Šta je novo?

CRT TV

miomirje

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
Sta kupiti u ovom trenutku od crt televizora recimo do cene od 25000din.
Znam da je ove teme vec bilo ali bi je malo osvezio/datumski/

Ja ne bih uzimao ništa osim Sony-ja. Veruj mi trošio sam razne televizore, trenutno imam 6 godina star Sony, 2 Philipsa i godinu dana star Samsung, i ne bih dao tog svog malog Sonyja za sva ova druga tri.

Nije u pitanju samo kvalitet slike, već suptilne razlike u "završnoj obradi" (meni, funkcije i jednostavnost, daljinski). Samsung i Philipsi imaju mnogo bespotrebnih funkcija, dok Sony ima taman ono što je neophodno, a funkcioniše i raspoređeno je mnogo bolje nego kod drugih, ma neuporedivo!

Brzina menjanja kanala: Sony promeni 2 kanala dok Samsung pređe na sledeći.
Automatic volume: Sony lepo niveliše nivo kada se usred filma počnu dernjati reklame, Sony ih "smiri" dok se Philips dernja po celoj kući.
Teletekst: Sony - jednostavan i brz, Philips ima gomilu nekih bespotrebnih dugmića koji samo zbunjuju (tipa minimizuj teletekst, prikazuj samo prvi gornji red sa brojem stranice, satom i imenom kanala itd.) Novi Samsung - skandalozan teletekst! praktično neupotrebljiv, aktiviraš ga treba mu 5 sekundi da prikaže naslovnu stranicu, vratiš na TV sliku pa opet na teletekst, OPET mu treba 5 sekundi da ga otvori, zbunjujući tasteri, glupi daljinski i na Philipsima i na Samsungu.

Moj 6 godina stari Sony ima samo tri moda teleteksta - 1. uključeno, 2. tekst sa TV slikom u pozadini, 3. isključeno. Radi brzo i pamti poslednju 3 ili 4 poslednje stranice na kojima si bio (u okviru jedne TV stanice)

Daljinski, jednostavan, savršeno radi (stavljao sam ga u gaće i menjao je kanale:), ostale moraš da uperiš u TV, nekim Samsungovim moraš da gađaš senzor na TVu kao snajperom (onaj ultra popularan silver Samsung 72cm od pre nekoliko godina), inače ne radi!

Veruj, nije žvaka, 6 godina star Sony Wega je zakon i za ove nove televizore, ne zato što je Sony nego je stvarno najbolji.

Makar kupio i polovan, star par godina, neki ogromni ekran, stereo, 16:19 (ako voliš), ma uzeo bih i polovnog bilo kakvog Sonyja uvek pre nego sve te druge nove!

Ko ti drugačije kaže, nije imao Sony!

Poslednja izmena:
Hvala na savetu ali ovo sto se sada prodaje pod oznakom Sony/u Nisu nisam ni vido da bilo ko prodaje Sony/ nema veze sa tom konpanijom.Sve ove firme koje se vrte Panasonic,lg...su ili sa sasijama Beko ili Vestel ili nedaj boze kineske.
Za sada je u opticaju Kopernikus sa tri godine garancije a posle toga ce pasti cena tft.

Pogledaj po oglasima, ne kupuje se TV u supermarketima.

Uostalom tvoja stvar, ako si se nameračio na Kopernikusa zbog 3. godine garancije, šta da ti kažem - uživaj. Da si ikada imao Sony znao bi o čemu pričam, ovako, ne može se nekome dočarati razlika. Ljudi misle televizor je televizor, u stilu da nema tu neke velike nauke i razlike. Verovatno i ti tako misliš ali se varaš.

Kažem pre bih kupio i 5 godina star Sony pre nego da mi neko pokloni nov Kopernikus, posebno što se sad mogu naći jeftini polovni CRT televizori a očuvani, ako već kažeš da nema nov. Razlika ti je kao Yugo i Mercedes. Ljudima koji nikad nisu vozili Merc je i Yugo super.

@miomirje

Ako već razmišljaš o CRT i Kopernikusu, pogledaj model od 34 inča, ako ti se uklapa zbog veličine i cene.

Imam ovaj TV već 2 godine i mogu reći da sam extra zadovoljan, za SD i Divx bolje i ne treba.

Takođe,probaj da kupiš preko nekog ko ima uvedenu Kopernikus kablovsku, dobićeš popust od 10% u odnosu na cenu.

