Šta je novo?

Crossfire R9 270X

Choda292

Cenjen
Učlanjen(a)
16.06.2013
Poena
159
Ima li nekih rezultata za crossfire ove kartice, ima li neko te 2 da objavi rezultate?

Hvala puno..Ne mogu da verujem da ona crossfire te 2 kartice u fc3 jace nego gtx 690 :O

Izgleda da će ova kartica a vude pobenik za te pare :)

jača od 660 i 7850 a košta manje ili isto

Meni je bruka da je bukvalno vise od pola novog line-up-a rebrand i da pokusavaju to da zamaskiraju ovim retardiranim novim sistemom naziva.
Nek lepo pokazu svima da je rebrand kao nVidia sa 9xxx serijom, kao oni sami sa 67x0 karticama, nije drugo, lakse cemo se snaci kao potrosaci.

Nazivi su i napravljeni da zbune. Stari marketinški trik :)

Ma to samo da ne pokazu koliko su azpravo nabili cene karti..pa kao stave novo ime i smanje cenu..

Пре 2 године су вределе толико, сад више не вреде. Наравно да су спустили цене.

stara serija jeste bila bezobrazno skupa ... makar je sada ovo prihvatljivo ... donekle, sobzirom da za 9 meseci izlazi nova serija koja ce ovo da odere ko svinja masan dzak

Ovim rebrandingom skupljaju jos malo kajmaka od prethodne serije dok ne dodje 20nm serija. :p

re

Neznam da li je bolje kupiti dve r9 270x Sapphire Dual Oc ili jednu asusa r9 280x?

aj bi uzeo i nameravam da uzmem r8 280x, pa kad to ne bude bilo dovoljno onda cf

Ja sam danas porucio ovu kombinaciju znaci dve Msi R9 270x Gaming kartice.
Javljam utiske kad stignu.

Imam utisak da ce 20nm biti samo top gpu-ovi dok ce niza klasa (300 eur pa nanize) opet biti samo rebrandirani stari gpu-ovi.

Ne mora da znaci, mogu oni na istom nm procesu da izvuku jos performansi ako im to arhitektura dozvoljava. Uporedi Tahiti sa Hawaii, isti nm proces, vece perf. Silazenje u nizi nm proces iziskuje dosta ulaganja i potencijalnih problema. Moguc je scenario koji si pomenuo mada pitanje je koliko bi im novcano bilo isplativo da samo high end cipovi budu u manjem proizvodnom procesu.

Jedino sto se lik propisno nalupetao oko potrosnje 4xR9 280X da trosi 1734W, kako da ne. Isto tako 2x R9 270X da trosi 827W, koji lik. :D

Poslednja izmena:
Mozda ima vise prikacenih usb grejaca za kafu, da ne zaspi prilikom silnih testova :D
Ja moram da uzmem nesto jace od ove moje graficke, hteo sam GTX770 ali izgleda da cu ipak otplacivati
do kraja dve 270x :D

Ocigledno je imao onaj merac od 10e sto ide u šuko :D ali mu se rezovi slazu sa drugim testovima, tj testom jer sam nasao samo jos jedan sem tog :D

Ja imam ASUS R7 260X OC inače najjača od R7 serije GPU 1188 Memorija 7000Mhz i daje u 3D Marku 11 5960 poena i malo je jača od 7850 sa 1GB memrije (5600 poena) nju sam imao pre ove.
Eto nema neke veze sa R9 al čisto da vide ljudi.

Nazad
Vrh Dno