Ja sam dobio jednu 17icu sa malko za***aTom "emulzijom". Pokusao sam da skroz skinem i onda samo napravio jos vecu glupost... puno mrlja, a vreme za koje bih skinuo sve, predvideo sam na par godina :crash: I onda otvorim monitor, vidim da je to neka (deblja) folija prelepljena preko stakla ekrana i lako je skinem. Ali avaj... kako kaze Marfi, posle prve nezgode moze da dodje samo jos veca :wall: Ostade ogromna kolicina lepka koja je spajala ta dva (staklo i foliju). Posle sam shvatio da je ta folija osim tog nekog "kao kontrasta" imala i funkciju odvodjenja statickog elektriciteta... sada ekran pucketa pod prstima kad se primaknu. Al dobro, manje vise to za... "Amose, da li je to bio elekticitet?". Veci problem mi se pojavio jer lepak nisam uspeo nicim da skinem... nema sta nisam probao. Najdelotvorniji je bio obican apotekarski alkohol i trljanje, trljanje, trljanje... toliko trljanja da sumnjam da je alkohol imao bilo kakvu ulogu :bottle: a trajalo bi takodje veeeeeoma dugo. Ybg, tako mi je stajao par meseci (ima i jedan topic sto sam okacio povodom toga). I na kraju sam se ipak odvazio da probam i nesto "mehanicko" :S: - nozic skalpela (razmisljao sam u sebi - "on je meni ovako ulepljen apsolutno neupotrebljiv... jedino da ga ostavim pored kontejnera... skalpelom necu napraviti nikakvu vecu stetu (kontejner) a ipak postoji neka sansa"). Izvadim nozic iz skalpela, onako ravnog, prislonim uz ravan ekran (neki dynaflat) i polako krenem... super :banana: Krene da skida malo po malo

Samo, brzo se tupio, izgleda da je staklo tvrdje od materijala nozica. Nema veze, u knjizari pakovanje kosta manje od 100 din.
Itd, itd... uglavnom, poprilicno sam rizikovao, al na kraju napravio nesto. Sad ga sa radoscu

koristim :,,:
Pozdrav!
P.S. Ne znam koliko ce ti korisiti neki od ovih saveta, al eto, pomislio sam da bi bilo jako fino da napisem svoje iskustvo