Šta je novo?

CRT problem, duhovi, senke, šta li su...

MarcusS

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 & ID-COOLING XTS 224
Matična ploča
AsRock B550m STEEL LEGEND
RAM
2x16 GB Corsair Vengeance RGB PRO sl 3600mhz
GPU
Sapphire PURE 7700XT 12GB WHITE
Storage
M.2 Kingston KC3000 512GB + 2TB Toshiba + 4TB Seagate
PSU
Cooler Master Bronze 650w
Kućište
Zalman S5 White
Monitor
Benq Zowie XL2540K
Miš & tastatura
Logitech G910 spectrum & Logitech G PRO mouse
Ostale periferije
Logitech G PRO X
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Huawei Watch GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Davno sam primetio, do sad sam se već sjedinio sa tim, al' aj ko velim da pitam, ko pita ne skita, jel :)

Verujem da se barem neko susreo sa tim od vas, da pokušam da objasnim.

Dakle, zamislite npr polja za unos username-a i pass-a na forumima. Uspravni deo okvira ostavlja senke u desno, duhove šta li, "bezbojne", ali se opet primećuju, par njih u vidu istih takvih uspravnih crta, i sve su manje i manje vidljive.. Dakle, sve što ima oštre "ivice", uspravne, ostavlja te senke u desno, text, i sl. Što je manji refresh rate, to je manje evidentno. Nije da smeta i da je nepodnošljivo, ali vidim da je tu i smara...

Nadam se da ste uspeli da stvorite kakvu takvu sliku, verujem da i nije tako retka pojava.

Solutions?

Ta pojava nije "bas normalna" i uobicajena i javlja se samo kod monitora kojima se blizi kraj radnog veka.
TV mehanicar dodatnim stelovanjem moze malo da je ublazi..... pokusaj......

Ta pojava nije "bas normalna" i uobicajena i javlja se samo kod monitora kojima se blizi kraj radnog veka.
TV mehanicar dodatnim stelovanjem moze malo da je ublazi..... pokusaj......

mislim da se ne isplati popravljati stari crt koji vredi mozda 40-ak evra, ako su mu se blizi kraj.
@Marcus
skuplljaj pare za tft :d
ja otkad sam kupio tft naprosto sam progledao, glava me vise ne boli itd.

Koje godiste ti je monitor?

Kupio sam ga 2004, u pitanju je lite on 19", napravljen u februaru iste godine. Ali da je rintao dosta, jeste.

3 godine za monitor, koliko god da je rintao, vala nije mnogo :) video sam doooosta monitora koji imaju preko 15 godina i dalje rade ok....a onih koji su stari 10 godina iiiihaaa, na svakom koraku...imam 2 sa 10+ godina gajbi i rade odlichno :D

Poslednja izmena:
3 godine za monitor, koliko god da je rintao, vala nije mnogo :) video sam doooosta monitora koji imaju preko 15 godina i dalje rade ok....a onih koji su stari 10 godina iiiihaaa, na svakom koraku...imam 2 sa 10+ godina gajbi i rade odlichno :D

dobro, nije mu vreme za crkavanje, ali moguce je da njegov polako crkava :-devil-:
ps: kako mozes gledati u ta go*va stara od 10+ godina? :bottle:

pa ne gledam ja u njih, gledao je burazer, a cale i dalje gleda u nekog compaqa 17` koji je iz recimo `96 :)

caletu je bitno da radi, a radi isto kao i kad je kupljen...njemu ne smeta, meni je suvishe malo...i jugo preveze s mesta na mesto (grrr, slupao sam ga jutros :mad: :mad: :mad: :mad: )

Nazad
Vrh Dno