Nema sanse da stane i za ovaj od 29 moracu da spustim donji deo na regalu.A videcu dali neko ima njihovu kablovsku ali mislim da u nisu postoji samo sbb.
Gledao sam njihov sajt ali nisam naisao na neko snizenje.

Poslednja izmena:
Pogledaj po oglasima, ne kupuje se TV u supermarketima.

Uostalom tvoja stvar, ako si se nameračio na Kopernikusa zbog 3. godine garancije, šta da ti kažem - uživaj. Da si ikada imao Sony znao bi o čemu pričam, ovako, ne može se nekome dočarati razlika. Ljudi misle televizor je televizor, u stilu da nema tu neke velike nauke i razlike. Verovatno i ti tako misliš ali se varaš.

Kažem pre bih kupio i 5 godina star Sony pre nego da mi neko pokloni nov Kopernikus, posebno što se sad mogu naći jeftini polovni CRT televizori a očuvani, ako već kažeš da nema nov. Razlika ti je kao Yugo i Mercedes. Ljudima koji nikad nisu vozili Merc je i Yugo super.

To sam i ja mislio dok nije 10 godina star Sony Trinitron krenuo da "zeleni" a Orion (kupljen u Nemackoj iste godine,znatno jeftiniji od Sony-ja) ima dan danas kristalnu sliku kao i prvog dana.Takodje sam pre par dana video jos 2 komada Sony koji su znatno mladji od mog sa istim simptomima - gubi boju, mutna slika...

To sam i ja mislio dok nije 10 godina star Sony Trinitron krenuo da "zeleni"...
To su sigurno neki budget Sony modeli, odnosno najjeftiniji. Nevertheless. to što "zeleni", iako nije poželjno, lako se popravlja. Nije u pitanju kvar ekrana, već nekog dela elektronike koji se lako zameni.

Elem, Sony je svakako zakon u smislu suptilnih razlika po udobnosti korišćenja TVa (što nije mala stvar s obzirom da se TV jako puno koristi). Ali kao što rekoh, ko nije imao Sony dobar mu je i Vivax. I Mercedesu se desi da se pokvari, ali to ne znači da je lošiji od Juga.

P.S. Vi što kupujete Vivaxe, Quadro-e i slične grdosije od 72cm i više, razmislite samo da ti televizori zrače poput omanje nuklearke, posebno ako imate decu. I dobro pogledajte da li je ekran stvarno ravan, ili samo ima ravno staklo preko običnog ekrana koji neiskusnima ostavlja utisak ravnog ekrana, a daleko je od toga.

Poslednja izmena:
moj glas za sony, imam 21" wegu i prezadovoljan sam sa njim, cak i preko obicne antene slika je super a da nepricamo za kvalitetnije izvore slike...

To su sigurno neki budget Sony modeli, odnosno najjeftiniji. Nevertheless. to što "zeleni", iako nije poželjno, lako se popravlja. Nije u pitanju kvar ekrana, već nekog dela elektronike koji se lako zameni.

Elem, Sony je svakako zakon u smislu suptilnih razlika po udobnosti korišćenja TVa (što nije mala stvar s obzirom da se TV jako puno koristi). Ali kao što rekoh, ko nije imao Sony dobar mu je i Vivax. I Mercedesu se desi da se pokvari, ali to ne znači da je lošiji od Juga.

P.S. Vi što kupujete Vivaxe, Quadro-e i slične grdosije od 72cm i više, razmislite samo da ti televizori zrače poput omanje nuklearke, posebno ako imate decu. I dobro pogledajte da li je ekran stvarno ravan, ili samo ima ravno staklo preko običnog ekrana koji neiskusnima ostavlja utisak ravnog ekrana, a daleko je od toga.

To je tacno, zrace kao nenormalni. A sto se tice ekrana - pre neki dan sam u u prodavnici tehnike (da ne navodim kojoj) video LG i Smugsmug u novim piano-like "kucistima" a ekrani ni r od ravnog. Strasno...

Самсунгови 100 херца модели с равним екраном тј. оно што је остало од залиха да се продаје (јер колико сам схватио више се не производе или ако грешим нека ме неко исправи) имају проблема са геометријом о чему се може пронаћи доста текстова по нету ;).

To je apsolutno tacno.

Prijatelj je pre godinu -dve kupio jedan od onih 'slim' , i to jos i sa 1080i podrskom i HDMIjem.
U gornjem delu ekrana je cela slika uvijena na desno kao da je neko 'presavio' ekran.
Tragedija. Pojeo sam se na njegov red.

Vrh Dno