Šta je novo?

crt monitor 21" info needed

altfuture

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
304
Planiram da uzmem crt monitor od 21-og inca ali tesko da nesto novo mogu da nadjem. Naleteo sam jedino na Samsung 1100MB. Bio bih zahvalan za informaciju o drugim novim monitorima istih dimenzija i tehnologije, poredjenja radi. Informacije o polovnim bi mi takodje dobro dosle. Nisam mnogo korisnog nasao na netu i pitajuci ljude po oglasima...

Uslovi kvaliteta su trenutno varijabilni, za sad me zanima jedino sta sve postoji i koliko kosta u rangu crt/21", u Beogradu. Hitno mi treba monitor, pa bi mi znacila svaka brza informacija.

Nadam se da ovo ne zvuci kao oglas, jer zaista nije to namena topica.

Ево овако... Имам Compaq-a P1100+ и презадовољан сам... раван, тринитрон, Sony цев... Одличан монитор - супер слика. Има и два D-Sub прикључка тако да можеш да прикључиш две машине на овај монитор...
Купио сам га преко огласа и платио сам га 80€. Дошло ми је неколико пута, у тренуцима слабости (напади помодарства), да га заменим ТФТ-ом, али чим бих упоредио слике, увидео бих да му ниједан ТФТ, ЛЦД монитор из ниже класе (до 250€) није ни близу...
Мој ти је савет да купиш неког ЦРТ 21'' и да га користиш годину-две, а дотле ће се на нашем тржишту појавити неки јефтин а солидан ТФТ 22''...

Slazem se

Ja imam DIGITAL 21", u stvari monitor je MITSUBISHI DIAMONDTRON, sa BNC i VGA ulazima. Ne verujem da ces naci nov 21 igde, ali polovnih ima koliko hoces, a moj savet ti je da uzmes nekog SONY-a, EIZO, ali obavezno probaj da vidis kakva je slika. Moj je 1998 godiste i nista mu ne fali. Obavezno ponesi nokiatest ili slican program za proveru svih parametara slike, jer ti je mnogo bitno da vidis kakva mu je konvergencija, tj takoreci ostrina. Nemoj dati vise od 50-60 evra, nema smisla, jer vec za 100 i nesto mozes naci polovnu tft 19cu.
Inace, i meni se nekako vise svidja slika na mom crt 21 nego na npr 920N samsung 19TFT koji ima kum, ali mozda je stvar navike...

@altfuture

Iz kog razloga kupujes CRT ?

Ako kupujes CRT potrazi neki polovan za ~100€ ( Sony,Eizo,NEC,ViewSonic...... ) sa Sony Trinitron ili Mitsubishi Diamondtron katodnom cevi.

Hvala na informacijama ljudi.

Hocu da uzmem crt jer ne volim color-shifting kod tft ekrana. A i kontrast im je slabiji. Imam dovoljno mesta da drzim veliki monitor tako da mi to nije problem, plus tft dijagonale preko 20" ima widescreen format, sto mi ne odgovara.

Voleo bih da cujem kakve su alternative doduse, mada lcd sigurno necu uzimati. Plazmu bih (naravno) voleo da imam, ali to je vec preskupo za mene.

Hmm, naisao sam na ponudu 3-4 godine starog Mitsubishija Diamond Plus 220 za 120 evra. btw, u oglasima sam danas gledao polovnjake, svi su stariji od pet godina (dva su stara cak po osam) a svi ih cene od 100 do 120 evra.

Videcu u ponedeljak po prodavnicama da li imaju nesto sto me interesuje i po kojim cenama, i tad bi trebalo da zavrsno odlucim sta cu. Jos informacija je dobrodoslo. :)

Dobio sam i dojavu recima da je 1100mb tesko djubre i da su se na jednom vec u starosti od godinu i po dana pojavili zeleni i crveni gradienti.. Da li je realno ocekivati djubre od 300 evra vrednog 1100mb?

Thanks again! :)

Ma nemam ja odbojnost, nego ako mogu da izbegnem mane izbegao bih ih. A i davna selja mi je da imam ekran ogromne povrsine. Kao sto rekoh, nisam naisao ni na jedan veci tft od 19" inca a da nije 16:9. Ako ima, mozda bih razmislio. Medjutim pretpostavljam da bih tada, cak i sa idealnom daljinom i uglom posmatranja, video kako se boja razlikuje na ivicama u odnosu na centar kada je ceo ekran obojen u istu boju. To mi se nimalo ne dopada i nije dobro za rad. Bavim se grafikom dovoljno ozbiljno da mi je vazno da reprodukcija slike bude sto tacnija onome sto treba da predstavlja.

