljoj buducnosti, to ce da vidimo jos - ja ne bi bio toliki optimista...
Sto se geometrije tice, samo sam recimo poredio Sony X52 TFT i Sony G420 CRT i ja barem razliku NE vidim, NIKAKVU. Dovoljno da kazem da od kad imam G420 jos mu nikada nisam usao u meni za podesavanje geometrije - jednostavno nema potrebe !
E pa sad - niko nije savrsenBane® je napisao(la):Osim što su CRT SONY jeftiniji samo od svoji TFTova i skuplji od svih ostalih TFTova i CRTova...
dtp = desktop publishing (nijesam siguranBane® je napisao(la):2 pitanja:
šta je DTP i šta je konvergencija![]()
ok ti je nevidis, ali je preciznije reci - ne smeta ti. ali crt monitor bez nedostataka u geometriji i linearnosti (kao tft) moze da bude samo tema za artura klarka...drapin je napisao(la):Sto se geometrije tice, samo sam recimo poredio Sony X52 TFT i Sony G420 CRT i ja barem razliku NE vidim, NIKAKVU.
drapin je napisao(la):Dakle logickom dedukcijom sta dobijamo ?
CRT moze u svemu da bude barem isti, a u nekim parametrima je bolji od TFT.
TFT ne moze nikad u nekim parametrima da dostigne kvalitet CRT, a u nekim jeste bolji od vecine ali ne i svih CRT.
Po ovome vidim da mi govorimo o sasvim suprotnim stvarima, odnosno imamo suprotne zahteve, pa i ne mozemo da se slozimo.Misko je napisao(la):... novi Samsunzi sa contrastom od 450:1 pa na vise su sustigli CRT-e po pitanju kontrasta, znaci jos su samo boje bolje na CRT-u i to verovatno LCD nikada nece moci da dostigne. A sto LCD-i imaju bolji brightness od CRT-a 5 puta to i da ne govorim.
drapin je napisao(la):Ja smatram da je problem sa kontrastom kod TFT-a upravo taj sto je suvise jak, isto tako i brighness, kakvo crno da sustigne CRT po tim pitanjima, pa problem je upravo sto ga je PRESTIGAO 10x !
Misko je napisao(la):O cemu pricas max kontrast TFT-a je 450 i to samo ako je 2002 proizveden, a npr. prosecnog CRT-a je 600, a idu i do 700. Brightness je jaci, ali to se da smanjiti. Umaranje ociju![]()
drapin je napisao(la):Da ce da se sredi, to se slazem i to sam i rekao, e sad da li ce bas u skorijoj ili malo daljoj buducnosti, to ce da vidimo jos - ja ne bi bio toliki optimista...
Sto se geometrije tice, samo sam recimo poredio Sony X52 TFT i Sony G420 CRT i ja barem razliku NE vidim, NIKAKVU. Dovoljno da kazem da od kad imam G420 jos mu nikada nisam usao u meni za podesavanje geometrije - jednostavno nema potrebe !
byMaX je napisao(la):A ja jedva cekam ovu novu Iiyamu 17" TFT koji je toma nahvalio. Prvi TFT sa odzivom manjim od 20ms, i to u testu kaze da je realno najbolji u tome, prikazu boja i overall... A cena je najniza !!! Znaci, za sada je best buy...
Vocko je napisao(la):Ima i TFT-ova koji imaju 550:1 contrast, ali to su jaci i dosta skuplji modeli.
Btw Hitachi ima 17" LCD (mrzi me da vidim koja je oznaka) koji ima rise time 12ms i fall time 4ms ili vam 16ms response time.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari