Šta je novo?

Crossfire R9 270X

Interesuje me da li je preporucivo da se stave u CF 270x i 270?! I da li ce uticati mnogo na performanse?!

nisu velike razlike,narocito ako uspes da dobijes pristojan OC iz 270

I CF radi tako da mozes posebno karte da klokujes, pa svakoj karti mozes max klok da postignes.

Pozdrav svima, napokon mi stigle dve asus r9 270x pa sam provrteo dva testa na brzinu posto nisam imao bas puno vremena da se vise igram. Zadovoljan sam kako sljakaju grafe ipak je Asus u pitanju ;-).
A evo i testova:
Asus 270x cf extr2.jpg
Unigine valley.jpg

Imam i ja cf asus 270x dc2t. Doduse na amd platformi ne na intelu, ali malo mi nesto taj graphics score mali? (ovo je moj test kad sam sklopio bio sa nekim prvim drajverima http://www.3dmark.com/3dm/1680779)

Sad vidim da je kod tebe profesional edition, ne znam dal to ima razlike?
Vidim i cpu i memorija su klokovani tako da bi trebalo da daje dobre rezultate u igrama :)

Poslednja izmena:
Ljudi,oce li mi neko reci koji PSU da stavim na CF?! 'Ocigledno moj GPS-600A8 nije dovoljan jer mi fali jedan kabal za napajanje graficke.

Spoj dva molexa u jedan sestopinac. Ali najbolje uzmi neko brendirano 750w, imaš poveću rezervu i miran si.

Spoj dva molexa u jedan sestopinac. Ali najbolje uzmi neko brendirano 750w, imaš poveću rezervu i miran si.

Uradio sam to...ali fali mi jos jedan. Moje napajanje ima 2 sestopinca (koja su otisla na jednu) i dva molexa koja sam povezao u jedan 6pin...al' fali mi jos jedan. Pokusacu sutra da povezem dva napajanja i vidim da li mogu. Iskoristim 2 sestopinca sa napajanje koje imam (450w) a drugu sa ovim koji mi je u kucistu.

Pa definitivno bi najbolje bilo da zamenis napajanje. Kvalitetnije od 650w+ bice dovoljno. Ili sa dva napajanja da se skarabudzi nekako :)

Pa definitivno bi najbolje bilo da zamenis napajanje. Kvalitetnije od 650w+ bice dovoljno. Ili sa dva napajanja da se skarabudzi nekako :)

Znam ja to,ali kada bih ti rekao da sam sa 450w presao na 600w pre manje od dva meseca. ***... pre par dana mi se je ukazala prilika da pravim CF. Ja bih kupio al... nemam

Poslednja izmena:
Imam i ja cf asus 270x dc2t. Doduse na amd platformi ne na intelu, ali malo mi nesto taj graphics score mali? (ovo je moj test kad sam sklopio bio sa nekim prvim drajverima http://www.3dmark.com/3dm/1680779)

Sad vidim da je kod tebe profesional edition, ne znam dal to ima razlike?
Vidim i cpu i memorija su klokovani tako da bi trebalo da daje dobre rezultate u igrama :)

Ja sam testirao u extreme modu, to sto je profesional nema veze, a dc2t bi trebao da u startu daje malo bolji rezultat posto je ipak malo veci standardni klok. Probacu da odradim kompletan set testova, pa da uporedim rezultate.

Ok, nisi napomenuo koje su ili ja nisam video, pa sam pretpostavio da su dc2t. :)

Moja greska nisam napisao sve, nego jedino sto me muci je to sto cesto druga grafa kao da ne radi tj nema nikakvo opterecenje. Probao sam sa inst novog win-a, drajveri, u catalistu stoji da je cf enable

Uradio sam to...ali fali mi jos jedan. Moje napajanje ima 2 sestopinca (koja su otisla na jednu) i dva molexa koja sam povezao u jedan 6pin...al' fali mi jos jedan. Pokusacu sutra da povezem dva napajanja i vidim da li mogu. Iskoristim 2 sestopinca sa napajanje koje imam (450w) a drugu sa ovim koji mi je u kucistu.

Pa stavis po jedan molex na 6-pinca i probaj. Meni 5850 radi sa jednim original 6-pin i jednim spojenim sa jednog molex-a.

Moja greska nisam napisao sve, nego jedino sto me muci je to sto cesto druga grafa kao da ne radi tj nema nikakvo opterecenje. Probao sam sa inst novog win-a, drajveri, u catalistu stoji da je cf enable

Sta igras? Ne podrzavaju sve igrice crossfire, pogotovu one free online poput WoT. Mozes manuelno da ukljucis cf u catalistu za svaku igru ako je nepodrzava, nisam pri kompu pa ne znam tacan put do opcije, podesis profile za svaku igru i tamo odaberes neki od ponudjenih cf rezima.

Skontao bas tu sam igrao :), ali nema veze taman sam osvezio win. Nego odradio sam onaj set testova u 3dmarku, malo su veci rezultati verovatno posto cpu radi na 4.2. Nisam jos stigao da se igram posto cekam da vidim sta ce mi javiti jer se dobija sa ovi grafama ili ne Bf4 kod.
3dmark alltest.jpg

Moze li neko da postavi svoja iskustva sa crosfire kako to sada izgleda i da li ima nekih problem pri koriscenju, sada kad duze vreme koristite takav setup ako nije problem.

Problema jedino ima kod igara koje ne podržavaju cf još uvek. I kod njih možeš da nateraš da proradi, ali ima nekih flickera i slično. Mada većina novih naslova podrzava tako da nema problema :)

Sta ti mislis da li je bolje da furam jednu r290 ili da dokupim jos jednu 270-cu i cf to.

Ljudi, izgledaju li vama igre bolje kada je u pitanju crosfire 270x?
Meni svaka igra izgleda bolje, u smislu kao da je sa jednom na medium podesavanjima a kad se ukljuci druga osim sto se dobija bust u frejmovima igra na istim podesavanjima mi izgleda duplo bolje.

pa zbog frejmova,ja sam se toliko razmazio da ispod 40fps ni ne mogu da igram.

Nazad
Vrh Dno