Sutra cu pogledati sta jos osim 1100MB ima od novih u ponudi kod nas.. Sudeci po svemu sto sam cuo, skoro sam siguran da cu uzeti polovan monitor, mada je jako slaba ponuda i izbor. Pogledacu i sta ima od polovnjaka po radnjama..

Hvala za hint za nokiatest, definitivno je koristan.

Koliki moire realno mogu da ocekujem od tri-cetiri godine starog 22" mitsubishija? A koliki kod novog monitora?

Ma nemam ja odbojnost, nego ako mogu da izbegnem mane izbegao bih ih. A i davna selja mi je da imam ekran ogromne povrsine. Kao sto rekoh, nisam naisao ni na jedan veci tft od 19" inca a da nije 16:9. ....

A šta je ovo leba ti?? :d:d
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-203b/comp_comp_monitor/1/329
http://www.itsvet.com/proizvod/lg-l2000ce/comp_comp_monitor/9/445
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-ls201/comp_comp_monitor/20/585
http://www.itsvet.com/proizvod/lacie-130736-321/comp_comp_monitor/523/689

ovaj zadnji sigurno nećeš uzeti, ali ovi prvi sigurno zadovoljavaju tvoje potrebe.
PS
Srećno ti bilo sa CRT rengenima ;)
PS
CRT 21" ima stvarnu dijagonalu 20", tako da....

Poslednja izmena:
Fino to zvuci, ali danas sam zvao sve radnje koje sam nasao u oglasima. Ni u jednoj nema tft-a veceg od 19" a da nije widescreen...

Hvala na pomoci i informacijama jos jednom, stvarno je od pomoci. ;)

Ето видиш... Некада сам и ја био у потрази, али за великим вајдскрин ЦРТ-ом...

Prilozi

• 2d_1.jpg
    2d_1.jpg
    15 KB · Pregleda: 90
Fino to zvuci, ali danas sam zvao sve radnje koje sam nasao u oglasima. Ni u jednoj nema tft-a veceg od 19" a da nije widescreen...

Hvala na pomoci i informacijama jos jednom, stvarno je od pomoci. ;)
E ***, probaj da rezervišeš za sebe, kada bude sledeća isporuka, mora da ima, mislim da je nemoguće da ih više neće biti. E da, vidi, ja sam uzeo 22" wide i ne kajem se, to je ono što mi treba. Veruj mi na reč, posle 5 min ćeš se sliti sa monitorom, ma ko da si ga imao 100 godina, i zaboravićeš leševe od CRT-a :D

@altfuture

Mani se cekanja - "stisni zube" i uzmi 22" wide.Sto ga pre uzmes to ce vreme " krize " pre proci - videces vreme leci sve :)

Evo koji nisu wide preko 20

SAMSUNG 203B, LG L2000CE, 1400x1050, nisu wide. 20",

ali 22 ne postoji a da nije wide...

Imas 19" koji nisu wide koliko hoces, kum mi ima samsung 920, nije los, a mislim da je dovoljno veliki. Ipak, posto cu i ja jednog dana preci sa 21"crt na tft, jedino sto bih uzeo, je 22 wide, i, ako bude dobra cena, da ima dvi. U stvari, obavezno da ima dvi. Mozda to sad bas nije bitno, ali ce biti sve vaznije da ima dvi, ima na webu zasto da sad ne lupam gluposti...

pozdrav

Pa ne znam, sutra cu pogledati jos dva polovna monitora koja sam nasao, izuzev jednog koji sam vec pogledao. Onda cu pogledati sve tft-ove koji eventualno mogu da mi se svide - i na kraju uzeti ono sto daje najbolje rezultate, ne obaziruci se na razliku u ceni. Nista ja ne cekam, al' nista me ne kosta da proverim prvo. ;)

Ok, nista od ovih polovnjaka.

Dakle, ovako stoji stvar: posto kupujem novi monitor, ocito da moram tft jer drugih nema. Citao sam vase reviewove i jos ponesto o monitorima koji su u rangu onoga sto mogu da platim, ali me jos dodatno interesuje sta svi generalno preporucujete za moj slucaj.. Trazim sto veci ugao vidljivosti (ne znam, mozda 170/170?), dobar kvalitet reprodukcije manjih rezolucija (800x600 pa navise), i solidan kontrast (oko 2000:1 pa navise). Sto veca dijagonala to bolje, ali samo ako ispunjava prethodna tri uslova. Dajem 330 evra maks. Sta mi predlazete?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno